3η αγ.: Σάρωσε πάλι ο Άγιαξ
Μετά την "εξάρα" επί της Ναϊμέχεν, ο Άγιαξ φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Μπρέντα στην "Άμστερνταμ Αρίνα", αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
Ο Κολμπέιν Σίγκθορσον μπορεί να έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στον ώμο, όμως, οι συμπαίκτες του κάλυψαν και με το παραπάνω το κενό του. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ντε Γιονγκ άνοιξε το σκορ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Μοϊσάντερ έκανε το 2-0.
Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε στο 41′ με τον Σάνα, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σερέρο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ντε Γιονγκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ενδιαφέρουν…
Ο Μοϊσάντερ έγινε ο πρώτος αμυντικός μετά τον Όλε Τόμπιασεν το 1997 που σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άγιαξ.
Ο τελευταίος “ρούκι” που σκόραρε με τη φανέλα του “Αίαντα” στην Eredivisie ήταν ο Ντάβι Κλάσεν (29/11/2011).
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Βάλβαϊκ – Ρόντα 1-0
Ουτρέχτη – Τσβόλε 1-1
Φένλο – Ντεν Χαγκ 2-4
Άγιαξ – Μπρέντα 5-0
Κυριακή 26 Αυγούστου
Άλκμααρ – Χέρενφεν (13:30)
Χέρακλες – Φέγενορντ (15:30)
Ναϊμέχεν – Τβέντε (15:30)
Βίλεμ – Φίτεσε (15:30)
Χρόνινχεν – Αϊντχόφεν (17:30)