3η αγωνιστική: "Πάτωσαν" οι μεγάλοι...

3η αγωνιστική: "Πάτωσαν" οι μεγάλοι...

Ακρως εντυπωσιακό ήταν το πρώτο πιάτο της 3ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν και με αρκετές... κηδείες. Η Μπαρτσελόνα έχασε από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ίδια κατάληξη είχε η Ρεάλ Μαδρίτης με αντίπαλο την Εσπανιόλ. Η περσινή τρίτη της βαθμολογίας έμεινε στο 1-1 με τη "νεοφώτιστη" Κάντιθ, ενώ η τέταρτη Μπέτις έφερε "λευκή" ισοπαλία στην έδρα της με τη Σαραγόσα.

Στα "ρηχά" έμεινε η πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα, η οποία είχε παρουσιάσει τα πρώτα αρνητικά συμπτώματα στη Γερμανία με αντίπαλο τη Βέρντερ. Οι Καταλανοί ηττήθηκαν 2-1 μέσα στο "Βιθέντε Καλντερόν" από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία στο πρώτο της καλό παιχνίδι με το νέο... λουκ (έντεκα μεταγραφές συν τον Κάρλος Μπιάνκι στον πάγκο), πήρε το "τρίποντο".

Βαλένθια με την Λα Κορούνια αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 το Σάββατο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με γκολ του Τριστάν στο 23', αλλά οι "νυχτερίδες" ισοφάρισαν με...διπλό πέναλτι του Βίγια στο 50'. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Μπαράχα είχε αφήσει με δέκα παίκτες τους γηπεδούχους. Η Βαλένθια πήρε το προβάδισμα με εξαιρετικό γκολ του Μιγκέλ στο 79', αλλάτρία λεπτά αργότερα ο Σέρχιο διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Οι Γαλιθιάνοι έπαιζαν επίσης με δέκα, λόγω αποβολής του Αντράντε στο 59'.

Χορταστικό το δεύτερο παιχνίδι του Σαββάτου. Η Μαγιόρκα...σκόρπισε με 5-2 την Σοσιεδάδ με τον Λάμπρο Χούτο να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ, στο 92', έπειτα από γύρισμα του Οκούμπο. Ο Ελληνας επιθετικός πρόλαβε και σκόραρε, παρά το ότι έπαιξε μόλις τρία λεπτά στην θέση του Γιόρντι. Οι "νησιώτες" είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Αράνγκο, ο οποίος έκανε χατ-τρικ και δεν πτοήθηκαν, παρά το ότι οι Βάσκοι προηγήθηκαν με 2-1 στο ημίχρονο.

Την Κυριακή η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Βίγκο. Η τοπική Θέλτα, μία εβδομάδα μετά το 3-2 στην Μαδρίτη ηττήθηκε με 0-1 από την Σανταντέρ, με την ομάδα της Καντάμπρια να φθάνει στην πρώτη της νίκη. Διπλό έκανε και η Χετάφε στην έδρα της Αλαβές με το εντυπωσιακό 4-3. Το κακό για τους Βάσκους συμπλήρωσε η Μπιλμπάο, με την Μάλαγα να περνά από το με "Σαν Μαμές" με 2-1. Ενα γκολ αρκούσε στην Οσασούνα για να νικήσει την Σεβίλλη, ενώ με το ισόπαλο 1-1 έκλεισε η αναμέτρηση της Κάντιθ με την Βιγιαρεάλ.

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης1-0

Πρώτα ήταν η Θέλτα, μετά η Λιόν και τώρα η Εσπανιόλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης των Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ραούλ, Μπέκαμ, Μπαπτίστα, Ρομπίνιο (ο Ζιντάν απουσίαζε) δείχνει τα ίδια σημάδια που πέρυσι την άφησαν αρκετούς πόντους πίσω από τη Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα να χάσει το πρωτάθλημα. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 1-0 χάρη στην κεφαλιά του Χάρκε στο 68ο λεπτό, ύστερα από σέντρα του εκπληκτικού Ντε λα Πένια.

Οι "μερέγκες" είχαντη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες, ορισμένες εκ των οποίων κλασικές, μάλιστα, ωστόσο πότε ο Καμενί, πότε η αστοχία, διατηρούσαν το μηδέν στο παθητικό της Εσπανιόλ. Ρομπέρτο Κάρλος και Μίτσελ Σαλγκάδο προωθήθηκαν ουκ ολίγες φορές και βοηθούσαν στην ανάπτυξη, ώστε ο Ρονάλντο, ο Ραούλ ή ο Μπαπτίστα να σκοράρουν. Η συμπαγής άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν τους άφηνε, με αποτέλεσμα η ήττα να είναι αναπόφευκτη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ράμος στο 88' του απέφερε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή, ενώ απευθείας κόκκινη αντίκρισεμια άλλη μεταγραφή του συλλόγου, ο Μπαπτίστα, για αντιαθλητικό παιχνίδι.

Οι συνθέσεις

Εσπανιόλ: Καμενί, Αρμάντο Σα, Χάρκε, Λόπο, Νταβίντ Γκαρσία, Ντομί, Κόστα, Ιτο, Ντε λα Πένια (92' Γιάγκε), Λουίς Γκαρσία (80' Φρέντσον), Κόρο (60' Γιόναθαν)
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ελγκέρα, Ράμος, Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ, Πάμπλο Γκαρσία (59' Γκούτι), Ραούλ, Ρονάλντο, Ρομπίνιο, Μπαπτίστα

Tα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Βαλένθια-Λα Κορούνια 2-2
(50' πεν. Βίγια, 79' Μιγκέλ - 23' Τριστάν, 82' Σέρχιο)

Μαγιόρκα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 5-2
(4' Γιόρντι, 57', 58', 85' Αράγνκο, 92' Χούτος - 19' Νόβο, 44' Χάβι Πριέτο))

Κυριακή 18/09

Καντίθ-Βιγιαρεάλ 1-1
(45' Ολι - 37' Χόσε Μάρι)

Θέλτα-Σανταντέρ 0-1
(59' Κασκέρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάλαγα 1-2
(89' Λακρούθ - 85' Εντγκαρ, 92' Χιντάλγκο)

Αλαβές-Χετάφε 3-4
(5', 12', 65' Νενέ - 7' Μπελενγκέρ, 25', 37' Ρίκι, 49' Πέρνια)

Οσασούνα-Σεβίλη 1-0
(62' Νταβίντ Λόπεζ)

Μπέτις-Σαραγόσα 0-0

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
(68' Χάρκε)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-1
(15' Τόρες, 46' Κέζμαν - 5' Ετό)

News 24/7

24MEDIA NETWORK