3η αγωνιστική: "Ξεφεύγει" η Γιουβέντους

3η αγωνιστική: "Ξεφεύγει" η Γιουβέντους

Εστω και δύσκολα, η Γιουβέντους πήρε το πολύτιμο "τρίποντο" απέναντι στην Ασκολι και χάρη στο στραβοπάτημα της Μίλαν (ήττα από τη Σαμπντόρια με 2-1) παραμένει αύξησε τη διαφορά που της χωρίζει με την έτερη διεκδικήτρια του τίτλου. Δύο γκολ από τον Ντελ Πιέρο ήταν αρκετά για να κάμψουν τη σθεναρή αντίσταση των "νεοφώτιστων" που απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους έχουν δείξει πολύ δυνατοί.

Η Ιντερ επέστρεψε στις νίκες στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Οι "νερατζούρι" επικράτησαν με 3-0 της Λέτσε και κατέκτησαν το δεύτερο φετινό τους τρίποντο, δείχνοντας ότι έχουν συνέλθει από την "σφαλιάρα" στο Παλέρμο. Πάντως, ο αντίπαλος δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός, αφού οι Νότιοι έχουν πολλά προβλήματα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Τα γκολ των Μιλανέζων ήρθαν από τους Μάρτινς, Στάνκοβιτς και Κρουζ, με τον τελευταίο να σκοράρει σε τρίτο συνεχές παιχνίδι.

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Φιορεντίνα, η οποία επικράτησε 4-2 της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, Ουντινέζε. Με πρωταγωνιστή τον Λούκα Τόνι (δύο γκολ0, οι "βιόλα" πήραν τους τρεις πόντους και ακολουθούν κατά πόδας την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Σκόραρε ο Ιακουίντα στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Το βράδυ της Κυριακής η Ρόμα δεν μπόρεσε να νικήσει στο Λιβόρνο (0-0).

Σαμπντόρια-Μίλαν 2-1

Μεγάλη νίκη σημείωσε η Σαμπντόρια στο "Μαράσι" επί της Μίλαν, αντέχοντας τα "κύματα" επιθέσεων των πρωταθλητών Ευρώπης του 2003, που πήραν το μοναδικό αποτέλεσμα που τους έλειπε. Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, τα σφυρίγματα και οι κάρτες πολλές, ωστόσο είχε και θέαμα. Ο Τζιλαρντίνιο σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν στο 18ο λεπτό, ενώ ο Σεφτσένκο είχε αρκετές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν τις ευκαιρίες που τους δημιουργήθηκαν, οι Γενοβέζοι εκμεταλλεύτηκαν τη στιγμή και με ένα πολύ όμορφο γκολ του Μπονατσόλι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 38’. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος και πάνω που η Μίλαν είχε ανεβάσει ρυθμούς, ήρθε ο Τονέτο να της "κόψει" τη φορά. Ο Ντιάνα έβγαλε την ασίστ και ο επιθετικός της "Σαμπ" πέτυχε το τέρμα, που έμελλε να αποδειχθεί νικητήριο, αφού εν συνεχεία η ομάδα του οπισθοχώρησε και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους "ροσονέρι".

Οι συνθέσεις

Σαμπντόρια: Αντονιόλι, Τζενόνι, Καστελίνι, Παβάν, Πιζάνο, Ντιάνα, Βόλπι, Νταλα Μπόνα, Τονέτο (70’ Παλόμπο), Τζάουλι (58’ Φλάκι), Μπονατσόλι (78’ Κουτούζοφ)
Μίλαν: Ντίντα, Καφού (79’ Βιέρι), Σταμ, Μαλντίνι, Καλάντζε, Γκατούζο (62’ Σερζίνιο), Πίρλο (73’ Αμπροζίνι), Ζέεντορφ, Κακά, Σεφτσένκο, Τζιλαρντίνο


Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Πάρμα-Εμπολι 1-0
(16' Κοράντι)

Ιντερ-Λέτσε 3-0
(25' Μάρτινς, 29' Στάνκοβιτς, 84' Κρουζ)

Κάλιαρι-Μεσίνα 1-1
(41’ Σουάζο – 30’ Ντονάτι)

Φιορεντίνα-Ουντινέζε 4-2
(39’ Φιόρε, 43’, 89’ Τόνι, 79’ Ντοναντέλ – 28’ Μουντάρι, 91’ πέν. Ιακουίντα)

Γιουβέντους-Ασκολι 2-1
(14’ πέν., 39’ Ντελ Πιέρο – 32’ Καριέλο)

Λάτσιο-Τρεβίζο 3-1
(20’ Ρόκι, 26’ Πάντεφ, 87’ πέν. Οντο – 44’ Πίνγκα)

Ρετζίνα-Κιέβο 1-3

(11’ Κότσα – 19’, 64’ Φραντσεσκίνι, 77’ Μαντέλι)

Σαμπντόρια-Μίλαν 2-1
(38’ Μπονατσόλι, 58’ Τονέτο – 18’ Τζιλαρντίνο)

Σιένα-Παλέρμο 1-2

(22’ Λοκατέλι – 20’ Τερλίτσι, 56’ Μακίνουα)

Λιβόρνο-Ρόμα 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK