4 πρώην παίκτες της Super League Interwetten που είναι ελεύθεροι από το 2020

Το καλοκαίρι είθισται οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές να βρίσκουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, έστω μέχρι την παράταση του Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν όμως 4 παίκτες που πέρασαν από τη Super League Interwetten και ψάχνουν ομάδα από πέρυσι.

Ο Εμάνουελ Εμενίκε βρίσκεται μεταξύ ταμείο ανεργίας και σύνταξης
Ο Εμάνουελ Εμενίκε βρίσκεται μεταξύ ταμείο ανεργίας και σύνταξης EUROKINISSI SPORTS

Η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε περίοδο πανδημίας οι περισσότερες ομάδες απευθύνονται σε ελεύθερους ποδοσφαιριστές για να εξοικονομήσουν χρήματα. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αν και πληρούν το παραπάνω κριτήριο, δεν μπορούν να βρουν συμβόλαιο για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Υπάρχει και μία διαφορετική κατηγορία ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ψάχνουν ομάδα από... πέρυσι. Ποδοσφαιριστές που πέρασαν χωρίς ομάδα το μεγαλύτερο μέρος ή και ολόκληρη τη σεζόν του κορονοϊού, το 2020-2021. Παίκτες που πέρυσι δεν έπεισαν κανένα για να τους προσφέρει ικανοποιητικό συμβόλαιο, αλλά δεν το έχουν καταφέρει ούτε και μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ακόμα κι αν η ηλικία τους δεν είναι απαγορευτική, ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από Ελλάδα και τους γνωρίζουμε καλά, αδυνατούν να βρουν τον επόμενο σταθμό. Δεν είναι πολλοί, ωστόσο είναι όλοι τους γνωστοί. Το SPORT24 παρουσιάζει τέσσερις εξ αυτών.

Νταμ Εντόι (36)

Το καλοκαίρι του 2007 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό ένας ψηλόλιγνος επιθετικός από την πορτογαλική Κοΐμπρα, ο οποίος δεν γέμιζε το μάτι σε κανέναν. Εξ ου κι η παραχώρησή του Νταμ Εντόι στον ΟΦΗ έπειτα από μόλις μία σεζόν και 6 γκολ σε 32 αγώνες. Στην Κρήτη ήταν πιο παραγωγικός και μέσα σε μισή σεζόν η Κοπεγχάγη πείστηκε για τη δεινότητα στο σκοράρισμα του νεαρού Σενεγαλέζου. Έδωσε 2.000.000 ευρώ και άλλαξε την ιστορία της. Ο Εντόι έγινε η αιχμή του δόρατος των Δανών και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκρισή τους μέχρι τους ομίλους του Champions League και από εκεί στα νοκ άουτ το 2010-2011. Στη συνέχεια άρχισε ένα γαϊτανάκι πωλήσεών του σε Λοκομοτίβ Μόσχας, Χαλ και Τράμπζονσπορ, ενώ ακολούθησε ο δανεισμός στη Σάντερλαντ. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Κοπεγχάγη ως ελεύθερος και μαζί επέστρεψε στο σκοράρισμα. Συνολικά αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Δανίας ως παίκτης της Κοπεγχάγης και με 118 γκολ (και 44 ασίστ) σε 217 αγώνες, έγινε ο 1ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Όμως το καλοκαίρι του 2020 οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο δεν είχαν αίσια κατάληξη και ο Εντόι αποχώρησε (έχοντας 4 πρωταθλήματα) από την ομάδα όπου έκανε το μεγάλο "μπαμ", μένοντας ανενεργός από τότε.

Εμανουέλ Εμενίκε (34)

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη για να αποκτήσει τον Εμανουέλ Εμενίκε, τότε 30 ετών και προερχόμενος από κακή σεζόν με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Ολυμπιακός δαπάνησε πάνω από 2.000.000 για τη μεταγραφή, του έδωσε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και υπό μία έννοια τα νούμερά του ήταν εντυπωσιακά. Σε δύο αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας σημείωσε τρία γκολ, σε 2 λεπτά στα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Παρτίζαν πρόλαβε να βρει δίχτυα. Κι αυτό ήταν. Γιατί στα μεγάλα ραντεβού, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ο βασικός φορ του Ολυμπιακού δεν σκόραρε και σχεδόν δεν αγωνιζόταν, αφού συνολικά είχε 510 λεπτά με τα ερυθρόλευκα. Προβλήματα τραυματισμού και συμπεριφορά παλαιμάχου οδήγησαν στην αποχώρησή του από την ομάδα -τυπικά- ένα χρόνο αργότερα. Βρήκε καταφύγιο στη Βέστερλο, όπου κάθισε για δύο μήνες, προτού αποδεσμευτεί και από εκεί. Ο μοναδικός λόγος για να βρεθεί στους τίτλους εφημερίδων πλέον είναι οι αλλαγές συντρόφων του, που έχουν ως απαραίτητο προσόν τον τίτλο Μις Νιγηρία την τελευταία 5ετία.

Πέδρο Άρσε (29)

Τον Ιανουάριο του 2013 η Βέροια έφερε στην Ελλάδα έναν 21χρονο Μεξικανό μέσο, ευελπιστώντας ότι βρήκε λαβράκι. Τον έστειλε άμεσα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών για μισή σεζόν και οι καλές εμφανίσεις του στη Football League τού έδωσαν μία ευκαιρία στην Καβάλα (επίσης στη Football League). Όταν τελείωσε το "αγροτικό" του με τους δανεισμούς, επέστρεψε στη Βέροια που αγωνιζόταν στη Super League, όπου έκανε δύο γεμάτες σεζόν. Γύρισε στην πατρίδα του (Αμέρικα) για 1,5 χρόνο, μέχρι να τον φέρει ξανά στην Ελλάδα ο Πανιώνιος. Έμεινε στη Νέα Σμύρνη μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και τον υποβιβασμό των "κυανερύθρων" και από τότε ψάχνει ομάδα.

Σουλεϊμάν Όμο (35)

Ο Σουλεϊμάν Ακίμ Ομολάντε γεννήθηκε στη Νιγηρία το 1985, όμως από το 2005 μέχρι το 2020 αγωνίζεται στην Ελλάδα και αναπόφευκτα έχει... ελληνοποιηθεί σε Σουλεϊμάν Όμο. Η ευθύνη για την άφιξη του αμυντικού μέσου στην Ελλάδα ανήκει στο Αιγάλεω, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Α' Εθνική (και υπήρχε τέτοια). Ύστερα από μία τριετία βρέθηκε στον Ηλυσιακό με τον οποίο αγωνίστηκε στη Β' Εθνική (όπως και στην τελευταία σεζόν στο Αιγάλεω). Οι εμφανίσεις του τον οδήγησαν στον Πανιώνιο, όμως το 2013-2014 υποβιβάστηκε ξανά, αυτήν τη φορά για χάρη του Τυρνάβου. Ακολούθησε η Ερμιονίδα, η Κέρκυρα, ο Αχαρναϊκός και το 2016-2017 επέστρεψε στη Super League, με τη Λαμία να ποντάρει στην εμπειρία του. Το 2018-2019 έπαιξε στον Λεβαδειακό και ύστερα από μισή σεζόν χωρίς ομάδα, αγωνίστηκε στον Πανσερραϊκό μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK