ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η αγ.: Μάθημα Μπάγερν σε Σάλκε

Ο Τόμας Μίλερ βρέθηκε σε μεγάλα κέφια και έδωσε ένα καλό μάθημα στη φιλόδοξη Σάλκε, οδηγώντας τη Μπάγερν Μονάχου στο 2-0 μέσα στο Γκελζενκίρχεν και στο απόλυτο νικών, που την απομακρύνει από την περσινή νταμπλούχο Ντόρτμουντ (ήττα στο Αμβούργο) μετά από 4 αγωνιστικές στη Bundesliga.

4η αγ.: Μάθημα Μπάγερν σε Σάλκε

Η αναμέτρηση της “Φέλτινς Αρένα” με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου θα φανέρωνε τις προθέσεις της Σάλκε. Διεκδικήτρια του τίτλου ή ενός πλασαρίσματος Champions League; Αμφότερες προέρχονταν από νίκες 2-1 στο Champions League, αλλά μόνο ο Γιουπ Χάινκες είχε περιθώριο για rotation, κρατώντας τον Χάβι Μαρτίνεθ στον πάγκο κι αφήνοντας τον Φρανκ Ριμπερί εκτός αποστολής (πρόβλημα στο μηρό). Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι άρχισαν μόνο με τον Τρανκουίλο Μπαρνέτα εκτός ενδεκάδας σε σχέση με το παιχνίδι στο “Καραϊσκάκη”. Οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, επιδεικνύοντας μεγαλύτερο πάθος και επιθυμία για γκολ. Βασικός άξονας των επιθέσεων ήταν ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την απουσία του Ριμπερί και τις ανακατατάξεις και παίζοντας δεξιά, δημιούργησε αρκετούς κινδύνους για λογαριασμό των φιλοξενουμένων.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν σταθερός σε μία Σάλκε με αμυντικό προσανατολισμό, η οποία είχε 2 καλές στιγμές με τους Κλάας Γιαν Χούντελααρ και Τζέφερσον Φαρφάν, αλλά ποτέ δεν πήρε το πάνω χέρι. Το τέρμα της Μπάγερν ήταν θέμα χρόνου και στο 55′, μετά από όμορφη προσπάθεια κι ασίστ του Μίλερ, που εξουδετέρωσε τον Παπαδόπουλο, ο Τόνι Κρόος έκανε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μίλερ βρήκε δίχτυα με ατομική ενέργεια και προκάλεσε πανικό στον Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός έριξε στη μάχη τους Ιμπραχίμ Αφελάι και Μπαρνέτα για να ταράξει τα νερά στην ακίνδυνη επιθετική γραμμή του, αλλά το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να δημιουργήσουν μία καλή ευκαιρία στο τέλος με τον Χούντελααρ και να φύγουν με “σκυμμένο” κεφάλι μετά την πρώτη ήττα της σεζόν, διατηρώντας την κακή παράδοση έναντι των Βαυαρών (5 ήττα στα τελευταία 6 εντός έδρας ματς).

Ένα χρόνο και 4 ημέρες. Τόσο άντεξε το αήττητο της Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα ή αλλιώς 31 παιχνίδια. Το Αμβούργο φαίνεται πως δεν ήθελε να δει το καλύτερο σερί της ιστορίας στη Bundesliga, το δικό του με 36 παιχνίδια (Ιανουάριος 1982-Ιανουάριος 1983), να καταρρίπτεται από τη Μπορούσια γι’ αυτό έκανε την έκπληξη και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στάθηκε αντάξιο του ονόματός του. Η ομάδα του Τόμας Φινκ επικράτησε 3-2 των πρωταθλητών Γερμανίας και τους έβαλε σε μπελάδες, αφού έμειναν 5 πόντους πίσω από την Μπάγερν (και την εκπληκτική Άιντραχτ Φρανκφούρτης που νίκησε τη Νυρεμβέργη την Παρασκευή).

Οι γηπεδούχοι, προ το φάσματος του υποβιβασμού, σοβαρεύτηκαν και με ηγέτη τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ (2 ασίστ) και τον Νοτιοκορεάτη επιθετικό Χέουνγκ Μιν Σον (2 γκολ) έφτασαν στη νίκη 3-2. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ, απαράλλαχτη από τη νίκη 1-0 επί του Άγιαξ στο Champions League, εμφανίστηκε νωθρή και επιπόλαιη, με εξαίρεση τον Ιβάν Πέρισιτς που σημείωσε και τα 2 γκολ των φιλοξενουμένων. Τα αβίαστα λάθη των Ρόμαν Βάιντενφέλερ και Ματς Χούμελς που “δώρισαν” 2 γκολ για τους γηπεδούχους, κατέστρεψαν ότι προσπαθούσαν να χτίσουν οι συμπαίκτες τους, έχοντας τον έλεγχο και δοκιμάζοντας πολλές φορές τα αντανακλαστικά του Ρενέ Άντλερ. Το Αμβούργο αντέδρασε σε κάθε απάντηση του Πέρισιτς και έφτασε στην πρώτη φετινή νίκη, που το απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σε ρυθμούς twitter

# Πριν την έναρξη του αγώνα, ο υπεραισιόδοξος πρόεδρος της Σάλκε, Κλέμενς Τόνιες, απολογήθηκε στον ομόλογό του της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, επειδή “οι 3 πόντοι είναι της Σάλκε σήμερα”.

# Η Σάλκε είχε σκοράρει και στα 15 εντός έδρας προηγούμενα παιχνίδια στην Bundesliga. Τελευταία φορά που είχε μείνει στο μηδέν, ήταν στο περσινό ματς με την… Μπάγερν Μονάχου.

# Στις 91 αναμετρήσεις πρωταθλήματος μεταξύ Ντόρτμουντ και Αμβούργου έχουν σημειωθεί 324 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλο ζευγάρι.

# Γκάφα ολκής στο γήπεδο της Μάιντς. Ο Άντονι Ουτζά, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Κολονία το καλοκαίρι και αγωνίστηκε την Παρασκευή στο ματς με την Ουνιόν Βερολίνου, εμφανίστηκε στα μάτριξ της “Κοφέις Αρένα” και στην ομάδα του Τόμας Τούχελ.

# Περίπου 1.000 φίλοι της Ντόρτμουντ (από τους 7.000 που έκαναν το ταξίδι στο γερμανικό βορρά) μποϊκόταραν το παιχνίδι με το Αμβούργο και αποχώρησαν με τη σέντρα της αναμέτρησης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων. Οι γηπεδούχοι χρέωσαν με 19 ευρώ το εισιτήριο, ενώ κόντρα σε “μικρότερες” ομάδες αξιώνουν μόλις 14 ευρώ.

# Το αρνητικό ρεκόρ σκοραρίσματος με 0 γκολ στις 4 πρώτες αγωνιστικές ισοφάρισε η Φράιμπουργκ, με το 0-0 κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Νυρεμβέργη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

(76′ Πόλτερ – 25′ Χόφερμ, 60′ Ινούι)

Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 0-2

(55′ Κρόος, 58′ Μίλερ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Φράιμπουργκ 0-0

Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 2-0

(10′ Ίβανσιτς, 25′ Σάλαϊ)

Αμβούργο-Ντόρτμουντ 3-2

(2′, 59 Σον, 55′ Ιλίτσεβιτς – 46′, 60′ Πέρισιτς)

Βόλφσμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ 1-1

(42′ Όλιτς – 28′ αυτ. Πόγκατετς)

23/09 16:30 Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ

23/09 18:00 Χόφενχαϊμ-Ανόβερο

23/09 18:00 Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη

Τα υπόλοιπα videos της 4ης αγωνιστικής

Νυρεμβέργη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 2-0

Βόλφσμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ 1-1

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Φράιμπουργκ 0-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK