4η αγ.: Θεσσαλο-νίκη
Τη "σκυτάλη" από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (και τις όποιες εξελίξεις) παίρνει η 4η αγωνιστική της Super League για τον Ολυμπιακό ο οποίος φιλοξενείται στην Κρήτη από τον ΟΦΗ (19:00) και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίζεται στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο (21:00). Το Σάββατο, Αρης και ΠΑΟΚ κέρδισαν δύσκολα Ιωνικό και Εργοτέλη με 1-0. Τη Δευτέρα αγωνίζονται στο Ολυμπιακό Στάδιο ΑΕΚ και Ηρακλής.
Για πρώτη φορά τη σεζόν που διανύουμε θα διεξαχθεί αγώνας και τη Δευτέρα. Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.
To απόγευμα του Σαββάτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χρειάστηκαν 88 λεπτά και ένα χαμένο πέναλτι του Ιωνικού για να φτάσει ο Αρης στην πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Νασιμέντο “έλυσε” τον γόρδιο δεσμό δύο λεπτά πριν το τέλος με τους φιλοξενούμενους να είναι δικαίως απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, αφού όχι μόνο έπαιξαν στα ίσια τους γηπεδούχους, αλλά τους απείλησαν με ήττα.
Δεν χρειάστηκε να ιδρώσει ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος με ένα γκολ του Χαραλαμπίδη επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στην Τούμπα, έφτασε τους 7 βαθμούς και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ακίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι, υποτάχθηκαν στη μοίρα τους.
Σάββατο 16/09
Αρης – Ιωνικός 1-0
(88′ Νασιμέντο)
ΠΑΟΚ – Εργοτέλης 1-0
(47′ Χαραλαμπίδης)
Κυριακή 17/09
17:00 Κέρκυρα – Ατρόμητος
17:00 Λάρισα – Αιγάλεω
19:00 ΟΦΗ – Ολυμπιακός
19:00 Απόλλων Κ. – Skoda Ξάνθη
21:00 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 18/09
19:00 ΑΕΚ – Ηρακλής
Την Κυριακή παίρνουν τη σκυτάλη οι τέσσερις από τους έξι «ευρωπαίους» οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις που άφησαν μεσοβδόμαδα.
Ο Ατρόμητος αγνοεί τη χαρά της νίκης και ταξιδεύει στην Κέρκυρα προκειμένου να πάρει το πρώτο του τρίποντο. Μένει να δούμε, κατά πόσο οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου θα φανούν επηρεασμένοι από την πρωτόγνωρη εμπειρία του μεσοβδόμαδου ευρωπαϊκού αγώνα, απέναντι στο, πάντοτε, υπολογίσιμο σύνολο του Μπάμπη Τεννέ που μετρά μία νίκη και δύο ισοπαλίες στην έναρξη του πρωταθλήματος.
Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα θα επιδιώξει να δώσει η ΑΕΛ η οποία φιλοξενεί στο Αλκαζάρ το αξιόμαχο και αναγεννημένο μετά τη συντριβή της πρεμιέρας από τον Παναθηναϊκό, Αιγάλεω.
Στις 19:00 τα βλέμματα όλων στρέφονται στο Παγκρήτιο όπου ο ΟΦΗ περιμένει τη μοναδική ομάδα δίχως βαθμολογική απώλεια στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς φιλοξενεί την Ξάνθη
To πρόγραμμα της Κυριακής (17/09) ολοκληρώνεται στη Νέα Σμύρνη. Εκεί ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταραχώδη εβδομάδα που πέρασε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα προσπαθήσει να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα καταλαγιάσει το τεταμένο κλίμα στην Παιανία μετά τα γεγονότα της Πέμπτης στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Ο επίλογος της αγωνιστικής θα γραφτεί τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να αναζητά την πρώτη της νίκη (τρεις ισοπαλίες) κόντρα στον, επίσης δίχως νίκη, Ηρακλή ο οποίος όμως έρχεται στην Αθήνα με τις δάφνες της μοναδικής εκπροσώπου της χώρας μας που έβαλε τρεις βαθμούς στο σακούλι της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πρώτης «ευρωπαϊκής» εβδομάδας της σεζόν.