ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4η αγων.: “Θηλιά στο λαιμό” του Μάγκατ έβαλε η Ντόρτμουντ (vids)

H Nτόρτμουντ θριάμβευσε στο ντέρμπι με τη Σάλκε και έβαλε δύσκολα στον Φέλιξ Μάγκατ και τους παίκτες του, μετά και το πέρας της 4ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Μόνη πρώτη η Μάιντζ, στο μηδέν έμειναν Μπάγερν και Μπάγερ. Ισόπαλο και το ντέρμπι του Αμβούργου.

4η αγων.: “Θηλιά στο λαιμό” του Μάγκατ έβαλε η Ντόρτμουντ (vids)
Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ ήθελε όσο τίποτε άλλο τη νίκη στο
ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για να πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντο σε ένα παιχνίδι που το περίμεναν οι οπαδοί τους. Ωστόσο για ακόμα έναν αγώνα η ομάδα του ήταν απογοητευτική και επέτρεψε στη Ντόρτμουντ να
πανηγυρίσει ένα μεγάλο τρίποντο μέσα στο Γκελζερκίρχεν. Ο Ιάπωνας Καγκάβα έκανε τη μεγάλη ζημιά στη Σάλκε σκοράροντας τα
δύο πρώτα γκολ των φιλοξενούμενων. Ακόμα και όταν βγήκε όμως…τιμώρησε την άμυνα των γηπεδούχων, αφού το 0-3 έγινε από τον
Λεβαντόφσκι που πήρε τη θέση του. Το 1-3 του Χούντελααρ στο τέλος δεν πρόκειται να βγάλει τον Φέλιξ Μάγκατ από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει. Η Σάλκε μετρά
τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και βρίσκεται μόνη στην τελευταία θέση. Οι Παπαδόπουλος, Πλιάτσικας ήταν εκτός αποστολής.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της Κυριακής δεν υπήρχε νικητής. Ο Μλάντεν Πέτριτς απάντησε άμεσα στο γκολ του Μπολ και το Αμβούργο απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της Σεντ Πάουλι. Μετά την τεσσάρα επί της Ρόζενμποργκ για το Europa League η Λεβερκούζεν έμεινε στο μηδέν με τη Νυρεμβέργη και μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από την 4η αγωνιστική η Μάιντζ η οποία επιβλήθηξε εκτός έδρας της Βέρντερ Βρέμης με 2-0 κάνοντας το 4Χ4 στο πρωτάθλημα. Τα τέρματα της νίκης για τους πρωτοπόρους σημείωσαν οι Ρίισε στο 53′ και ο Σούρλε στο 61′.

Εξάλλου η μέχρι πρότινος συγκάτοικος της Μάιντζ, Χόφενχαϊμ, αν και προηγήθηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Καϊζερλάουτερν, βρέθηκε στη συνέχεια να χάνει με 2-1 και εν τέλει να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Γκουστάβο στο 39′, με τον Χόφερ να κάνει την πλήρη ανατροπή για την γηπεδούχο, με τέρματα στο 47′ και 75′. Το τελικό 2- 2 διαμόρφωσε ο Σίγκουρντσον στο 77′.


Η Μπάγερν Μονάχου, εξακολουθεί να απογοητεύει παραχωρώντας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, λευκή ισοπαλία (0-0) στη Κολωνία. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περσινοί πρωταθλητές μετά από τέσσερις αγώνες μετρούν μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Η Στουτγκάρδη είχε κέφια και “ασέλγησε” στο “πτώμα” της Γκλάντμπαχ επικρατώντας με 7-0. Χατ τρικ σημείωσε Πογκρέμπνιακ (2′, 55′, 60′) με τους Νίντερμαγιερ (21′), Κουζμάνοβιτς (64′), Ντελπιέρ (73′) και Μαρικά (80′) να πετυχαίνουν τα υπόλοιπα τέρματα της νίκης.

Εύκολη νίκη για τη Βόλφσμπουργκ με 2-0 απέναντι στο Αννόβερο, με τα δύο “D” Ντιέγκο και Ντζέκο να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 55′ και 67′ αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής



Παρασκευή 17/09

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Φράιμπουργκ 0-1

Σάββατο 18/09

Μπάγερν Μονάχου – Κολωνία 0-0

Βέρντερ Βρέμης – Μαιντζ 0-2
(53′ Ρίισε, 61′ Σούρλε)

Στουτγκάρδη – Γκλαντμπαχ 7-0
(2′, 55′, 60′ Πογκρέμπνιακ, 21′ Νίντερμαγιερ, 64′ Κουζμάνοβιτς, 73′ Ντελπιέρ, 80′ Μαρικά)

Βολφσμπουργκ – Αννόβερο 2-0
(55′ Ντιέγκο, 67′ Ντζέκο)

Καϊζερσλάουτερν – Χόφενχαϊμ 2-2
(47′, 75′ Χόφερ – 39′ Γκουστάβο, 77′ Σίγκουρντσον)

Κυριακή 19/09

Σεντ Πάουλι -Αμβούργο 1-1
(77′ Μπολ – 88′ Πέτριτς)

Σάλκε – Ντόρτμουντ 1-3
(89′ Xoύντελααρ – 19′, 58′ Καγκάβα, 86′ Λεβαντόφσκι)

Λεβερκούζεν – Νυρεμβέργη 0-0


Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις

Μπάγερν Μονάχου – Κολωνία 0-0

Στουτγκάρδη – Γκλάντμπαχ 7-0

Βέρντερ Βρέμης – Μάιντζ 0-2

Καϊζερσλάουτερν – Χόφενχαϊμ 2-2

Βόλφσμπουργκ – Αννόβερο 2-0

Σάλκε – Ντόρτμουντ 1-3

Σεντ Πάουλι – Αμβούργο 1-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ