4η αγωνιστική: Μόνη πρώτη η Κέρκυρα

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής της Β'Εθνικής

4η αγωνιστική: Μόνη πρώτη η Κέρκυρα
Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχε η Κέρκυρα και πλέον βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα της Καστοριάς με την Παναχαϊκή.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ επικράτησε εκτός έδρας του Χαϊδαρίου με 2-1 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έντερσον Φοφόνκα. Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 5o λεπτό, με πλασέ μέσα από την περιοχή. Η Κέρκυρα ήταν αυτή που δημιούργησε και δύο κλασσικές ευκαιρίες με δράστη τον Ιωάννου, αλλά ο Βαγγελάκος αντέδρασε σωστά και έδιωξε την μπάλα, όπως και σε σουτ του Γκαρόζη στο 10'

Ο Ελληνας, πρώην επιθετικός του Πανιωνίου, βρέθηκε δύο φορές απέναντι από τον Βαγγελάκο στο 20ο και το 25ο λεπτό αλλά σε καμία από τις δύο δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Χαϊδαρίου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ου πρώτου ημιχρόνου με αυτογκόλ του Μοσχογιάννη, έπειτα από σέντρα του Μούνγκουε. Μέχρι να φθάσουν σε αυτό ο Βεζυρίδης είχε αποσωβήσει δύο κεφαλιές για γκολ των γηπεδούχων.

Ο Φοφόνκα όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με προσωπική του ενέργεια στο 68΄έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και την νίκη με 2-1, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο παιχνίδι και τρίτο συνεχόμενο.


Χαϊδάρι: Βαγγελάκος, Μπελεγρίνης (46' Γκουντελίτσας), Κριπιντήρης, Πυρένης, Κουκουτσέλας, Μουρούτης, Τσουκαλίδης, Χωριανόπουλος, Μούνγκουε, Κατσαρός (46' Πετρόπουλος), Υφαντής (77' Υφαντής).
Κέρκυρα: Βεζυρίδης, Φλαβίνιο, Τόσκας, Μοσχογιάννης, Σαρακατσάνος, Κουτσουρές, Γκαρόζης, Χατζής (60' Νταμπρόφσκι), Γήττας, Φοφόνκα, Ιωάννου (46' Μακρής).

Στην Καστοριά η ομώνυμη ομάδα δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην Παναχαϊκή αν και προηγήθηκε στο 54ο λεπτό με πέναλτι του Ζουρούδη. Οι πατρινοί στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης πάγωσαν τους γηπεδούχους όταν ο Έκβιστ με εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Θέμελη δίνοντας στη ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Aρης μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν του Πανηλειακού στον Πύργο με 1-0 με γκολ που σημείωσε οΧρήστος Βελώνης.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Εθνικός Αστέρας–Εργοτέλης 4-0
(21', 55' Ντεμπά, 58' Τζιμπούρ, 62' Παρασκευαϊδης)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Πανηλειακός-Αρης 0-1
(70' Βελώνης)

Καστοριά – Παναχαϊκή 1-1
54' Ζουρούδης - 90' Ενγκβιστπέναλτι)

Χαϊδάρι – Κέρκυρα 1-2
(45' αυτ. Μοσχογιάννης - 5', 68' Φοφόνκα)

Θρασύβουλος – Καλαμάτα 3-0
(8' Παπαθανασίου, 18' Γιαννακίδης, 82' Αθανασιάδης)

Ολυμπιακός Β. – Προοδευτική 2-2
(17' Μπουέλε, 43' Σάβιτς - 14' Σιδηρόπουλος πεν., 90' Βαρτζιώτης)

Ηλυσιακός – Νίκη Βόλου 4-1
(10',60' Ρέιζερ,65' Στάικος, 82' Δωροβίνης - 64' Σαϊτιώτης)

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Πανσερραϊκός-Βέροια 0-0

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα κρίθηκε και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με την Προοδευτική. Οι «βυσσινί» ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 14΄με πέναλτι του Σιδηρόπουλου, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Μπουέλε ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Σάβιτς, αλλά η Προοδευτική κράταγε το καλύτερο για το τέλος, όταν ο Βαρτζιώτης στις καθυστερήσεις του αγώνα ισοφάρησε σε 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στη Φυλή ο Θερμαϊκός επικράτησε εύκολα της Καλαμάτας με 3-0. Στο 8΄ο Παπαθανασίου έκανε το 1-0, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Γιαννακίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 70ο λεπτό ο Αθανασιάδης. Τέλος, ο Ηλυσιακός πέτυχε το σκορ της ημέρας επικρατώντας της Νίκης Βόλου με 4-1. Στο 10΄ο Ρέιζερ έκανε το 1-0, ενώ χρειάστηκε να περάσουν 50 λεπτά για να κάνει το 2-0 ο Δημόπουλος. Η Νίκη Βόλου κατάφερε να μειώσει προσωρινά στο 63΄με τον Σαιτιώτη, αλλά ο Στάικος δέκα λεπτά αργότερα έκανε το 3-1. Το τέταρτο τέρμα για την ομάδα του Θύμιου Γεωργούλη πέτυχε στο 82ο λεπτό ο Δοροβίνης.

Εθνικός τεσσάρων.... Αστέρων

Φαίνεται πως ο Νταβόρ Γιακόβλεβιτς έφερε «έμπνευση» στους παίκτες του Εθνικού Αστέρα καθώς η ομάδα της Καισαριανής επικράτησε με το ευρύ 4-0 του Εργοτέλη στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Καισαριανής με την νίκη της έφτασε στην τρίτη θέση το Χαϊδάρι με επτά βαθμούς, έχοντας όμως έναν αγώνα περισσότερο.

Παρά το γεγονός οτι οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, οι κρητικοί ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 14ο λεπτό ο Κοιλιάρας επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η απάντηση του Αστέρα ήρθε επτά λεπτά αργότερα. Μετά από κόρνερ ο Αμανατίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο επερχόμενος Τζιμπούρ με τον ίδιο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πόζα.

Το ημίχρονο έληξε με μια ευκαιρία από πλευράς Εργοτέλη, όταν ο Νατσέφσκι από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά από το κόρνερ του Σαββίδη, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Λιούρδη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός Αστέρας σε επτά λεπτά πέτυχε τρία τέρματα «καθαρίζοντας» από νωρίς το παιχνίδι.

Τον χορό των γκολ άνοιξε 55΄ο Ντεμπά ο οποιος με ένα βολέ από την γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «γάμα» της εστίας του Εργοτέλη. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ πέτυχε το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση και πάλι με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Φερεκίδη. Ο Φερεκίδης δημιούργησε και το τέταρτο γκολ. Με δική του εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι και ο Παρασκευαϊδης πέτυχε το γκολ με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Πριν την έναρξη του αγώνα η διοίκηση του Εθνικού Αστέρα τίμησε τον Νταβόρ Γιακόβλεβιτς για την προσφορά του στην ομάδα, δίνοντας του μια τιμητική πλακέτα και μια φανέλα της ομάδα με το νούμερο 81 όσα και τα τέρματα που πέτυχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα της Καισαριανής.

Άνοστη σούπα στις Σέρρες

Πανσερραϊκός και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο ντέρμπι των ουραγών που έκλεισε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής κατηγορίας. Μια αναμέτρηση από την οποία οι 1500 φίλοι των γηπεδούχων θα το θυμούνται μόνο για την κατάκτηση του πρώτου βαθμού του Πανσερραϊκού στο νέο πρωτάθλημα, καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν μια καλή εικόνα.

Το ελαφρυντικό και για τους δύο είναι το γεγονός οτι η κρισιμότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν πολύ μεγάλη, με τους 22 ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να εξασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα και στην συνέχεια αν μπορούσαν να πετύχουν και κάποιο τέρμα. Οι δύο ομάδες μετά από αυτή την ισοπαλία συνεχίζουν να βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας και πλέον η κατάσταση αρχίζει να χειροτερεύει αν δεν καταφέρουν να παρουσιάσουν μια καλύτερη εικόνα στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK