4η αγωνιστική: Πατατράκ για τα φαβορί

4η αγωνιστική: Πατατράκ για τα φαβορί

Από πού να αρχίσει κανείς με τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής της Primera Division; Από τη μία, η Βιγιαρεάλ, η τρίτη ομάδα πέρυσι βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ύστερα από την εντός έδρας ήττα από την… πρωτοπόρο και νεοφώτιστη Θέλτα. Από την άλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης των έντεκα «θεαματικών» μεταγραφών βρίσκεται στην 15η θέση, αφού μπορεί να κέρδιζε τους αδύναμους Βάσκους της Σοσιεδάδ με 2-0 εκτός έδρας, ωστόσο το δίδυμο Νιχάτ-Κοβάσεβιτς αναγεννήθηκε και σημείωσε τρία γκολ.

Η Σεβίλλη, η ομάδα που έχασε την τελευταία στιγμή πέρυσι μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε και πάλιισόπαλη χωρίς γκολ στην έδρα της (μετά το 0-0 με τη Μάιντζ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ), αυτή τη φορά με την περσινή πρωταθλήτρια της Segunda Division, Κάντιθ. Οι έτεροι Ανδαλουσιάνοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Ντεπορτίβο στην Κορούνια, ενώ οι Καταλανοί της Εσπανιόλ ηττήθηκαν από το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, την Σανταντέρ, με 1-0. Μόνο στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής όλα κύλησαν ομαλά, αφού η Μπιλμπάο μπορεί να προηγήθηκε της Ρεάλ στο "Μπερναμπέου", αλλά οι Καστιγάνοι με δύο γκολ του Ραούλ και ένα του Ρομπίνιο πήραν τη νίκη με 3-1.


Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-2

Τέσσερις αγώνες, μία νίκη για τη Μπαρτσελόνα, η οποία δείχνει ανησυχητικά συμπτώματα στην έναρξη της νέας περιόδου. Οι πρωταθλητές Ισπανίας εμφανίζονται κουρασμένοι σε κάθε παιχνίδι και αυτό τους κόστισε απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Βαλένθια.

Για ακόμα ένα ματς οι Καταλανοί προηγήθηκαν, έχοντας αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ο Ζιουλί με όμορφο σουτ έγραψε το 1-0, αλλά στο δεύτερο μέρος, ο Βίγια «εκδικήθηκε» τον Κίκε Φλόρες για τον παραγκωνισμό του, σημειώνοντας δύο γκολ σε δύο λεπτά. Το πρώτο με πέναλτι, το δεύτερο από γκάφα του Βαλντές, ο οποίος έκανε βολέ πάνω στο σώμα του επιθετικού των «νυχτερίδων».

Η Μπαρτσελόνα δεν είχε πολλές ευκαιρίες, ακόμα κι αν πίεζε στη συνέχεια για να ισοφαρίσει. Αυτό το κατάφερε σε μία ανύποπτη φάση, όταν ο Κανιθάρες έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο επερχόμενος Ντέκο, σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Εν τούτοις, οι «μπλαουγκράνα» έχασαν κατά κράτος τη μάχη των εντυπώσεων, αφού με λιγοστές ευκαιρίες και τα ατού να μην λειτουργούν, διασώνονται μόνο χάρη στην… ανυπαρξία και των υπολοίπων μεγάλων ομάδων.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ολεγκέρ, Πουγιόλ, Εντμίλσον (74’ Ινιέστα), Φαν Μπρόνκχορστ, Μάρκες (65’ Μπελέτι), Τσάβι, Ντέκο, Ζιουλί, Ροναλντίνιο, Ετό
Βαλένθια: Κανιθάρες, Κανέιρα, Αγιάλα, Μαρτσένα, Μορέτι, Φάμπιο Αουρέλιο (66’ Ούγκο Βιάνα), Αλμπέλδα, Αϊμάρ (76’ Μίστα), Ρουφέτε, Βιθέντε, Βίγια (89’ Ντι Βάιο)


Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Βιγιαρεάλ-Θέλτα 1-2

(79’ Ρικέλμε – 27’, 46’ Μπαϊάνο)

Σεβίλλη-Καντίθ 0-0

Σαραγόσα-Οσασούνα 3-1
(52’ Ντ. Μίλιτο, 82’ Σέρχια Γκαρσία, 83’ Σάβιο – 91’ Ντελπόρτε )

Λα Κορούνια-Μπέτις 1-1
(45’ Τριστάν – 28’ Ολιβέιρα)

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-2
(44’ Ζιουλί, 83’ Ντέκο – 53’ πέν., 54’ Βίγια)

Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
(55’, 91’ Κοβάσεβιτς, 80’ Νιχάτ – 9’ Τόρες, 18’ Κέζμαν)

Χετάφε-Μαγιόρκα 1-1
(7’ Γκίθα – 87’ Ναβάρο)

Μάλαγα-Αλαβές 0-0

Σανταντέρ-Εσπανιόλ 1-0
(69’ Αντονίτο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1
(52' Ρομπίνιο, 64', 68' Ραούλ-25' αυτ. Γούντγκεϊτ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK