4η αγωνιστική: Τυπική διαδικασία

 

4η αγωνιστική: Τυπική διαδικασία
Χωρίς εκπλήξεις κύλησε η τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής αφού οι τρεις μεγάλοι νίκησαν -είτε εύκολα είτε δύσκολα-, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του νίκη, ενώ ο Ηρακλής έκανε σεφτέ στα θετικά αποτελέσματα περνώντας αλώβητος από την έδρα του ΟΦΗ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ένα-ένα.

Λίγες ημέρες πριν τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να επικρατήσει στο κεκλεισμένων των θυρών "Καραϊσκάκη" επί του Ακράτητου με 2-0 και να παραμείνει -αήττητος- στην κορυφή της βαθμολογίας. Στα θετικά, το πρώτο επίσημο γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου και η διατήρηση του ανέπαφου παθητικού μετά από τέσσερις αγώνες. Στα αρνητικά, η άσχημη εμφάνιση των "ερυθρόλευκων" που προκάλεσε την αντίδραση του Τροντ Σόλιντ.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Σάκης Ρουβάς έδινε συναυλία μπροστά στο φανατικό κοινό του και προκαλούσε προβλήματα στον Παναθηναϊκό! Και αυτό γιατί το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος υπερφορτώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με τα φώτα του Ολυμπιακού Σταδίου και το παιχνίδι των "πράσινων" με τον Πανιώνιο να γίνει σε… ρομαντική ατμόσφαιρα. Η είδηση, όμως, ήταν η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα (3-0), την οποία όμως οι φίλαθλοι δεν χάρηκαν αφού η αναμέτρηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι επανέλαβε το πενταετές πλάνο, ενώ ο Πανιώνιος πρόσθεσε ακόμα μία τραγική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Ο Πίνακας των Σκόρερ:

3 γκολ: Ντα Κόστα (ΙΩΝΙΚΟΣ), Τζόρτζεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

2 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Μακόρ (ΙΩΝΙΚΟΣ), Στολτίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Γκονζάλες (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Φερνάντες (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

1 γκολ: Ζούλιο Σέζαρ, Βενλίνσκι (ΑΕΚ), Τσάτσος, Αγρίτης, Σέζαρεκ (ΑΙΓΑΛΕΩ), Γκουστάβο, Σάλες, Ντε Φραντσέσκο (ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ), Ζαχαρόπουλος, Σκαρμούτσος, Κατεμής, Δήμος, Κούτσης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Παπαποστόλου, Λαγός (ΗΡΑΚΛΗΣ), Κωνσταντινίδης (ΙΩΝΙΚΟΣ), Ουέλινγκτον, Μουζαουί, Ν.Α.Παπαδόπουλος (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ), Τσίγκας, Λαζανάς (ΚΑΛΛΙΘΕΑ), Σπάσιτς, Διγκόζης, Αλωνεύτης (ΛΑΡΙΣΑ), Ρούσεφ, Δημητρόπουλος (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Αντζας, Παβιό, Λαμπριάκος, Λουτσιάνο, Καζάκης (ΞΑΝΘΗ), Καφές, Ταραλίδης, Κωστούλας, Μπαμπανγκίντα, Καστίγιο, Κωνσταντίνου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Τριανταφύλλου (ΟΦΗ), Μάντζιος, Γκούμας (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Εξουζίδης, Οραβεκ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μίετσελ, Φουτσίνι (ΠΑΟΚ)

Στα της Κυριακής, η Λάρισα φόρεσε τα καλά της, ο κόσμος γέμισε το Αλκαζάρ και η ΑΕΚ πήρε τη "γλύκα". Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής, οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν με 1-0 των Θεσσαλών και πλέον έχουν ανεβασμένη ψυχολογία ενόψει των δύσκολων αγώνων με Ζενίτ και Ολυμπιακό. Η Λάρισα είχε τις ευκαιρίες να σώσει την παρτίδα -εκμεταλλευόμενη την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση της Ενωσης- ωστόσο γνώρισε την πρώτη της ήττα τη φετινή σεζόν και μάλιστα μέσα στο ίδιο της το "σπίτι".

Τέλος, η "ανάσταση" των μεγάλων συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει επιτέλους τους παρθενικούς τρεις πόντους στο πρωτάθλημα. Ο "δικέφαλος του Βορρά" νίκησε με 2-0 το Αιγάλεω και συνεχίζει την αναζήτηση προπονητή μετά την περιποιημένη… γερμανική χυλόπιτα που έριξε ο Λόταρ Ματέους.

Τι κρατάμε από την 4η αγωνιστική:

*** Το πρώτο γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, όμως, δεν ακούστηκε το "Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα", αφού το γήπεδο Καραϊσκάκη ήταν… τιμωρημένο.

*** Την παρθενική νίκη του Παναθηναϊκού και τα τρία γκολ κόντρα στον Πανιώνιο. O,τι δεν είχαν καταφέρει οι "πράσινοι" τις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές, τa έκαναν… μαζεμένα το Σάββατο.

*** Την ατμόσφαιρα στο γήπεδο Αλκαζάρ από τους φιλάθλους της Λάρισας. Σε κάθε αγωνιστική γίνεται ολοφάνερη η δίψα του κόσμου να δει τη Λάρισα στα ψηλά πατώματα, κάτι -που τονίζει συνεχώς ο Δώνης- χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Και γκολ στις ευκαιρίες, συμπληρώνουμε εμείς…

*** Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ, αλλά η εμφάνιση μικρής ομάδας στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Από καθαρή τύχη οι "κιτρινόμαυροι" δεν δέχθηκαν την ισοφάριση από τη Λάρισα.

*** Η νίκη της Ξάνθης επί του Λεβαδειακού. Ακόμα και στις άσχημες μέρες της η ομάδα του Γιάννη Ματζουρακη κερδίζει… με τη φανέλα της. Σαν τις μεγάλες ομάδες, δηλαδή.

*** Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν και το πολύ ωραίο και έξυπνο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK