ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

4ος γύρος: Ο νόμος του ισχυρού

Το "εισιτήριο" της πρόκρισης από τον 4ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας εξασφάλισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Τότεναμ στο "Ολντ Τράφορντ". Οι "κόκκινοι διάβολοι" αν και αντιμετώπισαν προβλήματα στην αρχή του αγώνα, έκαμψαν την αντίσταση των "πετεινών" και οδεύουν ολοταχώς προς την κατάκτηση ενός ακόμα στόχου τους.

4ος γύρος: Ο νόμος του ισχυρού

Το “εισιτήριο” της πρόκρισης από τον
4ο γύρο του
κυπέλλου Αγγλίας εξασφάλισε η
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τη νίκη με
3-1 επί της
Τότεναμ στο “Ολντ Τράφορντ” υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο. Οι “κόκκινοι διάβολοι” αν και αντιμετώπισαν προβλήματα στην αρχή του αγώνα, έκαμψαν την αντίσταση των “πετεινών” και οδεύουν ολοταχώς προς την κατάκτηση ενός ακόμα στόχου τους.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ έδιωξε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Δεν συνέβη το ίδιο στην προσπάθεια του Ρόμπι Κιν στο 24ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ααρον Λένον άνοιξε το σκορ. Η ισοφάριση ήρθε γρήγορα, στο 38′, με τον Κάρλος Τέβεζ και στο δεύτερο μέρος ο Μάικλ Ντόσον έπιασε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, αποβλήθηκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκλήρωσε την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 88ο λεπτό και διατήρησε το εντός έδρας αήττητο της ομάδας του από την Τότεναμ, που κρατά από τον Δεκέμβριο του 1989.

Το όνειρο της Χάβαντ και Γουότερλουβιλ κράτησε μόνο ένα ημίχρονο, ωστόσο θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες όλων των ποδοσφαιριστών της. Η ομάδα της έκτης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος κράτησε τη (δεύτερη είναι η αλήθεια) ομάδα της Λίβερπουλ στην ισοπαλία στο πρώτο μέρος του αγώνα στο “Ανφιλντ”, έχοντας προηγηθεί δύο φορές! Η κεφαλιά του σχολικού επιστάτη στο επάγγελμα Ρίτσαρντ Πάκετ στο 8’έγραψε ιστορία στο γήπεδο της Λίβερπουλ, έστω κι αν ο Λούκας Λέιβα στο 27’ φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με φαλτσαριστό σουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο δανεικός από την Πίτερμπρο Αλφι Πότερ έκανε το σουτ για τους φιλοξενούμενους, ο Μάρτιν Σκρτελ στο ντεμπούτο του ως βασικός κόντραρε και σημείωσε αυτογκόλ.

Το προβάδισμα της Χάμαντ κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν ο Γιόσι Μπεναγιούν ανέλαβε δράση. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός σκόραρε στο 44’, στο 56’ και στο 59’ με τρία σουτ από το ύψος του πέναλτι και γκρέμισε τα όνειρα μιας ομάδας που βρίσκεται 123 θέσεις πιο χαμηλά από τη Λίβερπουλ, να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη έκπληξη της 127χρονης ιστορίας του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Ο Πίτερ Κράουτς στις καθυστερήσεις απλώς διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Αρσεναλ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα με αντίπαλο την Νιούκαστλ στο Λονδίνο. Με αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση των ημιτελικών του λιγκ καπ όπου συνετρίβη από την Τότεναμ, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ επικράτησε με 3-0 και πήρε την πρόκριση. Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ με δύο γκολ και ο Νίκι Μπατ με αυτογκόλ στο τέλος σημείωσαν τα τρία τέρματα των “κανονιέρηδων”.

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Αγγλίας προκρίθηκε η Τσέλσι, η οποία συνεχίζει να υπερασπίζεται το τρόπαιο που κατέκτησε την περσινή σεζόν. Η ομάδα του Αβραμ Γκραντ κέρδισε με 2-1 την Γουίγκαν στο “JJB” και περιμένει τη Δευτέρα να μάθει τον αντίπαλό της στους 16 του θεσμού. Ο Νικολά Ανελκά στο 53ο λεπτό της αναμέτρηση σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι, ενώ στο 82’ έδωσε στον Σον Ράιτ Φίλιπς, που από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Αντουάν Σιμπιερσκί στο 87’.

Η έκπληξη για ομάδα της Premiership σημειώθηκε στο “Πράιντ Παρκ”, όπου η Ντέρμπι απέδειξε περίτρανα ότι η πραγματική θέση της βρίσκεται μία κατηγορία χαμηλότερα. Τα “κριάρια” ηττήθηκαν εντός έδρας με 4-1 από την Πρέστον Νορθ Εντ (η οποία βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πιο ψηλά από τη ζώνη του υποβιβασμού της Championship), με τον Καρλ Χόλεϊ να σημειώνει δύο τέρματα και να αναγκάζει τους παίκτες του Πολ Τζούελ να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων τους.

Η ΜάντσεστερΣίτι αποχαιρέτησε με τησειρά της το θεσμό, αφού ηττήθηκε στο “Μπράμαλ Λέιν”από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1. Οι “λεπίδες” πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 12ο λεπτό με τον Λούτον Σέλτον και στο 24′ ο Τζον Στεντ από κοντά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Οι “πολίτες” του Σβεν Γκόραν Ερικσον είχαν ευκαιρίες, αλλά σκόραραν μόλις μία φορά με τον Ντάνιελ Στάριτζ στο 48′ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Τα αποτελέσματα του 4ου γύρου

Σάουθεντ-Μπάρνσλεϊ 0-1
Μάνσφιλντ-Μίντλεσμπρο 0-2
Αρσεναλ-Νιούκαστλ 3-0
Μπαρνέτ-Μπρίστολ Ρόβερς 0-1
Κόβεντρι-Μίλγουολ 2-1
Ντέρμπι-Πρέστον 1-4
Λίβερπουλ-Χάβαντ και Γουότερλουβιλ 5-2
Ολνταμ-Χάντερσφιλντ 0-1
Πίτερμπρο-Γουέστ Μπρομ 0-3
Πόρτσμουθ-Πλίμουθ 2-1

Σαουθάμπτον-Μπέρι 2-0
Γουότφορντ-Γουλβς 1-4
Γουίγκαν-Τσέλσι 1-2
Χέρφορντ-Κάρντιφ 1-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 3-1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK