5 από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα της 10ετίας στο ποδόσφαιρο

Έχουν δόξα, φήμη και χρήμα. Αποτελούν ινδάλματα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να πάρουν κάποιες πραγματικά κακές αποφάσεις. Το Contra.gr θυμάται 5 από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα της 10ετίας στο ποδόσφαιρο.

Το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει εμπλακεί σε μια από τις πιο πρόσφατες σεξουαλικές υποθέσεις
Το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει εμπλακεί σε μια από τις πιο πρόσφατες σεξουαλικές υποθέσεις που απασχόλησαν τον Τύπο COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Δυστυχώς τα σεξουαλικά σκάνδαλα και το ποδόσφαιρο είναι έννοιες που συχνά πάνε μαζί, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Διάσημοι ποδοσφαιριστές που είτε έχουν δικαστεί και βρεθεί ένοχοι, άλλοι που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και τις αρνούνται, αυτοί που προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το γεγονός χρησιμοποιώντας τη 'δύναμη' τους. Όλοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αυτή της εμπλοκής σε σκάνδαλο σεξουαλικού περιεχομένου. Ο κατάλογος είναι μακρύς και συχνά ενοχλητικός, αν κανείς αναλογιστεί και το παράδειγμα που λαμβάνουν οι νεαροί υποστηρικτές αυτών των παικτών. Το Contra.gr θυμάται 5 από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα της 10ετίας στο ποδόσφαιρο.

1. Άνταμ Τζόνσον

Μάλλον πρόκειται για το πιο σοβαρό περιστατικό αυτό που έλαβε χώρα το 2016, όταν στον Άνταμ Τζόνσον επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών, με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε μια 15χρονη μαθήτρια, η οποία είχε την περιγραφή της 'υπολογισμένης και προσεκτικά ενορχηστρωμένης' κατάχρησης της εικόνας του ως διάσημος.

FILE - In this Friday, Dec. 26, 2014 file photo, Sunderland's Adam Johnson gestures during the English Premier League soccer match between Sunderland and Hull City at the Stadium of Light, Sunderland, England. Police say Thursday April 23, 2015, Sunderland winger Adam Johnson has been charged with three offenses of sexual activity with a girl aged 15 and one of grooming. (AP Photo/Scott Heppell, File)
Ο Άνταμ Τζόνσον σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Σάντερλαντ με την Χαλ το 2014 (AP Photo/Scott Heppell, File) AP

Ο Τζόνσον μετρούσε 373 επίσημα ματς στην καριέρα του, με 57 γκολ και 65 ασίστ, ενώ οι 12 συμμετοχές του με το εθνόσημο του αφαιρέθηκαν όταν την πρώτη μέρα της δίκης του παραδέχθηκε πως είχε φιλήσει και προετοιμάσει την 15χρονη για την συνάντηση τους με σκοπό την σεξουαλική επαφή. Στο ξεκίνημα της δίκης του τον Φλεβάρη του 2016, ο Τζόνσον κέρδιζε 60.000 λίρες την εβδομάδα παίζοντας για την Σάντερλαντ. Λίγες εβδομάδες αργότερα ο αγγλικός σύλλογος τον αποδέσμευσε όταν παραδέχθηκε την ενοχή του.

2. Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποσιωπήσει το σκάνδαλο βιασμού που τον κυνηγάει από το 2009. Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο εκείνου του έτους, όταν η Μαγιόργκα γνώρισε τον Κριστιάνο σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας, Οι δυο τους πέρασαν μια νύχτα μαζί, κάτι που κανείς τους μέχρι σήμερα δεν το αρνείται. Στη συνέχεια, μερικούς μήνες αργότερα, μια ομάδα 'fixers' που εκπροσωπούσαν τον Ρονάλντο πλησίασαν την Μαγιόργκα, ζητώντας τη σιωπή της σε υπογεγραμμένο συμφωνητικό, προσφέροντας ως αντάλλαγμα το ποσό των 375.000 δολαρίων.

O Κριστιάνο Ρονάλντο σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Σερβία στο στάδιο "Luz" της Λισσαβώνας για τα προκριματικά του Euro 2020
O Κριστιάνο Ρονάλντο σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Σερβία στο στάδιο "Luz" της Λισσαβώνας για τα προκριματικά του Euro 2020 AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Σήμερα, η Μαγιόργκα έχει κάνει γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα την ιστορία της, τονίζοντας πως τα 'ψυχολογικά τραύματα' που υπέστη από τον Ρονάλντο θόλωσαν την κρίση της, λίγο πριν υπογράψει το επίμαχο συμφωνητικό. Το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Der Spiegel είχε κάνει την αποκάλυψη του σκανδάλου. Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος σταρ έχει κατηγορηθεί για βιασμό. Ο Ρονάλντο έχει αρκεστεί σε μια επίσημη δήλωση πως η συνεύρεσή του με τη Μαγιόργκα ήταν "πλήρως συναινετική" . Για την στρατηγική του 'αόρατου ανθρώπου' που ακολούθησε είχε γράψει ο Γιάννης Δημητρέλλος τον Ιούνιο.

3. Ράιαν Γκιγκς

Το 2011, ένας μύθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο 'μάτι του κυκλώνα' με την κατηγορία της μοιχείας. Αρχικά υπήρξε εμπάργκο στον Τύπο, καθώς το Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο είχε απαγορεύσει την δημοσίευση του ονόματος του Ράιν Γκιγκς, που φερόταν να διατηρεί σχέση με το μοντέλο Ίμογκεν Τόμας. Λίγο αργότερα έγινε άρση του εμπάργκο της ανωνυμίας, καθώς μέλος του κοινοβουλίου αποκάλυψε πως ήταν ο Ουαλός άσος που είχε ζητήσει την εντολή.

Manchester United's interim manager Ryan Giggs looks on from the dugout before the start of their English Premier League soccer match against Southampton at St Mary's stadium, Southampton, England, Sunday, May 11, 2014. (AP Photo/Sang Tan)
Ο Ράιν Γκιγκς στον πάγκο της Μάντσεστερ Γ. πριν την σέντρα της αναμέτρησης με την Σάουθαμπτον στο 'St Mary's stadium', τον Μάιο του 2014. (AP Photo/Sang Tan) AP

Η υποτιθέμενη αυτή σχέση και κυρίως ο τρόπος που επιχειρήθηκε να μείνει κρυφή, είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα του Γκιγκς. Ήταν όμως το μικρότερο από τα κακά. Σύντομα ήρθε στην επιφάνεια μια άλλη κατηγορία, που αφορούσε τα ενδότερα μυστικά της οικογένειας. Ο Ουαλός σταρ φέρεται να διατηρούσε μια σχέση οκτώ ετών με την σύζυγο του αδερφού του, Νατάσα, στην οποία είχε δώσει χρήματα για να κάνει έκτρωση...

4. Τζον Τέρι

Το 2009 ήταν ο θρύλος της Τσέλσι, Τζον Τέρι, που είδε το όνομα του να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο, που θα έβαζε ουσιαστικά τέλος στην σχέση του με τον συμπαίκτη του, Γουέιν Μπριτζ. Ο Τέρι διατηρούσε σχέση 4 μηνών με την Βανέσα Περονσέλ, πρώην φίλη του Μπριτζ. Ο Τέρι ήταν παντρεμένος από το 2007 και η σχέση του με την Περονσέλ ξεκίνησε αμέσως μετά τον χωρισμό της τελευταία με τον συμπαίκτη του. Ένα χρόνο μετά ο τότε άσος της Τσέλσι πίεσε το Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο να μπλοκάρει όλες τις αναφορές της υπόθεσης στον Τύπο.

Chelsea's John Terry speaks on the phone walking alone on the pitch after his team lost the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Ο Τζον Τέρι μιλάει στο τηλέφωνο μετά την ήττα της Τσέλσι από την Άρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου του 2017, στο 'Wembley' του Λονδίνου (AP Photo/Matt Dunham) AP

Ωστόσο γρήγορα υπήρξε άρση της εντολής, γεγονός που ώθησε τον βρετανικό Τύπο να ασχοληθεί με την παράνομη σχέση του Τέρι με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Η Περονσέλ από την πλευρά της δεν σταμάτησε ποτέ να αρνείται κάθε σχέση με τον Τέρι, χωρίς πάντως να πείσει κάποιον...

5. Ρονάλντο

Μια δεκαετία πίσω, το 'Φαινόμενο' ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο με τρεις sex workers. Αφού άφησε την φίλη του στο σπίτι της στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ο Ρονάλντο πήρε την 'συντροφιά' του και πήγαν σε ένα μοτέλ. Όταν έφτασαν εκεί και έκλεισαν δωμάτιο, ο Βραζιλιάνος αντιλήφθηκε πως πρόκειται για άνδρες. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρίο, ο Ρονάλντο ισχυρίστηκε πως προσπάθησαν να του αποσπάσουν χρήματα.

FILE  - In this  June 30, 2018, Brazil's former player Ronaldo watches a match between France and Argentina,at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia. Ronaldo said on Sunday, Aug. 12, 2018 that he has been hospitalized since Friday because of flu, and expects to return home on Monday. (AP Photo/Sergei Grits, File)
Ο Ρονάλντο παρακολουθεί την αναμέτρηση Γαλλία - Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, παιχνίδι που διεξήχθη στο 'Kazan Arena' (AP Photo/Sergei Grits, File) AP

Ωστόσο δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου ανέφεραν πως ένας από τους sex workers, Αντρέα Αλμπερτίν, κατήγγειλε πώς ο Ρονάλντο απείλησε να τον χτυπήσει μόλις αντιλήφθηκε πως ήταν άντρας. Παρά το γεγονός πως το συμβάν έλαβε χώρα αφού το 'Φαινόμενο' είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, δημιούργησε σάλο στις τάξεις του ποδοσφαίρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK