5 γυναίκες που θα μπορούσαν να διασύρουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές

Οι κυρίες που ακολουθούν θεωρούνται 'βασίλισσες του ποδοσφαίρου', για την ικανότητα που 'χουν να κάνουν ό,τι θέλουν με την μπάλα. Κάποιες έχουν κερδίσει το σεβασμό και επαγγελματιών παικτών, βεληνεκούς Νεϊμάρ.

H Nατάλια Γκίτλερ νίκησε τον Νεϊμάρ, σε αγώνα επίδειξης στην άμμο, για λογαριασμό της Puma.
H Nατάλια Γκίτλερ νίκησε τον Νεϊμάρ, σε αγώνα επίδειξης στην άμμο, για λογαριασμό της Puma. INSTAGRAM (NATALIAGUITLER)

Το Οh My Goal ανακαλύφθηκε (από τον άνθρωπο που γράφει τις λέξεις που διαβάζεις) εν καιρώ lockdown. Στην εξέλιξη της φάσης έγινε το click και στο subscribe, στο λογαριασμό του YouTube. Και κάπως έτσι έγινε η γνωριμία με τις γυναίκες που θεωρούνται 'βασίλισσες' του σπορ που λέγεται ποδόσφαιρο. Αρκεί να μην λάβεις τον όρο στη 'στενή' έννοια του. Τι εννοώ; Οι κυρίες που ακολουθούν κάνουν ό,τι θέλουν την ασπρόμαυρη μπάλα και έχουν ξεχωρίσει για την τεχνική τους. Οι 3 στις πέντε δεν έγιναν επαγγελματίες παίκτριες από επιλογή. Ενδεχομένως γιατί είναι πολύ πιο επικερδές να παρουσιάζουν τα χαρίσματα τους στα social networks και σε επιδείξεις, στις οποίες τις καλούν -προφανώς έναντι μισθού. Ας τις δούμε.

Nατάλια Γκίτλερ (Βραζιλία)

Η 33χρονη, ύψους 1.79, Νατάλια θεωρείται μετρ του footvolley και είναι γνωστή για τις ικανότητες της στον έλεγχο της μπάλας, ενώ ανήκει στην λίστα των καλύτερων παικτριών του κόσμου. Γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου μετανάστευσαν οι γονείς της από την Αργεντινή, το 1980. Έχει τρεις μεγαλύτερους αδελφούς και αυτός είναι ο λόγος που ασχολήθηκε με το σπορ. Ανήκει στη λίστα των αθλητών που 'χουν συμβόλαιο με την Puma, ενώ έχει αναδειχθεί δυο φορές (2018, 2019) 'queen of the beach'. Ο Ροναλντίνιο είχε να πει τα καλύτερα για τη Νατάλια, η οποία έχει νικήσει τον Νεϊμάρ στην άμμο. Είναι και η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο teqball (συνδυασμός ποδοσφαίρου και πινγκ πονγκ). “Βγάζει” λεφτά ως πρέσβης του footvolley και του teqball. Δεν έγινε ποτέ επαγγελματίας παίκτρια.

Λίζα Ζιμούς (Γαλλία)

Ο λόγος που η Λίζα ασχολείται με το ποδόσφαιρο (θεωρείται η βασίλισσα των nutmegs) είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ακόμα τον θυμάται να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. "Τότε ερωτεύτηκα το σπορ και είπα θέλω να παίξω κι εγώ". Η 20χρονη έχει καταγωγή από την Αλγερία. Έγινε μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν, όταν ήταν έφηβη, αλλά διάλεξε να αφοσιωθεί στο freestyle, το οποίο 'τιμά' με τρίωρες προπονήσεις κάθε μέρα. Το προτίμησε γιατί έχει λέει την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει με την μπάλα, ενώ ακούει μουσική. "Δεν υπάρχουν κανόνες ή όρια". Η δουλειά της είναι να ταξιδεύει στον κόσμο και να κάνει παρουσιάσεις που συνήθως αφορούν και άλλους. Από τον Λουίς Σουάρες έως τον Γιουσεϊν Μπολντ και τον Drake.

Μέλοντι (Γαλλία)

Η Μέλοντι είναι συνώνυμο του freestyle ποδοσφαίρου. Η πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου -έχει τους περισσότερους τίτλους, σε όλες τις κατηγορίες- είναι από το Μονπελιέ της Γαλλίας. Το αρχικό της όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Στα 16 επελέγη ως η κορυφαία του είδους, στην ηλικία της, στη Βόρεια Γαλλία. Μια ρήξη αχίλλειου της έκοψε τη φόρα. Και τότε ανακάλυψε το freestyle. "Στην αρχή το είχα ως χόμπι, αλλά έγινε το πάθος μου. Σύντομα ξέχασα ότι ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο". Έφυγε για το Παρίσι και έκανε δουλειά το freestyle. Αρχικά κοιμόταν στους σταθμούς των τρένων και έκανε επιδείξεις σε πλατείες, για να βρίσκει τα χρήματα να φάει κάτι. Ένας περαστικός την κατέγραψε με τη βιντεοκάμερα του και το video έγινε viral. Με τη βοήθεια εταιριών άρχισε τα ταξίδια στον κόσμο για επιδείξεις και βρήκε το δρόμο της. Για την ιστορία, οι προπονήσεις της ξεπερνούν τις 4 ώρες την ημέρα.

Σελίν Ντετ (Βέλγιο)

Η 21χρονη Βελγίδα δηλώνει στην εφορία social media personality. Ως παιδί άνηκε στην ακαδημία της Μπριζ. Έχει περισσότερους από 9 εκατομμύρια followers στο Tik Tok και η 'τέχνη' της αφορά συνδυασμό ποδοσφαίρου, χορού και trend περιεχομένου. Η 'πιο διάσημη κάτοικος του Βελγίου' έκανε ποδοσφαιρική πρεμιέρα στο Instagram, με μια φωτογραφία της δίπλα στον Λούκα Μόντριτς, το Γενάρη του 2019. Έως το τέλος του χρόνου εκτιμάται πως είχε 'βγάλει' 1.000.000 δολάρια. Όπως έχει πει, στόχος του υλικού που ποστάρει είναι 'να σας κάνω να χαμογελάτε'.

Aριάνα Ντος Σάντος (Αμερική)

Η Αριάνα είναι 10 χρόνων και ζει στην Φλόριντα. Οι γονείς της είναι Βραζιλιάνοι. Ενώ τα παιδιά της ηλικίας της ζητούν smart phones από τους γονείς τους, εκείνη ζητά να συναντήσει ποδοσφαιριστές. Στα 9 το δώρο της ήταν το τετ α τετ με τον Νεϊμάρ, ο οποίος είναι το είδωλο της. Το παρατσούκλι της είναι tiny but mighty. Παίζει ποδόσφαιρο από όταν ήταν 2 χρόνων. Ο πατέρας της ήταν εκείνος που της σύστησε το σπορ. Έχει δεχθεί προσκλήσεις για να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη, ώστε να δει αγώνα του UEFA Champions League. Έχει λάβει πρόσκληση και από την Sporting Kansas City του MLS. Στους followers της ανήκουν μεγάλοι σταρ (παίκτες και προπονητές).


News 24/7

24MEDIA NETWORK