5 ομάδες που χρειάζονται τον Αρσέν Βενγκέρ

Ο Αρσέν Βενγκέρ παραμένει άνεργος. Το Contra.gr δημιουργεί πέντε σενάρια επιστροφής του στους πάγκους μεγάλων ομάδων.

O Aρσεν Βενγκέρ ως προπονητής της Άρσεναλ.
O Aρσεν Βενγκέρ ως προπονητής της Άρσεναλ AP/MARK KERTON

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. O έμπειρος τεχνικός ξέρει να δημιουργεί ομάδες με ανεπτυγμένο IQ επιθετικού παιχνιδιού, βασιζόμενος στην κατοχή της μπάλας και στην παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων, ικανών να κάνουν την βρώμικη δουλειά στα μετόπισθεν. Για κάθε Σεσκ Φάμπρεγας και Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Ντένις Μπέργκαμπ, υπήρχε στα μετόπισθεν ένας Φιλίπ Σεντερός, ένας Τόνι Άνταμς και ένας Μάρτιν Κίον. Σήμερα όμως, η Άρσεναλ αιμορραγεί, η Μπάγερν παραμένει χωρίς προπονητή και ο Γιώργος Δώνης δέχεται αμφισβήτηση στον Παναθηναϊκό. Πού ακριβώς θα μπορούσε να βρει το νέο του προπονητικό προορισμό στο σύμπαν του σύγχρονου ποδοσφαίρου ο Αρσέν Βενγκέρ; Ακολουθεί ένας πιθανός χάρτης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μια ματιά στο πλασάρισμα της Γιουνάιτεντ στην βαθμολογία της Premier League προκαλεί θλίψη: 7η θέση, ένα πόντο πιο κάτω από την Άρσεναλ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξελίσσεται σε μια βρετανική εκδοχή της παλιάς Skoda Ξάνθη, μια ομάδα που απειλεί και πιστεύει πως μπορεί να 'δαγκώσει' κάθε αντίπαλο, αλλά η επικαιρότητα της Premier League δείχνει πως μάλλον είναι τελείως ακίνδυνη. Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να μετατρέψει την μεσοεπιθετική γραμμή της Γιουνάιτεντ σε ένα γνήσιο πολιορκητικό κριό, με αιχμές του δόρατος τους Πολ Πογκμπά, Μέισον Γκρίνγουντ, Άντονι Μαρσιάλ και Τζέσι Λίνγκαρντ. Επίσης, δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο κόουτς για την πνευματική και αθλητική αφύπνιση των νέων παικτών αυτής της Γιουνάιτεντ, με υπομονή και πειθαρχία. 

Μπαρτσελόνα

Οι φήμες λένε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι υπ' ατμόν, η ομάδα παρουσιάζει 'αρρυθμίες' και οι βεντέτες όπως ο Αντουάν Γκριεζμάν και Λούις Σουάρες δεν έχουν και την καλύτερη συνεργασία εντός γηπέδου. Who you gonna call? Ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε τον Τιερί Ανρί, τον Ντένις Μπέργκαμπ, το Νικολά Ανελκά και τόσους ακόμα πρωτοκλασάτους σκόρερ, θα αντιμετώπιζε τη διαχείριση του Μέσι και των άλλων σταρ της Μπάρτσα, σαν 'άλλη μια μέρα στη δουλειά' και θα απογειώνει το trademark tiki taka ball που λατρεύει αυτή η ομάδα, και ο ίδιος με την θητεία του στην Άρσεναλ, έχει αποδείξει πως λατρεύει. 

Μονακό

Ένας τέλειος κύκλος φτάνει στο τέλος του, με τον Αρσέν Βενγκέρ να αναλαμβάνει την ομάδα με την οποία κέρδισε τα πρώτα του εθνικά και ευρωπαϊκά τρόπαια, μέσα σε μια ένδοξη επταετία. Ο Αλσατός βρίσκει στο Μονακό ένα χαρμάνι ανερχόμενων Γάλλων παικτών, τον Σεσκ Φάμπρεγας, τον Αλεξάντερ Γκολόβιν, τον Ντάνιελ Σούμπασιτς, τον Ισλάμ Σλιμανί και ένα σωρό ακόμα εργαλεία για να χτίσει μια πρωταθλήτρια ομάδα.

Μίλαν

Ας είμαστε ειλικρινείς, ούτε ο Στέφανο Πιόλι μπορεί να αναστήσει τον κοιμώμενο γίγαντα του Μιλάνο. H 14η Μίλαν, απλά δεν έχει τίποτα να χάσει, μόνο να κερδίσει, από τον προπονητικό στωικισμό του 70χρονου Βενγκέρ. Καλοί τερματοφύλακες υπάρχουν (Ντοναρούμα, Ρέινα), ο Κριστόφ Πιάτεκ, ο Ραφαέλ Λέαο και ο Χέσους Χοακίν μπορούν να γίνουν σημαιοφόροι μιας αναγέννησης στο θέμα του σκοραρίσματος και κάπου εκεί ο Αρσέν θα μπορούσε να βρει τα εναπομείναντα κομμάτια του παζλ για να συναρμολογήσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Μπάγερν Μονάχου

Μήπως να το ξανασκεφτούν; Αν και οι συζητήσεις μεταξύ Αρσέν Βενγκέρ και Μπάγερν Μονάχου για το ενδεχόμενο να καθίσει ο Αλσατός τεχνικός στον πάγκο των Βαυαρών, όντως υπήρξαν, ο ίδιος αποκάλυψε πως η γερμανική ομάδα του απάντησε με ένα "ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε". Η Μπάγερν έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπάει, που ξέρει πως να απογειώσει ο Βενγκέρ ως προπονητής. Μια μεσοεπιθετική γραμμή γεμάτη από υπέρ-αθλητές, γνήσιους σταρ που μπορούν να εφαρμόσουν το αγαπημένο του ποδόσφαιρο κατοχής, σκληροτράχηλους αμυντικούς που εξελίσσονται σε γνήσιες απειλές στη διάρκεια ενός παιχνιδιού και έναν τερματοφύλακα-εγγύηση. Ποτέ δεν είναι αργά, όσο ο Βενγκέρ είναι ακόμα ελεύθερος.

Θα αποκλειστεί από τους ομίλους του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK