5η αγ.: Γερμανικές πρωτιές (vids)

Η Βόλφσμπουργκ δεν λύγισε ούτε στο "Τζιουζέπε Μεάτσα". Πήρε την ισοπαλία απέναντι στη Μίλαν,έμεινε αήττητηκαι κατέκτησε την πρώτη θέσηστον 5ο Όμιλο. Με στιλ ήρθε η πρωτιά για το Αμβούργο (6ος), απρόσμενοι αποκλεισμοί για Μπριζ (7ος)και Νανσί (8ος).

5η αγ.: Γερμανικές πρωτιές (vids)

5ος Όμιλος:

Στο... λάκκο των λεόντων (ομάδων που έρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ) έπεσε η Μίλαν, μια και δεν νίκησε ως όφειλεστο "Τζιουζέπε Μεάτσα" τη Βόλφσμπουργκ. Ο Αμπροζίνι έβαλε γρήγορα (17')μπροστά τους "ροσονέρι", ο Πάτο απάντησε μέσα σε 49 δευτερόλεπτα (!) στο γκολ του Τζακάρντο, όμως στο 81' ο Ζάγκλικ σκόραρε και κράτησε πρώτους και αήττητους τους "λύκους" του Φέλιξ Μάγκατ.

Οι αγώνες της Τετάρτης (17/12)

5ος Όμιλος


Μίλαν-Βόλφσμπουργκ 2-2


(17' Αμπροζίνι, 56' Πάτο - 56' Τζακάρντο, 81' Σάγκλικ)

Πόρτσμουθ-Χέρενφεν 3-0

(40', 42' Κράουτς, 90' Χρέινταρσον)

6ος Όμιλος


Άγιαξ-Σλάβια Πράγας 2-2

(4' Φερτόνγκεν, 91'πεν. Σουάρες - 13' Τσέρνι, 41' Γιάρολιμ)

Αμβούργο-Άστον Βίλα 3-1

(18' Πέτριτς, 30', 57' Όλιτς - 83' Ντελφουνέσο)

7ος Όμιλος



Σεντ Ετιέν-Βαλένθια 2-2

(29', 44' Ιλάν - 33' Μοριέντες, 72' Ζίγκιτς)

Μπριζ-Κοπεγχάγη 0-1
(58' Σαντίν)

8ος Όμιλος



Λα Κορούνια-Νανσί 1-0

(74' Μποδίπο)

Φέγενορντ-Λεχ Πόζναν 0-1
(26' Ντζούρντζεβιτς)
















Με νίκη, την πρώτη της για εφέτος, αποχαιρέτησε στη διοργάνωση η Πόρτσμουθ χάρη σε τέρματα των Κράουτς σε διάστημα τριών λεπτών (40'-42') και του Χρέινταρσον στο 90'. Αντίθετα η Χέρενφεν έμεινε με ένα βαθμό από την ισοπαλία με τη Μίλαν και παθητικό 13 γκολ αποτυγχάνοντας να αποφύγει την τελευταία θέση του γκρουπ.

6ος Όμιλος:

Πρώτο ήταν πριν από την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής, πρώτο έμεινε το Αμβούργο. Απέναντι σε μια Άστον Βίλα που ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το παιχνίδι και τη θέση που θα καταλάβει στην προνομιούχο τριάδα (ο Μάρτιν Ο'Νιλ έκανε αρκετές αλλαγές), η γερμανική ομάδα βρήκε τρεις φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα (ο Πέτριτς άνοιξε το σκορ, ο Όλιτς με δύο γκολ τον έκλεισε) και δίχως να απειληθεί όχι μόνο νίκησε 3-1, αλλά έκανε και επίδειξη δύναμης. Στο τέλος μείωσαν οι φιλοξενούμενοι.

Στη δεύτερη θέση του γκρουπ κατετάγη ο Άγιαξ. Ο "Αίαντας "εμφανίστηκε πιο χαλαρός του αναμενομένου και παρότι προηγήθηκε στο 4ο λεπτό, κινδύνευσε από την αδιάφορη και αποκλεισμένηΣλάβια Πράγας, η οποία πήρε προβάδισμα (2-1). Το γκολ-πέναλτι του Σουάρες στο 91ο λεπτόδεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στην τελική κατάταξη, αφού ακόμη κι αν έχανε ο Άγιαξ θα ήταν δεύτερος (καλύτερος στη διαφορά τερμάτων από την Άστον Βίλα).

7οςόμιλος:

Το 2-2 στο "Ζοφρουά Γκισάρ" μεταξύ της Σεντ Ετιέν και της Βαλένθια δεν επηρέασε ουδόλως τη μάχη της κορυφής. Οι μεν "στεφανουά", οι οποίοι είχαν διαφορά δύο βαθμών, ευνοήθηκαν από την ισοπαλίακαι εξασφάλισαν την πρωτιά, οι δε "νυχτερίδες", που το πάλεψανισοφαρίζοντας δις, έμειναν στη δεύτερη θέση. Η μεγάληέκπληξη ήρθε στο "Γιαν Μπρεϊντέλ", όπου η Κοπεγχάγη "πέταξε" εκτός συνέχειας την Μπριζ. Η ομάδα του Τζάκι Ματάισεν είχε υπέρ της όλες τις προϋποθέσεις (έδρα, κόσμος, δύο αποτελέσματα), όμως οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Σαντίν στο 58ο λεπτό και πανηγύρισαν ένα διπλό που δίνει συνέχεια στην ευρωπαϊκή περιπέτειά τους.

8οςόμιλος:

Η Λα Κορούνια και η Λεχ Πόζναν ήταν οι δυο ομάδες που ακολούθησαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (πρώτη)στους 32 της διοργάνωσης. Στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, στο "Ριαθόρ", η Ντεπορτίβο βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της Νανσί, παίρνοντας τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Μποδίπο. Την ίδια ώρα η πολωνική ομάδα πήρε αυτό που ήθελε (1-0 στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ) απέναντι στο... κουφάρι της Φέγενορντ και σε συνδυασμό με την ήττα της γαλλικής ομάδας έκλεψε την τρίτη θέση.




Videos από τα παιχνίδια

Αμβούργο-Άστον Βίλα 3-1

Μίλαν-Βόλφσμπουργκ 2-2

Άγιαξ-Σλάβια Πράγας 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK