5η αγωνιστική: "Εσπασε" το ρεκόρ της η Μπάγερν

5η αγωνιστική: "Εσπασε" το ρεκόρ της η Μπάγερν
Εστω και δύσκολα, η Μπάγερν δεν απώλεσε βαθμούς μέσα στην έδρα της με αντίπαλο το Ανόβερο. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 1-0 χάρη στο τέρμα του Ντεμικέλις και διατηρούν το απόλυτο σε πέντε αγωνιστικές. Μάλιστα, με αυτήν τη νίκη η Μπάγερν έφτασε τις 14 συνεχόμενες στο πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ που διατηρούσε η ίδια από το 1981.
Βασικός αγωνίστηκε ο Γιάννης Αμανατίδης με τη φανέλα της Αϊντραχτ, στην εκτός έδρας ισοπαλία της Φρανκφούρτης με τοΑμβούργο. Μάλιστα, ο Ελληνας επιθετικός δέχθηκε και κίτρινη κάρτα.

Στη δεύτερη θέση παραμένει η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επικράτησε μέσα στο "Weserstadion" της Ντόρτμουντ με 3-2. Κατά τα άλλα, το Αμβούργο δεν κατάφερε να κερδίσει την Φρανκφούρτη εντός έδρας με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στη βαθμολογία, ενώ η εκπληκτική φέτος Κολονία επικράτησε 2-1 της Γκλάντμπαχ, με τον Λούκας Ποντόλσκι να σκοράρει και πάλι.

Την Κυριακή η Σάλκε απέδειξε πόσο αφερέγγυα είναι φέτος. Η ομάδα του Γκελζερκίρχεν έμεινε στο 0-0 με την Χέρτα, παρά το ότι η ομάδα του Βερολίνου έπαιζε από το 26' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζιλμπέρτο. Στον αντίποδα η αλλαγή προπονητή βοήθησε την Λεβερκούζεν να περάσει από την έδρα της Ντούισμπουργκ με 3-1.

Βέρντερ-Ντόρτμουντ 3-2

Στη δεύτερη θέση παραμένει η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επικράτησε μέσα στο "Weserstadion" της Ντόρτμουντ με 3-2. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και με πολλές ευκαιρίες. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο στα μετόπισθεν δεν ήταν και τόσο σταθερή. Μάλιστα, ο Σμολάρεκ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους για να ισοφαρίσει αργότερα ο Κλόζε (έξι γκολ σε πέντε αγώνες) που επανέκαμψε μετά την τιμωρία του στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Ο Κλάσνιτς "λυτρώθηκε" στο δεύτερο μέρος για τις ευκαιρίες που έχασε με τους Καταλανούς, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους για να ισοφαρίσει και πάλι ο Σμολάρεκ, αξιοποιώντας λάθη στην άμυνα των γηπεδούχων. Τη λύση έδωσε ο Μικού λίγο πριν το τέλος, επισφραγίζοντας μία καταπληκτική εμφάνιση. Ο Γάλλος προσπάθησε να βρει τον Κλάσνιτις, αλλά η μπαλιά του ξεγέλασε τον Βάιντερφέλερ και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις

Βέρντερ Βρέμης: Ράινκε, Οβομογέλα, Αντρεάνσεν, Νάλντο, Σουλτς (87’ φαν Νταμ), Μπάουμαν, Φρινγκς, Μπορόφσκι (75’ Ντ. Γένσεν), Μικού, Κλόζε, Κλάσνιτς (83’ Βράνιες)
Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Βερνς, Ντέντε, Μέτζελντερ, Ντέγκεν, Κελ, Κρίνγκε, Ροζίτσκι (75' Αντρέ-Κρούσκα), Ρίκεν (54' Κόλερ), Οντονκόρ, Σμολάρεκ


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 1-0

(9’ Ντεμικέλις)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Καϊζερσλάουτερν 0-0

Κολονία-Γκλάντμπαχ 2-1

(12’ Ποντόλσκι, 29’ Σλίκε - 81’ πέν. Νόιβιλ)

Αμβούργο-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-1

(85’ Φαν Μπούιτεν - 90’ Τσα)

Μάιντς-Στουτγκάρδη 1-2

(78’ Νοβέσκι – 76’ Τόμασον, 87’ Γκόμες)

Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 3-2
(39’ Κλόζε, 54’ Κλάσνιτς, 78’ Μικού – 8’, 69’ Σμολάρεκ)

Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη 1-1
(16’ Κλίμοβιτς - 88’ Σροθ)

Kυριακή 18/09

Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 0-0

Ντούισμπουργκ-Λεβερκούζεν 1-3
(31' Λάβριτς - 37' Ζουάν, 41' Μπερμπάτοφ, 89' Αθίρσον)

News 24/7

24MEDIA NETWORK