5η αγωνιστική: Μεγάλη... Νίκη

Η Νίκη Βόλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Μαγνησίας με τον Ολυμπιακό, επικρατώντας των «ερυθρόλευκων» με 2-0.

5η αγωνιστική: Μεγάλη... Νίκη
Η Νίκη Βόλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Μαγνησίας με τον Ολυμπιακό, επικρατώντας των «ερυθρόλευκων» με 2-0. Σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 8.000 οπαδοί της Νίκης και οι 1000 του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή από το πρώτο λεπτό. Μια υπεροχή που καρποφόρησε στο 13ο λεπτό. Ο Σαιτιώτης μετά από σέντρα του Τσάγγαρη πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και από το ύψος της μικρής περιοχής του Ολυμπιακού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαλτιμά.

Ο Σαϊτιώτης ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του και στο 33ο λεπτό, όταν επιχείρησε το σουτ από διαγώνια θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ. Κατά τα άλλα το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης δεν είχε να δείξει κάτι καλό. Αντιθέτως το δεύτερο μέρος του αγώνα είχε πολλές καλές φάσεις και για τις δύο ομάδες. Στο 56΄οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μπουσικάκη πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια της εστίας του Μπακιρτζίδη.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου το πέτυχε η Νίκη πέντε λεπτά αργότεα. Σε μια πολύ καλή αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Σαϊτιώτης με πολύ όμορφη προσπάθεια έκανε την προσποίηση, με τη μπάλα να φτάνει στα πόδια του Παυλίδη, ο οποίος νίκησε τον Μπαλτιμά κάνοντας το 2-0.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε δύο λεπτά αργότερα με το σουτ του Δερμιτζόγλου που έστειλε την μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εκ νέου κοντά στα καρέ του Μπακιρτζίδη. Στο 71΄ ο Χατζηζήσης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να πετάγεται στην συμβολή των δοκαριών του και να διώχνει την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για την Νίκη Βόλου. Ο Παυλίδης βρέθηκε στην αντεπίθεση και έκανε την πάσα στον αμαρκάριστο Σαϊτιώτη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαλτιμά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου. Εννιά χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου, οι οποίοι αφοσιώθηκαν μόνο σε συνθήματα για τις ομάδες τους δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, που βοήθησε και στη διεξαγωγή ενός εξίσου όμορφου παιχνιδιού.


Νίκη Βόλου: Μπακιρτζίδης, Αναστασιάδης, Ρουμελιώτης,. Μπαλάφας, Ανδρουτσόπουλος, Στεφάνοφ (70΄Ντόπις), Μαρκομιχάλης, Μπλιθικιώτης, Τσάγγαρης (78΄Σενουσί), Λιολίδης (46΄Παυλίδης), Σαϊτιώτης

Ολυμπιακός Βόλου: Μπαλτιμάς, Χατζηζήσης, Συμεωνίδης, Ιωάννου, Πέτρου, Πακάλτσης, Μπουέλε, Νοβακόφσκι (46΄Δερμιτζόγλου), Μπυσινάκης (77΄Μιλοβάνοβιτς), Σπυριδάκης (62΄Σάβιτς), Μπουντούρης

Διαιτητής: Σταμάτης

Κίτρινες: Μπλιθικιώτης

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου 2-0
(14΄Σαϊτιώτης, 61΄Παυλίδης)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Βέροια – Καστοριά 0-0

Καλαμάτα – Πανσερραϊκός 0-0

Προοδευτική – Εθνικός Αστέρας 2-2
(27΄ πεν. Σιδηρόπουλος, 43΄Χανιώτης – 91΄Ντεμπά, 93΄Τζιμπούρ)

Άρης – Θρασύβουλος 1-1
(46΄Σανκούρχο – 70΄Πλιάγκας)

Πανηλειακός – Ηλυσιακός 0-1
(84΄ Ρέιζερ)

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Παναχαϊκή – Κέρκυρα
Εργοτέλης - Χαϊδάρι

Ολική επαναφορά του Αστέρα

Παιχνίδι για γερά νεύρα ήταν το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Προοδευτικής και Εθνικού Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και να φεύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν αυτή που πανηγύρισε πρώτη στο 27ο λεπτό, όταν ο Σιδηρόπουλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Μετά την επίτευξη του γκολ ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η Προοδευτική ήταν αυτή που ευτύχησε να σκοράρει για δεύτερη φορά. Δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι «βυσσινί» με τον Χανιώτη έκαναν το 2-0 και όλα έδειχναν οτι θα έπαιρναν τους βαθμούς της νίκης. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Κουτελιέρης αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα επειδή χτύπησε τον Ντεμπά, αφήνωντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες με τον Σανσουί να χάνει την καλύτερη, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ βρισκόταν στην μικρή περιοχή του αντίπαλου τερματοφύλακα. Και ενώ όλα έδειχναν οτι η Προοδευτική θα κέρδιζε το παιχνίδι. Ο Εθνικός Αστέρας μείωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντεμπά και σαν να μην έφτανε αυτό πέτυχε και άλλο γκολ δύο λεπτά αργότερα παίρνοντας μια απρόσμενη ισοπαλία.


Προοδευτική: Φανή, Ευθυμιάδης, Κουτελιέρης, Σιδηρόπουλος, Αντωνόπουλος, Αρχοντούλης (46΄Σωτρίνης), Σανόκο, Βαλεντάρες (64΄ Μηνόγιαννης), Χανιώτης (72΄Μπαγιαζίντ), Ρόβας, Ζαχαρόπουλος

Εθνικός Αστέρας: Λιούρδης, Γαλάνης (44΄Σανσουί), Παρασκευαϊδης, Αμανατίδης, Χασιώτης (46΄Κακιούζης), Καφού, Φερεκίδης, Λούκας (46΄Μήτσης) Τζιμπούρ, Ντεμπά, Ζουντί


Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ηλυασιακό και εξίσου σημαντική με αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής επί της Νίκης Βόλου. Αυτή τη φορά ο Ηλυσιακός επικράτησε εκτός έδρας του Πανηλειακού φτάνοντας τους εννιά βαθμούς. Από την άλλη πλευρά ο Πανηλειακός μετά την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα του παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς και πλέον θα πρέπει να αποδίδει καλύτερα προκειμένου να κάνει κάτι καλύτερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής κατηγορίας.

Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της ημέρας αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι τα ελάχιστα γκολ, που μπήκαν. Η Καστοριά μετά την ισοπαλία εντός έδρας με την Παναχαϊκή, δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Βέροιας με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα αναγκάζοντας την ομάδα της Καστοριάς να αγωνιστεί παθητικά και να μην μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Με το ίδιο σκορ (0-0), έληξε και η αναμέτρηση της Καλαμάτας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Πανσερραϊκό, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα από τους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο. Στη Θεσσαλονίκη ο Αρης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του νεοφώτιστου Θρασύβουλου φέρνοντας ισοπαλία 1-1.







News 24/7

24MEDIA NETWORK