5ος Όμιλος: Εντός έδρας τα φαβορί

5ος Όμιλος: Εντός έδρας τα φαβορί
Δύο εκ των τεσσάρων καλύτερων -βάσει της περσινής πορείας τους- ομάδων φιλοξενεί ο 5ο όμιλος. Μίλαν και Αϊντχόφεν έχουν το προβάδισμα, όμως Σάλκε και Φενέρμπαχτσε παραμονεύουν διεκδικώντας τουλάχιστον τη δεύτερη θέση του γκρουπ. Δύσκολη όμως η αποστολή τους την πρώτη αγωνιστική σε Ιταλία και Ολλανδία αντίστοιχα.

Philips Stadion
Αϊντχόφεν-Σάλκε

Εκεί που ολοκλήρωσε την περσινή πορεία της στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ (αποκλεισμός στα ημιτελικά από τη Μίλαν), εκεί αρχίζει τη φετινή περιπέτειά της η Αϊντχόφεν. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 5ου ομίλου φιλοξενούν στο Philips Stadion τη φιλόδοξη Σάλκε, που θα επιδιώξει να συνεχίσει την παράδοση που θέλει τις γερμανικές ομάδες να περνούν νικηφόρα, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, από την έδρα της PSV.

Εκτός μάχης είναι ο Βραζιλιάνος αμυντικός Αλεξ, ο οποίος στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ουτρέχτη τραυματίστηκε στο γόνατο, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να επιστρέψουν στην ενεργό δράση οι Μίκα Βαϊρίνεν και Τζον ντε Γιονγκ, οι οποίοι συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους. Σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο Ραλφ Ράνκινγκ, οπότε θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμών, θα μείνουν οι Βαν Χουγκντάλεμ, Αζάουαγκ, Πάντερ και Χούγκλαντ, ωστόσο δεν αποτελούν επιλογές πρώτης γραμμής

Πιθανές ενδεκάδες:

Αϊντχόφεν: Γκόμεζ, Οοιγερ, Λούσιους, Σίμονς, Ράιζινγκερ, Αφελάι, Φεχέρ, Κοκού, Μπίσλι, Φένεγκορ οφ Χέσελινγκ, Φαρφάν
Σάλκε: Ροστ, Ράφινια, Μπορντόν, Κρστάιτς, Κομπιασβίλι, Πούλσεν, Αλτιντοπ, Ερνστ, Λίνκολν, Σαντ, Κούρανι


Meazza

Μίλαν-Φενέρμπαχτσε

Η Μίλαν δεν δείχνει να βρίσκεται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, αφού τόσο στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Άσκολι (0-0), όσο και απέναντι στη Σιένα που πέτυχε την πρώτη νίκη της (3-1) παρουσιάστηκε αρκετά νωθρή. Στον αντίποδα, η Φενέρ δείχνει ικανοποιητική στην έναρξη της Superligi, ωστόσο εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και είναι αυτός ο λόγος που δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Στα των αγωνιστικών, εξαιρουμένου του τραυματία Ινζάγκι (που έλειψε και πέρσι) και του τιμωρημένου από το περσινό ματς με τον Πανιώνιο Γιανκουλόφσκι, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πλήρεις. Αντίθετα, ο Κριστόφ Ντάουμ θα αναγκαστεί για ακόμη ένα παιχνίδι να σχεδιάσει τα πλάνα του δίχως τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές. Οι Ρουστού Ρετσμπέρ (τερματοφύλακας), Ζαφέρ Μπιρόλ, Σερβέτ Τσετίν (αμυντικοί) και Σανλί Τουντσάι (επιθετικός) θα παρακολουθήσουν το ματς από την κερκίδα κατέχοντας θέση στην λίστα του ιατρικού επιτελείου.

Πιθανές συνθέσεις:

Μίλαν: Ντίντα, Καφού, Νέστα, Σταμ, Μαλντίνι, Αμπροζίνι, Γκατούζο, Πίρλο, Κακά, Σεφτσένκο, Βιέρι
Φενέρμπαχτσε: Ντεμιρέλ, Μπαλτσί, Τουρατσί, Λουτσιάνο, Οζάτ, Σαχίν, Άπια, Ντε Σόουζα, Αουρέλιο, Νόμπρε, Ανελκά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK