6 ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν κοντά στη Λίβερπουλ και θα της έδιναν τίτλο

Η Λίβερπουλ περίμενε 30 χρόνια για να φτάσει ξανά στην κορυφή της Premier League. Έξι παίκτες και ένας προπονητής θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει την ιστορία, γλιτώνοντας τους 'κόκκινους' από την αναμονή.

Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν συμπαίκτες στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά αν η Λίβερπουλ είχε προχωρήσει στην απόκτηση τους όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε Σάουθαμπτον και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας αντίστοιχα. (AP Photo/Martin Meissner)
Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν συμπαίκτες στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά αν η Λίβερπουλ είχε προχωρήσει στην απόκτηση τους όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε Σάουθαμπτον και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας αντίστοιχα. AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έβαλε 'στοπ' στο ποδόσφαιρο, ωστόσο η κυριαρχία της Λίβερπουλ την φετινή σεζόν στην Premier League είναι... μην διαπραγματεύσιμη. Οι 'κόκκινοι' του Γιούργκεν Κλοπ έκαναν περίπατο στο πρωτάθλημα και η κορυφή τους ανήκει μετά από αναμονή 30 ετών. Εξάλλου, η κυβέρνηση της Αγγλίας αποφάσισε την επανέναρξη της σεζόν τον Ιούνιο.

Ακόμη κι αν επικρατούσε η άποψη περί 'άκυρης' σεζόν στην Αγγλία, ποιος αλήθεια μπορούσε να αμφισβητήσει το δίκαιο της κορυφής για την Λίβερπουλ; Με 9 αγωνιστικές να απομένουν και τους 'κόκκινους' στο... +25 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι είναι αστείο ακόμη και να το συζητάει κανείς.

Εν αναμονή της επανεκκίνησης στην Premier League -και όχι μόνο- είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε ξεχασμένες μεταγραφικές και ανεκπλήρωτες ιστορίες που αφορούν την Λίβερπουλ. Θα μπορούσε η υλοποίηση κάποιας από αυτές να φέρει τον τίτλο στο Anfield νωρίτερα;

1. Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο CR7 βρέθηκε πολύ κοντά στην Λίβερπουλ το 2003. "Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία κλαμπ στην Αγγλία και θα ήταν όνειρο για τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να εκπροσωπήσει έναν σύλλογο με τέτοια παράδοση. Ελπίζω να κάνουν μια πρόταση που θα είναι καλή τόσο για την Σπόρτινγκ, όσο και για εμένα", είχε δηλώσει ο Πορτογάλος στο 'Athletic', την εποχή που ήταν ένας ανερχόμενος αστέρας της πορτογαλικής ομάδας.

Λίβερπουλ και Σπόρτινγκ είχαν συμφωνήσει στα 5,5 εκατ. ευρώ, όμως ο νεαρός τότε Ρονάλντο και ο ατζέντης του είχαν πολύ υψηλές απαιτήσεις για τις οικονομικές απολαβές του συμβολαίου του. Η Λίβερπουλ έκανε πίσω και λίγο αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε δικό της τον παίκτη για 21 εκατ. ευρώ.

2. Γκάρεθ Μπέιλ

Το 2006 οι σκάουτερς της Λίβερπουλ παρακολούθησαν μια αναμέτρηση της Σάουθαμπτον. Αμέσως ξεχώρισαν τον 16χρονο αριστερό μπακ, Γκάρεθ Μπέιλ. Η Λίβερπουλ πρότεινε την ανταλλαγή του με τον Ντάρεν Πότερ, η Σάουθαμπτον αρνήθηκε. Την επόμενη χρονιά ο Ουαλός έγινε παίκτης της Τότεναμ αντί 16 εκατ. ευρώ.

3. Σέρχιο Αγκουέρο

Ο Αργεντίνος έχει γράψει την δική του ιστορία στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι παίκτης της Λίβερπουλ. Στα 16 του χρόνια ο Αγκουέρο ήταν μέλος της πρώτης ομάδας στην Ιντεπεντιέντε. Ο σύλλογος της Αργεντινής ζητούσε 20 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του, ποσό που κρίθηκε 'απαγορευτικό' για τους 'κόκκινους'. Στα 17 του, ο Αγκουέρο πήγε στην Ατλέτικο αντί 24 εκατ. ευρώ.

4. Ντάνι Άλβες

Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να μην είχε αγωνιστεί ποτέ στην Μπαρτσελόνα. Το 2006 η Σεβίλλη είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του παίκτη στην Λίβερπουλ. Όμως οι 'κόκκινοι' αποφάσισαν τελικά να διαθέσουν τα χρήματα για την αγορά ενός στράικερ: του Ντιρκ Κούιτ. Ο Ντάνι Άλβες έμεινε στην Σεβίλλη και δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα.

5. Τζον Τέρι

Το 2003 η Τσέλσι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο νεαρός Τζον Τέρι δεν είχε υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του και η Λίβερπουλ άπλωσε γρήγορα τα δίχτυα της για τον πάρει στο Anfield. Ο Άγγλος στόπερ είχε συμφωνήσει με τους 'κόκκινους', πριν η υπόθεση πάρει μια αναπάντεχη τροπή. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε τους 'μπλε' του Λονδίνου, κράτησε τον παίκτη στο 'Stamford Bridge' και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

6. Ντιέγκο Κόστα

Το καλοκαίρι του 2013 η Λίβερπουλ πρόσφερε 27 εκατ. ευρώ για την αγορά του Ισπανοβραζιλιάνου στράικερ. Αλλά ο Μουρίνιο τον έπεισε να μην υπογράψει στους 'κόκκινους', προσφέροντας του ένα πολύ βελτιωμένο συμβόλαιο στην Τσέλσι. Προοπτική που αποδέχθηκε εντέλει ο Ντιέγκο Κόστα.

+ Ζοζέ Μουρίνιο

Το 2004 η Πόρτο σόκαρε την Ευρώπη υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού, κατακτώντας το Champions League κόντρα στη Μονακό. Ο Ζοζέ Μουρίνιο αμέσως μετά βρέθηκε μια ανάσα από τον πάγκο της Λίβερπουλ, αλλά κάπου εκεί ήταν ξανά ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς που χάλασε τα σχέδια των 'κόκκινων' για λογαριασμό της Τσέλσι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK