650 εκατ. άνθρωποι θα... παίξουν στο 'Clasico'

Το μεγάλο ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα στο 'Santiago Bernabeu' θα μεταδοθεί σε 182 χώρες, με σούπερ τηλεοτπική κάλυψη και την τεχνολογία 'Be The Player', που σε βάζει στο... χορτάρι!

Μπενζεμά και Λενγκλέ διεκδικούν τη μπάλα στη διάρκεια του Clasico στο 'Camp Nou', στις 18 Δεκεμβρίου του 2019.  (AP Photo/Joan Monfort)
Μπενζεμά και Λενγκλέ διεκδικούν τη μπάλα στη διάρκεια του Clasico στο 'Camp Nou', στις 18 Δεκεμβρίου του 2019. AP PHOTO/JOAN MONFORT

Στο 'Santiago Bernabeu' της Μαδρίτης, η Ρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι της La Liga αλλά και όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο από 33 κάμερες HDR-HD που θα βρίσκονται μέσα και στα πέριξ του σταδίου. Η La Liga μαζί με την εταιρεία παραγωγής MEDIAPRO θα χρησιμοποιήσουν όλη την τεχνολογική δύναμη που διαθέτουν, προκειμένου να επιτρέψουν στον τηλεθεατή να βιώσει την ατμόσφαιρα σαν να έδινε το παρών στις εξέδρες.

Οι αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος σε παραγωγή 4Κ-HDR προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στην τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της διοργάνωσης. Οι κάμερες παρακολούθησης από την MediaCoach, είναι ρυθμισμένες ώστε να ακολουθούν αυτόματα το παιχνίδι και να προσφέρουν μια ζωντανή τακτική λήψη, με πλάνα που χρησιμοποιούν συχνά οι προπονητές.

Επιπλέον, τα συστήματα ήχου από τις κάμερες παρακολούθησης είναι σε θέση να τροποποιήσουν τον ήχο με βάση την πραγματική θέση της μπάλας, επιτρέποντας στον θεατή να πάρει μια πραγματική αίσθηση του από τα όσα ακούν οι αστέρες που βρίσκονται στο χορτάρι. Στα 21 μέτρα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο υπάρχει η κάμερα που προσφέρει μοναδικές εικόνες στον τηλεθεατή, δίνοντας μια εντυπωσιακή προοπτική του παιχνδιού και του σταδίου.

Αυτή η συμπαγής κάμερα HD διαθέτει φακό 2/3 ευρείας γωνίας και ζουμ 14X, που μεταδίδει εικόνες με οπτικές ίνες από τον αγωνιστικό χώρο στην κινητή μονάδα. Η κάμερα μπορεί να καλύψει μια έκταση περίπου 7.000 τετραγωνικών μέτρων σε στα διαστήματα που δεν υπάρχει παιχνίδι (pre game, post game κτλ).

Οι κάμερες Ultra High Definition που τοποθετούνται σε όλο το στάδιο, επιτρέπουν τη δημιουργία των ογκομετρικών κλιμάκων 360 μοιρών που χρησιμοποιούνται στις εκπομπές. Αυτή η τεχνολογία καθιστά δυνατή την αναδημιουργία τρισδιάστατων αναπαραστάσεων οποιασδήποτε κίνησης και προσφέρει στους θεατές από όλο τον κόσμο μια μοναδική προοπτική από οποιαδήποτε γωνία του αγωνιστικού χώρου.

Επιπροσθέτως το λογισμικό 'Be The Player', το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο El Clasico της περιόδου 2017/18, βάζει τον θεατή στην ίδια θέση με αυτή που εντοπίζεται ο παίκτης κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Αυτή η γωνία επιτρέπει στον θεατή να βλέπει τη δράση ακριβώς όπως την βλέπει ο παίκτης στο χορτάρι.

Η LaLiga είναι η μοναδική εθνική διοργάνωση στον κόσμο που χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία Live 3D για τη δημιουργία εικονικών γραφικών σε ζωντανές εκπομπές, που συμπληρώνουν τις πληροφορίες αγώνα που λαμβάνει ο θεατής, παρέχοντας μια μοναδική και αυθεντική οπτική του αγώνα.

Συνολικά 182 χώρες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή και τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση του El Clasico, φθάνοντας σε ένα εν δυνάμει ακροατήριο περισσότερων από 650 εκατομμυρίων ανθρώπων!

Περισσότερα από 23 διαπιστευμένα διεθνή τηλεοπτικά κανάλια σε περιοχές όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Αφρική, η Πολωνία, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αργεντινή, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, και οι Κάτω Χώρες, θα γίνουν μάρτυρες του πιο αναμενόμενου αγώνα της σεζόν. Αυτό είναι εκτός από τους 210 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που θα μεταδίδουν τον αγώνα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Θα πάρει η Μπαρτσελόνα το clasico με Ρεάλ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK