6η αγ.: Αμφισβήτηση για Λιόν, τα εύσημα η Μπορντό (vids)

Τον τελευταίο καιρό η Λιόν δεν πείθει με την απόδοσή της και τα αποτελέσματα κόντρα σε Νις και σε Φιορεντίνα αμφισβητήθηκαν έντονα. Η διαιτητή συμβολή (ή... μη συμβολή) ήταν καθοριστική, όπως συνέβη και στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Ligue 1 με αντίπαλο τη Χάβρη.

6η αγ.: Αμφισβήτηση για Λιόν, τα εύσημα η Μπορντό (vids)
Οι... ισόβιοι πρωταθλητές Γαλλίας πήραν τη νίκη με 1-0, ωστόσο οι διαμαρτυρίες για τον τρόπο που τα κατάφεραν πολλά. Πρώτα από όλα οι αλλαγές στην ενδεκάδα του Κλοντ Πιελ περισσότερο μπέρδεψαν παρά βοήθησαν τη Λιόν, με συνέπεια η Χάβρη να έχει τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 45’, όμως, ο Φρεντερίκ Πικιόν πήρε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Νικολά Ζιγέ και ο Εντερσον σκόραρε από τα έντεκα μέτρα εν μέσω διαμαρτυριών. Στο δεύτερο μέρος η Λιόν βελτιώθηκε, έχασε, όμως, τον Σιντνέ Γκοβού με δύο κίτρινες κάρτες από το 66’. Η αγωνία αυξήθηκε στο κατακόρυφο, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που έψαχναν και εν τέλει ηττήθηκαν με 1-0.

Η Μπορντό αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει με αντίπαλο την Γκρενόμπλ. Οι "γιρονδίνοι" αντιμετώπισαν εκτός έδρας τους φιλόδοξους "νεοφώτιστους" και μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που ουσιαστικά γλίτωσαν, ήρθε ένα δεύτερο με ακόμα χειρότερα μηνύματα. Στο 49’ ο Αλού Ντιαρά και στο 54’ ο Ουέντελ αποβλήθηκαν για το συγκρότημα του Λοράν Μπλαν, που δεν τα παράτησε, αντέδρασε σωστά και δικαιώθηκε για την επιμονή του. Στο 80’ ο Ζούσιε εκμεταλλεύτηκε μία κόντρα στην άμυνα της Γκρενόμπλ και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, δίνοντας με αυτό το τέρμα τη νίκη στους φιλοξενούμενους με 1-0.

Ενα τέρμα ήταν αρκετό για τη Σεντ Ετιέν, η οποία επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στο "Ζοφρουά Γκισάρ" ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με πολύ θετικό τρόπο, ύστερα από τη νίκη της στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ επί της Χαποέλ Τελ Αβίβ. Οι "στεφανουά" ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, προηγήθηκαν με τον Μουχαμαντού Νταμπό στο 14' και στη συνέχεια κράτησαν το προβάδισμα, μιας και οι παίκτες του Πολ Λε Γκεν παρουσιάστηκαν φλύαροι στην τελική προσπάθεια. Ο Στάθης Ταυλαρίδης αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι της Μαρσέιγ με τη Μονακό στο "Βελοντρόμ". Μετά από την αρχική πίεση των Μασσαλών, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τα πράγματα στο πρώτο μέρος που δεν είχε ιδιαίτερες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ερικ Γκέρετς ήταν πιο πιεστική, είχε καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να λύσει το "γόρδιο δεσμό" της άμυνας των Μονεγάσκων.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Γκρενόμπλ-Μπορντό 0-1
(80’ Ζούσιε)

Χάβρη-Λιόν 0-1
(45’ πέν. Εντερσον)

Λιλ-Οσέρ 3-2
(2’, 94'ντε Μέλο, 88’ Χαζάρ - 49’, 80’ Κερσιά)

Λοριάν-Καέν 1-1
(34’ Σαϊφί - 84’ Ντερουάν)

Ναντ-Βαλενσιέν 2-0
(39’ πέν., 53’ Μπαγκαγιόκο)

Τουλούζ-Σοσό 2-1
(4’, 63’ Γκινιάκ - 66’ αυτ. Σετό)

Νις-Λε Μαν 2-2
(2' Φαέ, 28' Ρεμί - 49' αυτ. Ελεμπίκ, 86' Λαμά)

Νανσί-Ρεν 0-0

Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0

(14' Νταμπό)

Μαρσέιγ-Μονακό 0-0


Χάβρη-Λιόν 0-1

Γκρενόμπλ-Μπορντό 0-1

Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0


News 24/7

24MEDIA NETWORK