6η αγων.: Παρέλαση της ΑΕΚ προς τον τίτλο
Με οδηγό τον Ισμαελ Μπλάνκο, η ΑΕΚ συνέχισε το αήττητο σερί της. Η Ενωση επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, έφτασε τις 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και διατήρησε τη διαφορά από τους διώκτες της. Πέντε βαθμούς πίσω ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, έξι βαθμούς ο Ολυμπιακός. Νέα ήττα για τον ΟΦΗ, "έσπασε το ρόδι" ο Ηρακλής, επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος. Τα στατιστικά της Superleague.

Η ΑΕΚ δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε μία έδρα που δύσκολα θα περάσουν οι υπόλοιποι διεκδικητές του πρωταθλήματος, η Ενωση με τέρμα του Μπλάνκο επικράτησε 1-0 της Ξάνθης και παρέμεινε πρώτη και αήττητη. Η ομάδα του Λορένθο Φερέρ μετράει 6 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, διατηρώντας συνάμα το μηδέν στην άμυνα, σε ένα απίστευτο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.
Πίσω από την ΑΕΚ, με διαφορά 5 βαθμών, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε σχετικά εύκολα του Ατρόμητου 2-0. Ενα κλικ παραπάνω ήταν η απόδοση των “πράσινων” σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, ωστόσο προβλημάτισε η αμυντική λειτουργία.
Ο Ολυμπιακός έμεινε 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή μετά το 3-3 κόντρα στον Εργοτέλη. Σε ένα χορταστικό παιχνίδι στο Παγκρήτιο, οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν να χάνουν 2-0, ανέτρεψαν το σκορ σε 2-3, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με το “τρίποντο”. Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν να λένε για τη διαιτησία του Κύρου Βασσάρα.
Ο Πανιώνιος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Μια καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετή για να χαρίσει τη νίκη κόντρα στη Λάρισα. Ο Αρης δεν κατάφερε να περάσει από την Τρίπολη αφήνοντας… πίσω του την πολύ καλή εικόνα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ηρακλής πέτυχε επιτέλους την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Στη Βέροια, η τοπική ομάδα έστειλε στο καναβάτσο τον ΟΦΗ, ενώ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ξέσπασε απέναντι στην Καλαμαριά επικρατώντας με το επιβλητικό 4-1.
Τι κρατάμε από την 6η αγωνιστική:
* Την ακάθεκτη πορεία της ΑΕΚ προς τον τίτλο.
* Τα έξι γκολ και το θέαμα στο Παγκρήτιο στην αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό.
* Την πολύ καλή εμφάνιση του Ατρόμητου στη Λεωφόρο αν και έπαιζε από το 10′ με παίκτη λιγότερο.
* Την τονωτική ένεση του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
* Την εξαιρετική εμφάνιση του Πανιωνίου στο δεύτερο μέρος.
Τι δεν κρατάμε:
* Τη διαιτησία του Κύρου Βασσάρα.
* Την εμφάνιση της Λάρισας στη Νέα Σμύρνη. Αλλο Ευρώπη άλλο Ελλάδα.
* Τον αγωνιστικό κατήφορο του ΟΦΗ στους τελευταίους δύο αγώνες.
Περιμένουμε πως και πως…
… το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Αν η διαφορά παραμείνει στους 5 βαθμούς, το παιχνίδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία ειδικά για τον Παναθηναϊκό. Οπως είναι λογικό, για τον συγκεκριμένο αγώνα ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν θέλει νίκη της ΑΕΚ για να μειωθεί η διαφορά. Μέχρι το ντέρμπι πάντως, η ΑΕΚ παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Ηρακλή, ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.