6η Αγωνιστική: Εσπασαν παραδόσεις ετών

Παραδόσεις πολλών ετών έσπασαν και...απόρθητα κάστρα "έπεσαν" στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Ξεχωρίζουν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή του στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά και το παρθενικό εν ελλάδι χατ-τρικ του Νίκου Μαχλά.

6η Αγωνιστική: Εσπασαν παραδόσεις ετών

Παραδόσεις πολλών ετών έσπασαν και...απόρθητα κάστρα "έπεσαν" στην έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Ξεχωρίζουν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή του στο "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά και το παρθενικό εν ελλάδι χατ-τρικ του Νίκου Μαχλά.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2 (0-0)

* Η πρώτη φετινή απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό, συνέβη στο "Γ. Καραϊσκάκης" μεθύτη τον ΠΑΟΚ ο οποίοςείχε να φύγει νικητής από το φαληρικό στάδιο, 30 χρόνια (1975-76, 0-4)!
* Από τις 14 Μαρτίου 2004 είχε να ηττηθεί ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός. Τότε, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 1-0 στη Ριζούπολη.
* Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τα δύο πρώτα εκτός έδρας γκολ του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο "δικέφαλος του βορρά" ήταν και η τελευταία ομάδα που είχε πετύχει τον ίδιο αριθμό γκολ σε ματς με τον Ολυμπιακό στην έδρα του (11 Ιανουαρίου 2004, Ριζούπολη). Από τότε οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν δεχτεί περισσότερα από 1 γκολ σε 24 ματς.
*Η τελευταία ήττα που είχε υποστεί ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη ήταν εκείνη από τον Απόλλωνα Αθηνών του Ντέμη Νικολαϊδη, στις 5 Μαϊου 1996 (0-3). Από τότε μετρούσε 35 ματς αήττητος.
* Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την έκτη νίκη του στην έδρα του Ολυμπιακού από καταβολής Α' Εθνικής (1959-60).
* Από τις 16 Δεκεμβρίου 2001 είχε να σκοράρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος "πλήγωσε" για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ολυμπιακό.
* Ο Γιάγια Τουρέ με το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα έγινε ο δέκατος παίκτης των πρωταθλητών που βρίσκει δίχτυα.





Ιωνικός - ΑΕΚ 0-1 (0-1)

* Η ΑΕΚ συνέχισε την καλή παράδοση στη Νεάπολη, φεύγοντας νικήτρια για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα, έδωσε τέλος στο αήττητο σερι των 11 αγώνων του Ιωνικού στην έδρα του. Τελευταία ήττα ήταν και πάλι από την ΑΕΚ στις 29 Δεκεμβρίου 2004!
* Τρεις αγώνες αήττητη και μάλιστα, χωρίς να δεχτεί γκολ συμπλήρωσε η ΑΕΚ στις ισάριθμες φετινές υποχρεώσεις της μακριά από το ΟΑΚΑ.
* Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, με το τρίτο φετινό γκολ, έφτασε τα 108 στην Α' Εθνική και έπιασε στην 22η θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών τους Γιώργο Σκαρτάδο και Χρήστο Δημόπουλο. Ο Μεσσήνιος "ξόρκισε" την κατάρα της Νεάπολης σκοράροντας για δεύτερη φορά και πρώτη τα 10 τελευταία χρόνια. Αυτή ήταν με τη φανέλα της Καλαμάτας (2-2) στις 29/10/1995.
* Τις 40 νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα έφτασε ο Φερνάντο Σάντος.
* Για δεύτερη φορά ως παίκτης της ΑΕΚ, ο Κώστας Κατσουράνης αστοχεί σε πέναλτι. Η πρώτη ήταν στο περυσινό ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.



Παναθηναϊκός - Ακράτητος 1-0 (1-0)

* Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε αήττητος στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
* Ο Ακράτητος έχει να σκοράρει από την 1η αγωνιστική (3-1 τον Ηρακλή). Από τότε μετρά 451 αγωνιστικά λεπτά δίχως γκολ!
* Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Βαγγέλης Μάντζιος σκόραρε κόντρα στην ομάδα των Ανω Λιοσίων. Ο νεαρός άσος έφτασε τα 13 γκολ στην Α' Εθνική.
* Για πρώτη φορά στην καριέρα του συμμετείχε σε αγώνα τηςΑ' Εθνικής ο Σωτήρης Λεοντίου.
* Την πρώτη του ήττα γνώρισε ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς ως πρώτος προπονητής στην Α' Εθνική. Πέρυσι, σε τέσσερις αγώνες του Πανιωνίου, είχε μία νίκη και τρεις ισοπαλίες.



ΟΦΗ - Λάρισα 3-2 (2-0)

* Ηταν 17 Σεπτεμβρίου 1995 όταν ο Νίκος Μαχλάς είχε σκοράρει για τελευταία φορά με αντίπαλο τη Λάρισα. Οπως τότε, έτσι και τώρα, είχε ανοίξει το σκορ (6-2) στο 2'!
* Ο Νίκος Μαχλάς σημείωσ το πρώτο εν ελλάδι χατ-τρικ της καριέρας του το οποίο είναι και το πρώτο του φετινού πρωταθλήματος. Τρία γκολ σε ένα ματς είχε ξανά πετύχει για λογαριασμό της Φίτεσε στην Ολλανδία το 1998.
* Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για τον ΟΦΗ, ο οποίος και τις δέκα φορές που έχει πετύχει περισσότερα από δύο γκολ υποδεχόμενος της Λάρισα, έχει αναδειχθεί νικητής.

Πανιώνιος - Καλλιθέα 1-0 (0-0)

* Η Καλλιθέα έμεινε ως η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, αφού ο Πανιώνιος σημείωσε εις βάρος της, την πρώτη δική του.
* Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Πανιώνιος είχε "μηδέν" παθητικό και νίκησε. Παράλληλα, υποχρέωσε την Καλλιθέα στην πέμπτη σερί εκτός έδρας ήττα.
* Οι Νεοσμυρνιώτες μετρούν δύο νίκες σε 7 ματς κόντρα στους "γείτονές" τους οι οποίοι δεν τους έχουν νικήσει (5 ματς ισόπαλα).
* Ο Δημήτρης Ναλιτζής είχε να σκοράρει στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τη φανέλα του Πανιωνίου από τις 9 Ιανουαρίου 2000, σε ματς με τον ΠΑΟΚ (1-1). Το 2003 είχε σκοράρει ξανά αλλά για λογαριασμό της ΑΕΚ.


Απόλλων Καλαμαριάς - Αιγάλεω 0-0

* Για τέταρτη συνεχόμενη φορά οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, με το Αιγάλεω να φέυγει για τρίτη σερί χρονιά από τη Θεσσαλονίκη με έναν βαθμό.
* Ο Γερμανός, Τόμας Τσιχόν είναι ο δέκατος ξένος που χρησιμοποιεί ο Πανιώνιος έως τώρα στη σεζόν.

Ατρόμητος - Λεβαδειακός 1-0 (1-0)

* Δεύτερη εκτός έδρας ήττα του ΛΕβαδειακού και μάλιστα με το ίδιο σκορ.
* Τα 20 γκολ στην Α' Εθνική έφτασε ο Νίκος Σκαρμούτσος, με το τρίτο φετινό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK