6η αγωνιστική: Παίζει με τα ρεκόρ η Τσέλσι

6η αγωνιστική: Παίζει με τα ρεκόρ η Τσέλσι
Τι και να ήταν ντέρμπι ομάδων που είχαν το απόλυτο, η Τσέλσι δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο άλωσε και το "Βάλεϊ Παρκ" και έφθασε μισή ντουζίνα νίκες, με τους Κρέσπο και Ρόμπεν να διαμορφώνουν το τελικό 2-0.

Οι πρωταθλητές έφθασαν και σε ένα ακόμα ρεκόρ, με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο τους, αφού έγιναν η πρώτη ομάδα, μετά από 120 αγγλικού πρωταθλήματος που δεν δέχεται γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Οι "μπλε" δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη τελείωσαν γρήγορα τον αγώνα. Στο 55' ο Κρέσπο έκανε εντυπωσιακή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Εσιέν και άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Μουρίνιο "κλείδωσαν" τον αγώνα με εξαιρετικό πλασέ του Ρόμπεν, πέντε λεπτά αργότερα και μετά έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Δεύτερη νίκη μέσα σε πέντε ημέρες για την Γουέστ Χαμ, που στο άλλο λονδρέζικο ντέρμπι άλωσε την έδρα της Φούλαμ με 2-1 και βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Με το ίδιο σκορ (1-1) έληξαν τα παιχνίδια σε Πόρτσμουθ και Σάντερλαντ, με την τελευταία να μην μπορεί να πάρει την πρώτη της νίκη, αφού η Γουέστ Μπρομ την ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό. Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε το απόγευμα αφού... Αστον Βίλα-Τότεναμ 1-1.

Για 66' αγωνίστηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στην εκτός έδρας νίκη της Μπόλτον επί της Μάντσεστερ Σίτι. Ο διεθνής μέσος έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες σε ένα λεπτό (62', 63'), με την πρώτη να περνά άουτ και την δεύτερη να απομακρύνεται από τον Τζέιμς. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαμ Αλαρντάις έβαλε στην θέση του τον Γκάρντνερ.

Η Κυριακή ξεκίνησε με την πρώτη φετινή νίκη της Νιούκαστλ. Οι "ανθρακωρύχοι" πήραν βοήθεια από τους Σίρερ και Οουεν και άλωσαν την έδρα της Μίντλεσμπρο με 3-0. Ο πολύπειρος σέντερ φορ άνοιξε το σκορ στο 62' και δύο λεπτά αργότερα ο "Μιχαλάκης" έκανε το 0-2. Το σκορ έκλεισε ο Ν' Ζόγκμπια. Η αντίπαλος της Ξάνθης, Μίντλεσμπρο έμεινε στο 1-1 με την Γουίγκαν. Στο προτελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής η Μπόλτον είχε τύχη...βουνό. Η Μάντσεστερ Σίτι πολιορκούσε την εστία της σε όλο τον αγώνα, έχοντας πέντε δοκάρια, αλλά τελικά η ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπολου "έκλεψε" την νίκη με πέναλτι του Σπιντ στο 90'. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα για τους "πολίτες".


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Τσάρλτον - Τσέλσι 0-2
(55' Κρέσπο, 60' Ρόμπεν)

Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 1-2
(66' Μπόα Μόρτε - 46' Χέργουντ, 52' αυτ. Γουόρνερ)

Πόρτσμουθ - Μπέρμιγχαμ 1-1
(4' Λούα Λούα - 6' Γιάροσικ)

Σάντερλαντ - Γουέστ Μπρομ 1-1
(7' Γκριν - 90' Γκέρα)

Αστον Βίλα - Τότεναμ 1-1

(4' Μίλνερ - 76' Κιν)

Κυριακή 18/09

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ.0-0

Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ 0-3
(62' Σίρερ, 64' Οουεν, 66' Ν' Ζόγκμπια)

Γουίγκαν-Μίντλεσμπρο 1-1
(68' Καμαρά - 14' Αγιεγκμπένι)

Μάντσεστερ Σ.-Μπόλτον 0-1
(90' πεν. Σπιντ)

Δευτέρα 19/09

Αρσεναλ - Εβερτον 2-0

(11', 30' Κάμπελ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK