6η αγωνιστική: Πρώτη ήττα για Βέρντερ

6η αγωνιστική: Πρώτη ήττα για Βέρντερ

Την προηγούμενη αγωνιστική η Βέρντερ επικράτησε δύσκολα με 3-2 της Ντόρτμουντ. Πολλοί θεώρησαν πως αυτό το ματς ήταν το "καμπανάκι" κινδύνου για τους πρωταθλητές του 2004 και δικαιώθηκαν. Η ομάδα της Βρέμης γνώρισε την Τρίτη την πρώτη της ήττα με την Γκλάντμπαχ να θριαμβεύει στην έδρα της με 2-1. Η Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύτηκε το "στραπάτσο" της Βέρντερ και με τη νίκη της επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (1-0), αύξησε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς. Επιστροφή στις νίκες για τη Ντόρτμουντ, 2-0 την Αρμίνια.

Μετά τον Αουγκεντάλερ (Λεβερκούζεν), ακόμα δύο προπονητές είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους. Η Σάλκε ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με τη Νυρεμβέργη και έμεινε πίσω στη βαθμολογία, με τον Ραλφ Ράνγκνικ να αγνοεί το μέλλον του. Στην 13η θέση έπεσε η Στουτγκάρδη μετά την εντός έδρας ήττα από το Αμβούργο και ο Τζιοβάνι Τραπατόνι ενδέχεται να αποτελέσει θύμα αυτής της εξέλιξης.


Γκλάντμπαχ - Βέρντερ Βρέμης 2-1

Η Βέρντερ κατάφερε να προηγηθεί στην έδρα της Γκλάντμπαχ με 0-1, αλλά απώλεσε το προβάδισμα -με τον Μπάουμαν να πετυχαίνει με αυτογκόλ το 2-1- και έχασε τους πρώτους βαθμούς στη φετινή Bundesliga.

Υπό το βλέμμα του Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος βρέθηκε στις εξέδρες του "Borussia Park", οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν δυνατές στα πρώτα λεπτά με αρκετές μάχες στον χώρο του κέντρου, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έχασε αρκετές ευκαιρίες όχι μόνο να σκοράρει αλλά και να "καθαρίσει" το ματς.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 21ο λεπτό με σκόρερ τον Βαν Ντάμε. Το ημίχρονο έληξε με το συγκεκριμένο σκορ και την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, ωστόσο στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Γκλάντμπαχ πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπρόιχ αρκετά νωρίς και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μπάουμαν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη στους αντιπάλους.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Βέρντερ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους για την πολυπόθητη ισοφάριση, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, λίγο έλειψε να γίνει και το 3-1 σε αρκετές αντεπιθέσεις της Γκλάντμπαχ.

Οι συνθέσεις:

Γκλάντμπαχ: Κέλερ, Φούκαλ, Ζε Αντόνιο, Στράσερ, Γιάνσεν, Καμφούις, Λίστες (46’ Κλούγκε), Ελ Φακιρί, Μπρόιχ (79’ Ντάεμς), Κάχε, Νόιβιλ (82’ Σβέρκος)
Βέρντερ Βρέμης: Ράινκε, Οβομογέλα (82' Βράνιες), Νάλντο, Αντρεάσεν, Βαν Ντάμε, Φρινγκς, Μπάουμαν (71' Χαντ), Μπορόφσκι (66' Γένσεν), Μικού, Κλόζε, Κλάσνιτς

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 2-1
(Μπρόιχ 52', Μπάουμαν (αυτ.) 59' - Bαν Νταμε 21')

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-0
(Κόλερ 26', Σμολάρεκ 82')

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 0-1
(Γκερέρο 72')

Αννόβερο-Βόλφσμπουργκ 2-4
(Μπρντάριτς 27', 90' - Χάνκε 10', 14', Κλίμοβιτς 30', Ντ' Αλεσάντρο 33')

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κολωνία 2-1
(25’ Βορονίν, 67’ Ρολφς – 77’ Χελμς)

Χέρτα Βερολίνου-Ντούισμπουργκ 3-2
(6’ Πάντελιτς, 76’ Μαρσελίνιο, 90’ Ράφαελ – 32’ Γκρλιτς, 53’ Μπιλίσκοφ)

Καϊζερσλάουτερν-Μάιντζ 0-2
(38’ Τουρκ, 90’ Αουερ

Νυρεμβέργη-Σάλκε 1-1
(21’ Κιέμπλινγκ – 65’ Λάρσεν)

Στουτγκάρδη-Αμβούργο 1-2
(54’ Γκόμεζ – 32’ Φαν ντερ Φάαρτ, 88’ Γιάρολιμ)


News 24/7

24MEDIA NETWORK