Ρεκόρ Μέσι, περίπατος Μπαρτσελόνα, πάντα πρώτη η Παρί (VIDEOS)

Η μεγάλη μάχη της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για την πρωτιά του ομίλου τους θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Την Τρίτη οι Καταλανοί συνέτριψαν με 4-0 τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία ενώ οι πρωταθλητές Γαλλίας νίκησε 3-1 τον Αγιαξ στο Παρίσι

Ρεκόρ Μέσι, περίπατος Μπαρτσελόνα, πάντα πρώτη η Παρί (VIDEOS)

AΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα 0-4

(27' Σουάρες, 38, 58' 87' Μέσι)

Από την αρχή του ματς, η Μπαρτσελόνα δεν επέδειξε την παραμικρή τάση για χαλάρωση. Παίρνοντας εύκολα την κατοχή της μπάλας πίεσε ασφυκτικά και άρχισε να κάνει τελικές κόντρα σε μία άμυνα που δεχόταν συνεχή κύματα επιθέσεων και φορτωνόταν κούραση. Για να ανοίξει το σκορ βέβαια χρειάστηκε μία σπέσιαλ προσωπική προσπάθεια του Σουάρες ο οποίος αφού άδειασε τον Γκιγέρμο έγραψε το 1-0 με το πρώτο επίσημο γκολ του με την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και στο 38' ο Μέσι βρήκε δίχτυα για το 2-0 αλλά και για ένα ακόμη προσωπικό ρεκόρ. Ο Αργεντινός έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ μόλις μερικές ημέρες μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στον πίνακα των σκόρερ στην Ισπανική λίγκα.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά. Ο Μέσι σκόραρε ακόμα μία φορά στο 58' για το 3-0 και παρά το γεγονός ότι στο 70' ο Ραφίνια αποβλήθηκε η Μπαρτσελόνα δεν προβλημαίστηκε στο ελάχιστο. Κυνήγησε, μάλιστα, και άλλο γκολ και το πέτυχε με το συνήθη ύποπτο, τον Μέσι που σκόραρε και τρίτο τέρμα με το δεξί πόδι (αυτή τη φορά στο 87'). Ο ΑΠΟΕΛ είχε μείνει εν τω μεταξύ και αυτός με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκιγέρμε στο 84'.

ΑΠΟΕΛ: Πάρδο, Σέρτζιο, Γκιγέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Γκόμες, Βινίσιους (73' Τζιμπούρ), Μοράις, Αλωνεύτης (46' Εφραίμ), Μαντούκα (63' Ντε Βινσέντι), Σέρινταν.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Μπάρτρα, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα (62' Αντριάνο), Μασεράνο, Ράκιτιτς (62' Τσάβι), Ραφίνια, Πέδρο, Μέσι, Σουάρες (76' Μπουσκέτς).

Παρί Σεν Ζερμέν-Αγιαξ 3-1

(33' και 83' Καβάνι, 78' Ιμπραχίμοβιτς- 67' Κλάασεν)

Η Παρί ήξερε από την αρχή ότι έπρεπε να νικήσει για να διατηρηθεί πρώτη και να παίξει την τελική πρωτιά στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Μπλαν παρέταξε μία γεμάτη ομάδα και είδε τους παίκτες να μην δυσκολεύονται στο να επιβάλλουν το δικό τους νόμο στο ματς.

Το γκολ του Καβάνι στο 33' φάνηκε ότι θα βοηθήσει την Παρί να παίξει χωρίς άγχος στο υπόλοιπο της αναμέτρησης αφού ο Αγιαξ δεν έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνος όμως ο πρωταθλητής Ολλανδίας χτύπησε την ώρα που δεν το περίμενε κανείς και ισοφάρισε στο 67' με την κεφαλιά του Κλάασεν.

Στο στρατόπεδο της Παρί σήμανε συναγερμός, ο Μπλαν φρόντισε να ρίξει φρέσκους παίκτες στο χορτάρι και είδε την ομάδα του να αποκαθιστά γρήγορα την τάξη. Η προσωπική κλάση του Ιμπραχίμοβιτς έφερε το 2-1 στο 78' και το τραγικό λάθος του Ζίμλινγκ έδωσε την ευκαιρία στον Καβάνι να γράψει άνετα το 3-1 στο 83'.

Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγου, Βαν ντερ Βίελ, Μαρκίνιος, Νταβίν Λουίς, Μάξουελ, Ραμπιό (75' Σαντόμ), Παστόρε, Ματουϊντί, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς (86' Ντινιέ), Λαβέτσι (68' Λούκας).

Άγιαξ:Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Μπόιλεσεν (10' Φιρχέφερ), Φαν ντερ Χουρν, Ντένσβιλ, Κλάασεν, Σχόνε, Σερέρο (69' Ζίμλινγκ), Κίσχνα, Άντερσεν, Μίλικ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK