7 γνωστοί παίκτες Α' Εθνικής που έκαναν απίστευτα επαγγέλματα

Ένα latin wonderkid του Ολυμπιακού που έγινε ψαράς, ένας ευρωβουλευτής και ένας ιδιοκτήτης κομμωτηρίου που εκτοξεύτηκε στα αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επαγγελματική σταδιοδρομία μετά το ποδόσφαιρο ποτέ δεν ήταν εύκολος δρόμος.

7 γνωστοί παίκτες Α' Εθνικής που έκαναν απίστευτα επαγγέλματα
EUROKINISSI

Πρόσφατα ασχοληθήκαμε με ορισμένους θρυλικούς μπαλαδόρους που τράβηξαν κόκκινη γραμμή στο ποδοσφαιρικό τους παρελθόν και συνέθεσαν νέους, παράξενους και αξιοσημείωτους επαγγελματικούς προσανατολισμούς. Όμως και η δική μας Α' Εθνική δεν πάει πίσω ως προς τις πρωτότυπες ιστορίες ποδοσφαιριστών που κρέμασαν την φανέλα και φόρεσαν τα πολιτικά, για να βγουν για πρώτη φορά στο 'στίβο' της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Αυτές είναι 7 σπουδαίες περιπτώσεις:

Γιώργος Μύρτσος, ραδιόφωνο

Ομάδες Α' Εθνικής: Παναχαΐκή, Ολυμπιακός, Ξάνθη, Καλαμάτα

Ο Γιώργος Μύρτσος θα μπορούσε να έχει ήδη στο ενεργητικό του μια ταινία για τη ζωή του, κάτι σαν το 'Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες', αλλά με προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου του πρώτου μισού των '90s. Στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια τακτική παρουσία, απολαμβάνοντας status διασημότητας. Όσοι τον έχουν κρατήσει μακριά από ραδιοσυχνότητες, αμέσως διαπιστώνουν τα λάθη τους και τα πληρώνουν.

Απόστολος Λιολίδης, μεσιτικό γραφείο

Ομάδες Α' Εθνικής: Άρης, Λεβαδειακός, Πανιώνιος

Ο Απόστολος Λιολίδης με την φανέλα του Άρη
Ο Απόστολος Λιολίδης με την φανέλα του Άρη EUROKINISSI.

Τον μάθαμε με την φανέλα του Άρη, αλλά σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε, ίδρωσε την φανέλα και έδωσε το 101% των δυνάμεων του. Ο Απόστολος Λιολίδης σήμερα διατηρεί μεσιτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο και έχει χαρίσει την επωνυμία του.

Κρις Καλατζής, κατάστημα με έπιπλα/είδη δαπέδου

Ομάδες Α' Εθνικής: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

Κανονικά, θα έπρεπε η ζωή του Κρις Καλατζή στην Αυστραλία να έχει γίνει ριάλιτι, κάτι σαν το 'Keeping Up With the Kardashians' αλλά με ομογενείς Έλληνες. Παρ' όλα αυτά, ο παλαίμαχος άσσος που μας έχει χαρίσει και αυτό το ιστορικό φάουλ-γκολ, χωρίς να ξεχνάει το ποδοσφαιρικό παρελθόν του, πριν από μερικές εβδομάδες λάνσαρε ένα νέο κατάστημα και παρά την έφοδο της πανδημίας, φιλοδοξεί να κάνει καλές δουλειές.

Τάσος Μητρόπουλος, ενεχυροδανειστήριο

Ομάδες Α' Εθνικής: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Βέροια, Ηρακλής, Ολυμπιακός

O Τάσος Μητρόπουλος σε εκδήλωση παλαιμάχων του Ολυμπιακού, δίπλα στον Παναγιώτη Φασούλα.
O Τάσος Μητρόπουλος σε εκδήλωση παλαιμάχων του Ολυμπιακού, δίπλα στον Παναγιώτη Φασούλα. EUROKINISSI

Αφού έζησε μια παραμυθένια 20ετία στο ποδόσφαιρο, αφού διεκδίκησε και πήρε τη δεύτερη ευκαιρία του ως παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τάσος Μητρόπουλος αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 1998. Αφού πέρασε 10 χρόνια σε θέσεις γενικού αρχηγού του Ολυμπιακού, στις αρχές της δεκαετίας ο Τάσος Μητρόπουλος δέχθηκε έντονη κριτική για την απόφαση του να ανοίξει ενεχυροδανειστήριο στην Μεσσηνία. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος υπερασπίστηκε την επιλογή του, λέγοντας πως αγοράζει χρυσό για να ανακουφίσει τον κόσμο από τα χρέη του. Αυτή η κίνηση του βετεράνου άσσου συνοδεύτηκε όχι μόνο από αρνητικά σχόλια, αλλά και από μια εμπρηστική ενέργεια.

Θοδωρής Ζαγοράκης, ευρωβουλευτής

Ομάδες Α' Εθνικής: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Αν ο Γιώργος Ανατολάκης έφτασε ως την Βουλή των Ελλήνων, τότε ο ουρανός -ή μάλλον το Ευρωκοινοβούλιο- είναι το όριο. Μάλλον αυτή θα ήταν μια σκέψη πίσω από την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη στις ευρωεκλογές του 2014 με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξελέγη με άνεση Ευρωβουλευτής και σήμερα παραμένει στη θέση του έχοντας ανεξαρτητοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Άγγελος Χαριστέας, κομμωτήριο & ΜΚΟ

Ομάδες Α' Εθνικής: Άρης, Παναιτωλικός

Μετά το κομμωτήριο 'Athletic Barbers' το οποίο άνοιξε στη Θεσσαλονίκη πριν πέντε περίπου χρόνια, ο Άγγελος Χαριστέας ασχολήθηκε ξανά με την ομάδα του Άρη, από διοικητικά πόστα, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία 'Champions For Life' και βρίσκεται στη 'γραμμή κρούσης' των περιφερειακών συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Νέρι Καστίγιο, ψαράς

Ομάδες Α' Εθνικής: Ολυμπιακός, Άρης

Σχεδόν αυτοεξόριστος, ο Νέρι ζει στους ακριτικούς Φούρνους Κορσεών (συστάδα νησιών νοτιοδυτικά της Σάμου) και σε καθημερινή βάση ανεβάζει στο προσωπικό του Instagram, πότε φωτογραφίες οικογενειακής γαλήνης και πότε 'ντοκουμέντα' από τις ψαριές του. Ταυτόχρονα, δεν ξεχνάει καμία επέτειο, κανένα γκολ από όλα εκείνα που έχει πετύχει με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Νέρι Καστίγιο με το εργαλεία του ψαρέματος στα χέρια, είναι ένας άλλος άνθρωπος, που θυμίζει κάτι σε λάτιν 'ασκητή', μακριά από την εποχή των 'λεφτόδεντρων' που έζησε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Σαχτάρ Ντόνετσκ.


News 24/7

24MEDIA NETWORK