7 μικρά 'μυστικά' του Κιλιάν για το '7' του Εμπαπέ

Ας ασχοληθούμε με τον 22χρονο Κιλιάν και όχι τόσο με τον ποδοσφαιριστή Εμπαπέ, ύστερα από το οργιώδες βράδυ του απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Με το χατ τρικ στο 'Καμπ Νόου' ο Κιλιάν Εμπαπέ μηδένισε όποια πιθανότητα της Μπαρτσελόνα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League
Με το χατ τρικ στο 'Καμπ Νόου' ο Κιλιάν Εμπαπέ μηδένισε όποια πιθανότητα της Μπαρτσελόνα για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Γιώργος Περπερίδης είχε δει το μέλλον, προβλέποντας ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο το 2021. Πριν καν συμπληρωθούν οι πρώτοι δύο μήνες από την Πρωτοχρονιά, μόλις 47 ημέρες από τον ερχομό του νέου έτους, η προφητεία του άρχιζε να παίρνει μορφή. Να ζωντανεύει.

Το χατ τρικ του απίθανου 22χρονου, το βράδυ της Τρίτης (16/2) στην Καταλονία, αποδόμησε για δεύτερη φορά τον οργανισμό της Μπαρτσελόνα, ένα 6μηνο από το ταπεινωτικό 8-2 της Μπάγερν, μόνο που τούτη τη φορά συνέβη μέσα από τα ψηλά τείχη του 'Καμπ Νόου' που παραδοσιακά την προστατεύουν, έχοντας αποτρέψει σε πολλές άλλες περιπτώσεις επικίνδυνες πειρατικές επιδρομές. Τούτος όμως ήταν κουρσάρος.

Πιθανόν η ποδοσφαιρική ιστορία είχε αφήσει ένα χρέος να εκκρεμεί προς την Παρί Σεν Ζερμέν, από το αντίστοιχο ζευγάρωμα με τους 'μπλαουγκράνα' στους 16 του Champions League την άνοιξη του 2017, και ο νεαρός αρτίστας, έχοντας αποκτηθεί λίγους μήνες αργότερα, εστάλη για να το εξοφλήσει ολοκληρωτικά, αποδίδοντας παράλληλα τον τόκο που αντιστοιχούσε στα τέσσερα χρόνια ανεκτικότητας και υπομονής. Ο Εμπαπέ δεν είδε ένα φως που άναψε και μπήκε χωρίς να ξέρει το τι και πώς. Λειτουργώντας σαν ένας assasin της σύγχρονης εποχής που ειδικεύεται να εκτελεί υψηλού κινδύνου αποστολές, είχε μελετήσει λεπτομερώς τον τρόπο που θα κινηθεί και θα δράσει έως ότου φτάσει στην εκπλήρωση του σχεδίου του.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μαρτύρησε εκ των υστέρων πως ο αγγελικά πλασμένος αυτός διάβολος ήξερε το τέλος του αγώνα πριν αυτός αρχίσει. Ήταν βέβαιος για την επιτυχία της δουλειάς που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας.

Ο Εμπαπέ δεν χρειάστηκε όπλα και τεχνάσματα πολλά. Του έφταναν συνδυαστικά η άριστη υποδοχή της μπάλας, ο άψογος χειρισμός της με τα πόδια, η αιλουροειδής ευελιξία του και το ακριβές σημάδι του. Με εφορμήσεις από τ' αριστερά αλλά διαρκείς αλλαγές κατεύθυνσης εισέβαλε στο κάστρο και το πυρπόλησε στα θεμέλιά του. Αφού μέτρησε τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες, είχε τις περισσότερες επαφές από κάθε άλλον παίκτη στην περιοχή των γηπεδούχων και μαζί τις περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Οι αναρίθμητες ενέργειές του ήταν η πηγή του έντονου εκνευρισμού των 'φρουρών' της Μπαρτσελόνα. Ο λεκτικός καβγάς των Ζεράρ Πικέ και Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ξεκάθαρα απόρροια αυτού του κακού που τους είχε βρει σε μια χρονική περίοδο που η Μπαρτσελόνα των 7 σερί νικών στο ισπανικό πρωτάθλημα είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια ανασυγκρότησης και μιας αξιοπρόσεκτης αποτελεσματικότητας, παρά το ατυχές 2-0 από τη Σεβίλλη στο πρώτο μεταξύ τους ματς για το κύπελλο.

Ο θαυματουργός Γάλλος είχε διαλύσει την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν εις εξ ων συνετέθη και ακολούθως σκόρπισε τη σκόνη από τα συντρίμμια στα νερά του Ατλαντικού. Όλα αυτά από έναν ποδοσφαιριστή που στις 20/12 συμπλήρωσε 22 χρόνια ζωής, είναι ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής ως αδιαπραγμάτευτό κομμάτι της επιτυχίας των 'τρικολόρ', έχει κατακτήσει άλλα δέκα τρόπαια, έχει 154 γκολ - 76 ασίστ σε 252 αγώνες και παίζοντας 'μόνος του', όπως ισχυρίστηκε ο Ρίο Φέρντιναντ, θα είναι δικαιωματικά αυτός που "θα πάρει τον θρόνο" από τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, βαδίζοντας με μαθηματική ακρίβεια σε μια υπερβατικά μυθική καριέρα.

Επειδή τόσα κι άλλα τόσα έχουν γραφεί για τον Κιλιάν Εμπαπέ, συλλέξαμε πληροφορίες που δεν θα συναντήσεις συχνά.

✔ Καμερουνέζος πατέρας του Βιλφρέντ Μποντί έπαιζε μπάλα σε τοπική ομάδα του Παρισιού, η Αλγερινή μητέρα του Φεϊζά Λαμάρ υπήρξε παίκτρια του χάντμπολ, ο Κογκολέζος υιοθετημένος αδερφός του Ζιρές Κεμπό-Εκοκό είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με μακρά θητεία στη Ρεν, ο οποίος -στα 33 του πλέον- είναι από το καλοκαίρι χωρίς ομάδα, έχοντας απορριφθεί από τη Σοσό, ενώ ο μικρότερος Ετάν, έφηβος πλέον, έχει ενταχθεί στις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν.

✔ Ζει στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η μητρόπολη της Γαλλίας χωρίζεται σε 20 περιοχές και ο Εμπαπέ έχει επιλέξει να μένει σε αυτήν που βολεύει τη μετακίνησή του προς το 'Παρκ ντε Πρενς'. Είναι μια περιοχή έκτασης 16.300 τετραγωνικών χιλιομέτρων με σχεδόν 150.000 κατοίκους. Εντός των ορίων του ανήκει ένα μέρος της Αψίδας του Θριάμβου, φημισμένα μουσεία, όπως και οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν ετησίως το Ρολάν Γκαρός. Το δικό του διαμέρισμα είναι ρετιρέ, 600 τετραγωνικών μέτρων με ευρύχωρο μπαλκόνι και θέα στον Πύργο του Άιφελ. Μέχρι να εγκατασταθεί εκεί είχε τακτοποιηθεί προσωρινά σε ξενοδοχείο!

✔ Έχει από καιρό αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση. Μεταξύ των πολλών άλλων αγαθοεργιών του, είχε δωρίσει όλα τα κέρδη του από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, περί τις 400.000 ευρώ, στην οργάνωση για παιδιά 'Premiers de Cordée', ενώ τον Γενάρη του 2019 είχε προσφέρει κοντά στις 40.000 ευρώ προς ενίσχυση των ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και της σορού του Εμιλιάνο Σάλα.

✔ Στη λίστα του Forbes για τους πιο καλοπληρωμένους αθλητές του 2020 κατείχε την 36η θέση, κερδίζοντας λιγότερα από τον Τομ Μπρέιντι, τον Ζεμπάστιαν Φέτελ ή τον Κρις Πολ, αλλά περισσότερα από τον Πολ Τζορτζ και τον Καουάι Λέοναρντ, το σούπερ δίδυμο των Κλίπερς. Αν οι ετήσιες απολαβές του για τις υπηρεσίες του στην Παρί διαιρεθούν σε ώρες, τότε αμείβεται με 3.842 ευρώ για κάθε 60 λεπτά που περνούν την ημέρα!

✔ Έχει εμμονή με τα sneakers και διαθέτει μία από τις πληρέστερες συλλογές που θα βρεις εκεί έξω, φροντίζοντας να προμηθεύεται κάθε νέο μοντέλο που του αρέσει. Το πρώτο ζευγάρι του ήταν από τη σειρά Nike Air Max και είχε ικετεύσει τη μητέρα του για να τ' αγοράσουν. Μετά από κάθε χρήση τους τα καθάριζε σχολαστικά για να παραμένουν αναλλοίωτα και λαμπερά.

✔ Το τυρί που του αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο είναι το γκρουγιέρ. Κίτρινο, σκληρό από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Συγχέεται πολλές φορές με την ελληνκή γραβιέρα, αλλά δεν θα έπρεπε. Φροντίζει βέβαια να καταναλώνει ποσότητες που δεν επηρεάζουν το καθημερινό διαιτολόγιό του, το οποίο απαρτίζεται από καθαρές πρωτεΐνες, ξηρούς καρπούς και πολύ αβοκάντο!

✔ Οι followers του στο instagram έχουν ξεπεράσει τα 47 εκατομμύρια με λιγότερα από 1000 posts. Επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ φερ' ειπείν τον ακολουθούν λίγοι περισσότεροι από 65 εκατομμύρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK