7 παίκτες βρετανικών ομάδων που έπαιξαν 0 λεπτά

Δεν 'έφαγαν πάγκο' οι συγκεκριμένοι παίκτες βρετανικών ομάδων, μόνο ξέχασαν πως είναι να παίζεις μπροστά σε κοινό.

O Ελιακουιμ Μανγκαλά, παίκτης της Μάντσεστερ Σιτ, σε διεκδικηση της μπάλας με παίκτες της Μπριστολ Σιτι, 9 Ιανουρίου 2018
O Ελιακουιμ Μανγκαλά, παίκτης της Μάντσεστερ Σιτ, σε διεκδικηση της μπάλας με παίκτες της Μπριστολ Σιτι, 9 Ιανουρίου 2018 AP

Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μη χωράει ένας ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της ομάδας, αυτή είναι η περίπτωση του να 'παρκάρεται' στο ρόστερ της ομάδας, να κάθεται πάνω στο συμβόλαιο του και να παραμένει ανενεργός για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος αυτός διακόπτεται μόνο όταν ο προπονητής αποφασίζει να δώσει στον ποδοσφαιριστή μια ευκαιρία, συνήθως σε αδιάφορο ματς.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε επτά περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που την περασμένη σεζόν φόρεσαν φανέλα μόνο σε κάποια συνθήκη πανηγυρισμού τροπαίου, που δεν άγγιξαν χορτάρι σε επίσημο αγώνα ούτε για λίγα δευτερόλεπτα.

Ελιακίμ Μανγκαλά - Μάντσεστερ Σίτι

Ήταν το 2014, όταν ο Μανγκαλά πήρε μεταγραφή στη Σίτι από την Πόρτο, με το αστρονομικό αντίτιμο των 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο νεαρός σέντερ μπακ είχε ορισμένες συμμετοχές στην ομάδα ως το 2016, όταν και πήγε δανεικός στην Έβερτον. Εκεί επίσης προσπάθησε να διακριθεί, αν και ένας τραυματισμός στο γόνατο τον οδήγησε να επιστρέψει στο Μάντσεστερ. Σήμερα το όνομα του στο YouTube συνδυάζεται μόνο με λέξεις όπως 'λάθη', 'γκάφες', 'αστοχίες'.

Μάριο Φαν Xίνκελ - Τσέλσι

Η Τσέλσι φαίνεται πως αρέσκεται να χρυσοπληρώνει παίκτες και να τους 'παρκάρει' στον πάγκο της ή να τους στέλνει σε tour δανεισμών ανά την Ευρώπη. Σε μια ιστορία που θυμίζει αυτή του Τόμας Καλάς, ο Μάριο Φαν Χίνκελ ήρθε στην Τσέλσι το 2013 έναντι 10.5 εκατομμυρίων δολαρίων και από τότε έχει καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού μόλις τέσσερις φορές. Ο Χίνκελ έχει περάσει από Μίλαν, Στόουκ Σιτι και Αίντχοφεν. Τον Ιούνιο του 2018 πήρε μια ακόμα ευκαιρία με την ομάδα του Λονδίνου, αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο τον κράτησε εκτός γηπέδων. Καμία παρηγοριά για τον Ολλανδό.

Ρόμπερτ Γκριν - Τσέλσι

Ένας γερόλυκος των γηπέδων της Βρετανίας, ο 39χρονος Γκριν πριν από δέκα χρόνια έβλεπε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύεται στα εννιά εκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας μεταγραφή από τη Νόριτς στη Γουέστ Χαμ. Είναι απορίας άξιο γιατί η Τσέλσι πλήρωσε πέρυσι περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια για να τον αποκτήσει, καθώς ο Γκριν δεν κατάφερε να βρεθεί ούτε στον πάγκο της ομάδας, κάτι που είχε συμβεί και τη σεζόν 2017-18, όταν άνηκε στην Χάντερσφιλντ. Πάντως, ο Γκριν πρόλαβε να πανηγυρίσει το τρόπαιο του Europa League, με την φανέλα της Τσέλσι, πριν ανακοινώσει την απόσυρση του από τη δράση. Επίσης πρόλαβε να γεμίσει το YouTube με βιντεάκια από τα πιο θεαματικά του λάθη!

Ουίνστον Ράιντ - Γουέστ Χαμ

Ελπιδοφόρο σέντερ μπακ της Άστον Βίλα, που από τη σεζόν 2012-13 και έπειτα, έδειχνε ικανός για σπουδαία πράγματα, πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων και το τελευταίο γκολ της ομάδας στο Άπτον Παρκ. Όμως ένας τραγικός τραυματισμός στο γόνατο, τον κράτησε εκτός προπονήσεων από τον Μάρτιο ως και το Δεκέμβριο του 2018, με τον παίκτη να πατάει τελικά χορτάρι τον Γενάρη της φετινής χρονιάς, χωρίς να καταφέρνει να πραγματοποιήσει κάποια συμμετοχή την τρέχουσα σεζόν.

Μπρένταν Γκαλογουέι - Έβερτον

Ο αμυντικός με καταγωγή από τη Ζιμπάμπουε βρέθηκε στο ρόστερ της Έβερτον το 2014 με μεταγραφή από την Μίλτον Κινς. Οι πρώτες του συμμετοχές με την ομάδα ήταν προάγγελος μιας αξιοπρεπούς πορείας, αν και ο ανταγωνισμός τον έφερε στο γκρουπ των δανεικών παικτών. Ο Μπρένταν βρέθηκε στην Γουέστ Μπρομ και στη Σάντερλαντ, χωρίς να καταφέρει εκεί να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο. Η στασιμότητα του είχε ως αποτέλεσμα η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σύμφωνα με το transfermarkt, να πέσει στο μισό, από τα 2,7 εκατομμύρια λίρες στα 1,4 περίπου. Η επιστροφή του στην Έβερτον έγινε μόνο ώστε να πάρει φύλλο πορείας -με μεταγραφή αυτή τη φορά- για τη Λούτον.

Κόνορ Ράνταλ - Λίβερπουλ

Παίκτης των ακαδημιών του Άνφιλντ, ο Κόνορ έπαιξε στη θέση του δεξιού μπακ, κάνοντας συνολικά τέσσερις εμφανίσεις με την ομάδα των ανδρών, τη σεζόν 2015-16. Στη συνέχεια βρέθηκε στη σκωτσέζικη Χαρτς, στην οποία προσπάθησε να διακριθεί, για να επιστρέψει και πάλι στην Αγγλία. Ύστερα από ένα ατέρμονο πήγαινε-έλα, ο Ράνταλ βρέθηκε στο ρόστερ της Λίβερπουλ φέτος τον Γενάρη, χωρίς να πετύχει κάτι. Σήμερα παραμένει χωρίς ομάδα, με το κασέ του να κυμαίνεται στις 450.000 λίρες. Στο Football Manager ίσως να έβρισκε κάποια μεταγραφή.

Μάρβιν Κόμπερ - Σέλτικ

Γκλάντμπαχ, Χοφενχάιμ, Φιορεντίνα, Λειψία: Ο 34χρονος Κόμπερ υπήρξε γυρολόγος πολυτελείας, με κασέ που άγγιξε τα 3.6 εκατομμύρια ευρώ, πριν δοκιμάσει την τύχη του στο πρωτάθλημα της Σκωτίας. Στη Σέλτικ κατάφερε να περάσει εντελώς απαρατήρητος, πραγματικό 'φάντασμα' και να επιστρέψει στη Γερμανία, παίρνοντας μεταγραφή σε ομάδα γ' κατηγορίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK