7η αγωνιστική: Επιτέλους έχασε η Μπάγερν!

7η αγωνιστική: Επιτέλους έχασε η Μπάγερν!

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 2-0

Μεθυστική νίκη πέτυχε το Αμβούργο επί της Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Τόμας Ντολ κατάφερε να «σπάσει» το σερί των 15 νικηφόρων αγώνων, με αποτέλεσμα οι οπαδοί της να γευτούν το δώρο των 10.000 λίτρων μπίρας που τους προσφέρει η εταιρεία «Μπίτμπουργκερ», ως δώρο για το επίτευγμα.

Για να συμβεί αυτό, το Αμβούργο χρειάστηκε να δείξει το καλό του πρόσωπο απέναντι στους πρωταθλητές και να φροντίσει να πάρει από νωρίς το προβάδισμα, ώστε να διατηρεί τα ηνία του αγώνα. Ο φαν ντερ Φάαρτ, μόλις στο 10ο λεπτό της συνάντηση, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η συνέχεια ήταν σχετικά… λιτή, αφού οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι με αρκετά φάουλ και κάρτες.

Από τη στιγμή που η Μπάγερν είχε παραταχθεί με μοναδικό επιθετικό τον Μακάι, οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές. Στον αντίποδα, το Αμβούργο δεν είχε βλέψεις για πολλά περισσότερα και όταν στην επανάληψη ο Φέλιξ Μάγκατ με τις αλλαγές του έκανε άκρως επιθετικούς του Βαυαρούς, το Αμβούργο το εκμεταλλεύτηκε. Ο Τροκόφσκι σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του απέναντι σε μία απρόσεκτη στα μετόπισθεν Μπάγερν και διαμόρφωσε το σκορ που κράτησε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Αμβούργο: Βέχτερ, Ντεμέλ (71’ Ράινχαρντ), Μπουλαρούζ, φαν Μπούιτεν, Ατούμπα, Μπάινλιχ, Γιάρολιμ, Τροκόφσκι, φαν ντερ Φάαρτ (82’ Τζίγκλερ), Λάουτ (68’ Μπενζά), Μπάρμπαρεζ
Μπάγερν Μονάχου: Καν, Σανιόλ, Λούσιο, Ισμαελ, Λιζαραζού (61’ Σολ), Ντεμικέλις, Σαλιχάμιτζιτς (46’ Σβαίνσταϊγκερ), Μπάλακ, Καρίμι (46’ Γκερέρο), Ζε Ρομπέρτο, Μακάι


Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι της Βέρντερ Βρέμης με τη Λεβερκούζεν, το οποίο βρήκε νικήτρια την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ με 2-1. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Κλόζε, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ρολφες, μέχρι ο Κλάσνιτς να δώσει τη λύση για την ομάδα του Τόμας Σάαφ. Πιο εύκολη ήταν η νίκη της Σάλκε επί του Ανόβερο, η οποία μείωσε κάπως τις αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει ενάντια στον τεχνικό της ομάδας, Ραλφ Ράνγκνικ.

Πολύ μεγάλη νίκη κρίνεται αυτή της Γκλάντμπαχ επί της Αρμίνια στο Μπίλεφελντ, αφού δίνει τρεις πολύτιμούς βαθμούς στην Μπορούσια, η οποία δείχνει να εξασφαλίζει από νωρίς την παραμονή. Στο τελευταίο λεπτό ισοφάρισε η Ντόρτμουντ την Μάιντζ, στο παιχνίδι που έληξε με 1-1.

Την Κυριακή, η Χέρτα Βερολίνου συνέχισε νικηφόρα, 1-0 εκτός έδρας την Κολωνία, παραμένοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας. Νίκη ψυχολογίας για την Στουτγάρδη, 1-0 με γκολ του Γιον Νταλ Τόμασον την Καϊζερσλάουτερν.


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 2-0

(10’ Φαν ντερ Φάαρτ, 62’ Τροκόφσκι)

Ντούισμπουργκ-Νυρεμβέργη 1-0

(28’ Κουρτ)

Σάλκε-Αννόβερο 2-0

(58’ Λίνκολν, 66’ αυτ. Βινίσιους)

Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκούρτης 1-0

(34’ Κλίμοβιτς)

Μάιντζ-Ντόρτμουντ 1-1

(64’ πέν. Ζιντάν – 90’ Μέτσελντερ)

Μπίλεφελντ-Γκλάντμπαχ 0-2

(32’ Κλούγκε, 68’ Νόιβιλ)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 2-1

(46’ Κλόζε, 77’ Κλάσνιτς – 54’ Ρόλφες)

Κολωνία-Χέρτα 0-1

(52' Μάντλουνγκ)

Στουτγάρδη-Καιζερσλάουτερν 1-0

(10' Τόμασον)

News 24/7

24MEDIA NETWORK