7η αγωνιστική: Γκέλα ολκής για Μπαρτσελόνα

Για πολλοστή φορά φέτος η Μπαρτσελόνα προδώθηκε από την άμυνα της και έμεινε μακριά από την νίκη. Οι "μπλαουγκράνα" δεν μπόρεσαν να φύγουν με το τρίποντο από την έδρα της Λα Κορούνια και τελικά "βολεύτηκαν" με τον έναν πόντο, μετά το τελικό 3-3. Πέρασε από το "Βιθέντε Καλντερόν" η Ρεάλ, 3-0 την Ατλέτικο.

7η αγωνιστική: Γκέλα ολκής για Μπαρτσελόνα
Για πολλοστή φορά φέτος η Μπαρτσελόνα προδώθηκε από την άμυνα της και έμεινε μακριά από την νίκη. Οι "μπλαουγκράνα" δεν μπόρεσαν να φύγουν με το τρίποντο από την έδρα της Λα Κορούνια, παρά το ότι έδειχναν απόλυτα αφεντικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τελικά "βολεύτηκαν" με τον έναν πόντο, μετά το τελικό 3-3.

Τα αμυντικά προβλήματα δεν επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να πάρει ένα φαινομενικά δικό της παιχνίδι. Οι πρωταθλητές Ισπανίας "αυτοκτόνησαν" και δεν μπόρεσαν να πάρουν την νίκη μέσα στο "Ριαθόρ", παρά το ότι βρέθηκαν να προηγούνται με 3-1 στο 51'. Στο διάστημα 41'-65' οι "μπλαουγκράνα" έκρυψαν την μπάλα, με μπροστάρη τον Ροναλντίνιο, αλλά στο τέλος προδώθηκαν από την οπισθοφυλακή τους. O "Nτίνιο" έκανε "όργια" σε κάποια σημεία του αγώνα, αλλά παρά τα δύο τέρματα του, δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα στην νίκη, την οποία και αγνοεί για δύο αγώνες.




Στην κορυφή η Ρέαλ, 3-0 την Ατλέτικο


Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ στο παραδοσιακό ντέρμπι της Μαδρίτης το Σάββατο. Η ομάδα του Βαλτερέι Λουξεμπούργκο νίκησε 3-0 την Ατλέτικο μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τραυματίστηκε στο τέλος ο Ρονάλντο.

O αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους της Ρεάλ. Ο Ραούλ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Αντόνιο Ροντρίγκεζ και ο διαιτητής, εκτός από το πέναλτι, διέταξε και την αποβολή του παίκτη της Ατλέτικο. Ο Ρονάλντο, που ανέλαβε την εκτέλεσε της εσχάτης των ποινών, ευστόχησε και έγραψε το 0-1 μόλις στο 9ο λεπτό.

Παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα σπανίως έγινε απειλητική για την εστία του Λέο Φράνκο. Η Ατλέτικπο από την πλευρά της δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα με 10 παίκτες και μοιραία έμεινε μακριά από την περιοχή της αντιπάλου της.

Η "βασίλισσα" σιγούρεψε τη νίκη της στο 61’ όταν ο Ρονάλντο με ωραίο πλασέ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Φράνκο για να κάνει το 0-2. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Περέα στις καθυστερήσεις. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο Ρονάλντο και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με το φορείο.

Aτλέτικο Μαδρίτης: Φράνκο, Βελάσκο, Πάμπλο, Περέα, Αντόνιο Λόπεζ, Ζαχίνος, Λουσέν, Μάξι Ροντρίγκεζ (66' Βαρέλα), Πετρόφ, Τόρες, Κέζμαν (66' Γκάμπι)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος, Σέρχιο Ράμος, Ελγκέρα, Σαλγάδο (41' Ντιόγο), Γκαρσία, Μπέκαμ, Μπαπτίστα (69' Ρονάλντο), Ζιντάν (54' Γκούτι), Ραούλ, Ρονάλντο.


Παρέα με τη Ρεάλ, στην κορυφή της βαθμολογίας, βρίσκεται και η Οσασούνα μετά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής . Η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε στηριζόμενη στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της επιβλήθηκε στην Παμπλόνα της φιλόδοξης Θέλτα με 2-0 και φιγουράρει δίπλα στη "βασίλισσα".

Αντίθετα, η Χετάφε δεν τα κατάφερε στην Ανδαλουσία γνωρίζοντας την πρώτη ήττας της. Θύτης η Μπέτις χάρη σε πέναλτι του Ολιβέιρα. Χωρίς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς (πέθανε η μητέρα του), η Σοσιεδάδ έφυγε με το διπλό από την Αραγονία. Προηγήθηκε με 2-0, κινδύνευσε όμως η Βαλένθια επιβλήθηκε της Μάλαγα με 2-1 κερδίζοντας ορισμένες θέσεις στη βαθμολογία.

Το βράδυ της Κυριακής η Σεβίλλη βύθισε ακόμα περισσότερο την Μπιλμπάο στην βαθμολογία. Οι Ανδαλουσιάνοι πήραν το διπλό στο "Σαν Μαμές" με τέρμα του Ντάνιελ Αλβες στο τέλος του πρώτου μέρους, με τους Βάσκους να μένουν μόλις μία θέση πάνω από την τελευταία θέση.


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Αλαβές-Βιγιαρεάλ 1-1
(12' Νένε - 3' Ρότζερ)

Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα 3-3
(10'Βαλερόν, 71' Μουνίτις, 86' Ρουμπέν Κάστρο - 40' Ετόο, 45', 51' πεν. Ροναλντίνιο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

(9'πεν.και 61'Ρονάλντο, 90'+αυτ.Περέα)

Κυριακή 16/10

Μπέτις - Χετάφε 1-0
(16'πεν. Ολιβέιρα)

Σαραγόσα- Σοσιεδάδ 0-1
(11'πεν. Τσάβι Πριέτο)

Μαγιόρκα- Σανταντέρ 0-0

Οσασούνα - Θέλτα 2-0
(46' Μιλόσεβιτς, 83' Γουέμπο)

Εσπανιόλ - Καντίθ 0-2
(65' Παβόνι, 81' Τζόναθαν)

Βαλένθια - Μάλαγα 2-1

(9' Αγιάλα, 66' Βιθέντε - 74' Σάλβα)













Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σεβίλλη 0-1
(44' Ντάνιελ Αλβες)

News 24/7

24MEDIA NETWORK