7η αγωνιστική: Κυνηγώντας την Ξάνθη...

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής, την ώρα που η πρωτοπόρος Ξάνθη φιλοξενείται από το Αιγάλεω και ενδέχεται να ξεφύγει κι άλλο από τους διώκτες της. Στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός.

7η αγωνιστική: Κυνηγώντας την Ξάνθη...
Τα ντέρμπι της Α'Εθνικής συνεχίζονται. Μετά τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, ΑΕΚ-Ολυμπιακού και Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, η έβδομη αγωνιστική περιλαμβάνει ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δύο ομάδες που ισοβαθμούν έχοντας από 11 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη αφήνοντας στην... άκρη τα προβλήματα των πρώτων αγωνιστικών που τον άφησαν μακριά από την κορυφή. Οι "πράσινοι" είχαν μεσοβδόμαδη αγωνιστική υποχρέωση για το Τσάμπιονς Λιγκ σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε στη διάθεσή της όλη την εβδομάδα για να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Σκέψεις για την ενδεκάδα υπάρχουν πολλές, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Κυριακή το βράδυ λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Τόσο ο Φερνάντο Σάντος, όσο και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έχουν κάνει τα πρώτα τους πλάνα για το παιχνίδι, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο από τη στιγμή που οι δύο προπονητές συνηθίζουν τις αλλαγές στην ενδεκάδα ανάλογα με τις απαιτήσεις.

7η αγωνιστική

Ηρακλής-Ατρόμητος 2-0
(68' Επαλέ, 90' Λαβάλ)
Ακράτητος-Πανιώνιος 23/10 15:30
Λεβαδειακός-Καλλιθέα 23/10 15:30
Αιγάλεω-Ξάνθη 23/10 19:00
Ο.Φ.Η.-Ολυμπιακός 23/10 19:00
Π.Α.Ο.Κ.-Ιωνικός 23/10 19:00
Α.Ε.Κ.-Παναθηναϊκός 23/10 21:00
Λάρισα-Απ. Καλαμαριάς 24/10 21:00







Σπουδαία αναμέτρηση γίνεται και στην Κρήτη όπου ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο στάδιο. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου σημείωσε την πρώτη νίκη της την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Λάρισα και τουλάχιστον δείχνει ανεβασμένη ψυχολογικά, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη με αποτέλεσμα να πέσουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ την Τετάρτη γνώρισαν την ήττα στο "Ζερλάν" από τη Λιόν στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να δείχνουν επηρεασμένοι ψυχολογικά.

Η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος και πρωτοπόρος στη βαθμολογία Ξάνθη, ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει το Αιγάλεω. Η αποστολή της Ξάνθης είναι δύσκολη, ωστόσο οι φετινές δυνατότητες της ομάδας είναι μεγάλες και όλα είναι πιθανά. Μάλιστα, αν οι Θρακιώτες φύγουν με τους βαθμούς της νίκης από την έδρα του Αιγάλεω ενδέχεται να πάρουν σημαντική διαφορά από τους διώκτες δεδομένου πως Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν δύσκολες αποστολές με τους δύο τελευταίους να παίζουν μεταξύ τους.

Ο ΠΑΟΚ, τέλος, υποδέχεται στο γήπεδο της Τούμπας τον Ιωνικό με στόχο να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Ο δικέφαλος του Βορρά πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη την περασμένη αγωνιστική επί του Ολμπιακού, ωστόσο έχασε την Πέμπτη από τη Σαχτάρ για το UEFA και ενδέχεται να επηρεαστεί. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα το μάθουμε το βράδυ της Κυριακής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK