7η αγωνιστική: Όλοι δουλεύουν για την Τσέλσι

7η αγωνιστική: Όλοι δουλεύουν για την Τσέλσι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπλάκμπερν 1-2

Απρόσμενη ήττα γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» από την Μπλάκμπερν, η οποία την αφήνει πολύ πίσω από την πρώτη θέση, και σαφώς μειώνει τις ελπίδες του τίτλου, έστω και αν βρισκόμαστε ακόμα στην έβδομη αγωνιστική της Premiership.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχθηκε με επιθετική νοοτροπία την ομάδα του Μαρκ Χιουζ, ωστόσο η παρουσία του Γουέιν Ρούνεϊ στον πάγκο φαίνεται πως κόστισε στους γηπεδούχους. Ο Μόρτεν Πέντερσεν δεν συγχώρησε τη δυστοκία της Μάντσεστερ και άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον έβλεπε την ομάδα του να έχει την κυριαρχία, να έχει αρκετά σουτ στον ενεργητικό της, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει, με αποτέλεσμα να περάσει τον Ρούνεϊ αρχικά και τον Γκιγκς στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο.

Από σουτ του πρώτου μάλιστα, μπήκε και το τέρμα της Γιουνάιτεντ, αφού ο Φρίντελ απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος φαν Νίστελροϊ σημείωσε το έκτο του φετινό τέρμα. Εν τούτοις, ο Πέντερσεν δεν είχε πει την τελευταία λέξη και στο 81ο λεπτό, ο Σκόουλς έκανε το λάθος, ο Γκρέι πήρε τη μπάλα, τροφοδότησε τον Νορβηγό, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: φαν ντερ Σαρ, Φέρντιναντ, Ο’ Σέι (56’ Μπάρντσλεϊ), Σιλβέστρ, Ρονάλντο, Φλέτσερ (54’ Ρούνεϊ), Σκόουλς, Ρίτσαρντσον, Παρκ (69’ Γκιγκς), φαν Νίστελροϊ, Σμιθ
Μπλάκμπερν: Φρίντελ, Κιζανισβίλι, Γκρέι, Νιλ, Νέλσεν, Πέντερσεν, Μπέντλεί (74’ Εμερτον), Σάβατζ, Τουντζάι (46’ Μοκοένα), Ντίκοφ (62’ Ριντ), Μπέλαμι


Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Νίκη αλλά όχι με «καθαρό» παθητικό για την Τσέλσι, η οποία μετά από έξι αγώνες φέτος δέχθηκε γκολ. Η Αστον Βίλα προηγήθηκε στο σκορ στο 42’ μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τον Μουρ (ο οποίος θα λάβει και το σχετικό έπαθλο από την εφημερίδα "The Sun"), ωστόσο λίγο αργότερα ο Λάμπαρντ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης σημείωσε με πέναλτι το νικητήριο γκολ. Στο μηδέν έμεινε το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και την Αρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τους «νεοφώτιστους» και να χάνουν επαφή με την κορυφή.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Λίβεπρπουλ, η οποία έμεινε στο 2-2 με τη Μπέρμιγχα, αν και βρέθηκε μπροστά με 1-0 χάρη στο γκολ του Λουίς Γκαρσία. Δύο γρήγορα τέρματα των γηπεδούχων άλλαξαν το σκηνικό, για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Σισέ. Η έτερη ομάδα του λιμανιού, η Εβερτον, απέδειξε για ακόμα μία φορά σε πόσο άσχημη κατάσταση βρίσκεται, αφού ηττήθηκε στο «Γκούντισον Παρκ» από την Γουίγκαν με 1-0.

Στον τελευταίο αγώνα του Σαββάτου η Μπόλτον επικράτησε με 1-0 και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Νόλαν ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος, ενώ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος πέρασε στον αγώνα στο 75' στην θέση του Τζέι Τζέι Οκότσα.

Στο μοναδικό παιχνίδι της Κυριακής η Σάντερλαντ άλωσε την έδρα της Μίντλεσμπρο με 2-0 και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην φετινή σεζόν.


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Μπέρμινχαμ-Λίβερπουλ 2-2
(72’ αυτ. Γουόρνοκ, 75’ Παντιάνι – 66’ Λουίς Γκαρσία, 83’ πέν. Παντιάνι)

Τσέλσι-Αστον Βίλα 2-1
(43’ Μουρ - 45’, 75’ πέν. Λάμπαρντ)

Έβερτον-Γουίγκαν 0-1
(47’ Φράνσις)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπλάκμπερν 1-2
(67’ φαν Νίστελροϊ – 33’, 81’ Πέντερσεν)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0
(18’ Οουεν)

Γουέστ Μπρόμιτς-Τσάρλτον 1-2
(51’ Ντέιβις - 9’ πέν., 31’ Μέρφι)

Γουέστ Χαμ-Αρσεναλ 0-0

Μπόλτον-Πόρτσμουθ 1-0
(25' Νόλαν)

Μίντλεσμπρο-Σάντερλαντ 0-2
(2' Μίλερ, 60' Αρκα)

Τότεναμ-Φούλαμ 1-0

(8' Ντεφόε)

News 24/7

24MEDIA NETWORK