7η αγωνιστική: Στην κορυφή ο Εργοτέλης

Πήρε μπρος ο Εργοτέλης και δεν σταματάει με τίποτα. Η ομάδα της Κρήτης πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του. Θύμα αυτή τη φορά ήταν η Παναχαϊκή, η οποία γνώρισε την ήττα μέσα στην Πάτρα με 1-0.

7η αγωνιστική: Στην κορυφή ο Εργοτέλης
Πήρε μπρος ο Εργοτέλης και δεν σταματάει με τίποτα. Η ομάδα της Κρήτης πέτυχε την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του. Θύμα αυτή τη φορά ήταν η Παναχαϊκή, η οποία γνώρισε την ήττα μέσα στην Πάτρα με 1-0.

Η ομάδα του Μανώλη Πατεμτζή βρίσκεται μόνη πρώτη στη βαθμολογία της Β΄Εθνικής μετά το πέρας επτά αγωνιστικών. Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο συνήθης ύποπτος Ογκουνσότο, αλλά ο Σαββίδης που κέρδισε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η μπάλα χτύπησε την πλάτη του Πελεγκρίνο και κατέληξε στα δίχτυα αφού άλλαξε πορεία και μπέρδεψε τον αδύναμο να αντιδράσει Παναγιώτου.

Η Παναχαϊκή με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον στον πάγκο της προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες καλές ευκαιρίες χωρίς όμως να πετύχει το γκολ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αργυράκη, με τον διαιτητή Πορφύρη να συνεχίζει το παιχνίδι χωρίς να δώσει την παράβαση.

Το νετμπούτο του Σέρβου τεχνικού στον πάγκο της πατρινής ομάδας δεν ήταν το καλύτερο όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, αλλά η απόδοση της ομάδας κατά τη διάρκεια των ενενήντα λεπτών της αναμέτρησης μάλλον θα ικανοποίησε τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είδε τους παίκτες του να παίζουν με πάθος και θέληση. Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης δείχνει οτι βρίσκεται σε περίοδο εξαιρετικής φόρμας, καθώς μετά την μεγάλη του νίκη επί της Κέρκυρας, κατάφερε να αλώσει και την Πάτρα.


Παναχαϊκή: Παναγιώτου, Φούφουλας, Πελεγκρίνο, Αργυρόπουλος, Σφακιανάκης, Λουμπαρδέας, Ένκβιστ, Κόλτσης, Τζουλιάνο, Άϊλτον, Γραβάνης

Εργοτέλης: Ξημεράκης, Γεωργόπουλος, Γκιάτας, Αργυράκης, Κορδονούρης, Μίχος, Σουτζής, Κόβατς, Σαββίδης, Νατσέφσκι, Ογκουνσότο


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Θρασύβουλος-Ολυμπιακός Β. 1-0
(72' Λεονάρντο)

Ηλυσιακός-Πανσερραϊκός 1-1
(72' Ρέιζερ - 55' Κύρου)

Παναχαϊκή – Εργοτέλης 0-1
(7΄ Σαββίδης)

Καλαμάτα – Βέροια 1-1
(63΄ Σπυριδάκης – 40΄ Γκουέλα)

Προοδευτική – Κέρκυρα 1-1
(80΄ Καραγιάννης – 77΄αυτ. Ζαχαρόπουλος)

Νίκη Βόλου – Χαϊδάρι 1-0
(11΄ Σαϊτιώτης)

Πανηλειακός – Εθνικός Αστέρας 0-2
(34΄, 74΄ Τζιμπούρ)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Αρης-Καστοριά

Κατά τα λοιπά, νέο στραβοπάτημα για την Κέρκυρα η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Προοδευτική στη Νίκαια. Οι βυσσινί, που συνεχίζουν να είναι αήττητοι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 77ο λεπτό. ΟΖαχαρόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Το γκολ ξύπνησε τους παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, οι οποίοι κατάφεραν να κλείσουν την Κέρκυρα στην περιοχή της. Μια υπεροχή η οποία καρποφόρησε τρία λεπτά αργότερα. Πιο συγκεκριμένα στο 80΄ ο Καραγιάννης που είχε περάσει αλλαγή νίκησε τον Βεζυρίδη, χαρίζοντας έναν ακόμη βααθμό στην ομάδα του.

Ο Εθνικός Αστέρας πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Πανηλειακού στον Πύργο. Η ομάδα της Καισαριανής επικράτησε με 2-0 δείχνοντας οτι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ξεπέρασε την μέτρια εμφάνιση με την Νίκη Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική. Οι οδηγίες του Καλέντ Καραμά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, για καλή κυκλοφορία της μπάλας και καθαρό μυαλό έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Αν προσθέσουμε και τον δαιμόνιο Τζιμπούρ τότε το αποτέλεσμα είναι μια ομάδ που παρουσιάζει ένα πολύ καλό σύνολο και παίρνει αποτελέσματα.

Ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό ενώ τριάντα λεπτά αργότερα πέτυχε το 2-0, δίνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του. Στον αντίποδα ο Πανηλειακός βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία, και όπως φαίνεται οι ανάγκη για προσθήκες στην ομάδα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Στο Βόλο η Νίκη μπορεί να άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Σαϊτιώτη, αλλά τα... χρειάστηκε, καθώς το Χαϊδάρι αντιστάθηκε, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε τον ρόλο του κομπάρσου. Αντίθετα οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα βγήκαν πολλές φορές στην επίθεση, αλλά για κακή τους τύχη βρήκαν μπροστά τους έναν Μπακιρτζίδη, ο οποίος κράτησε την νίκη για την ομάδα του. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν η επανεμφάνιση του Γιάννη Γούναρη στον πάγκο της Νίκης Βόλυ μετά την τιμωρία του για δηλώσεις κατά του Κασέρες και των οπαδών της ομάδας του Άρη.

Στην Καλαμάτα η τοπική ομάδα μετά την σημαντική εκτός έδρας επιτυχία επί της Κστοριάς, δεν κατάφερε να πετύχει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Η Βέροια ήταν αυτή που την εμπόδισε καθώς άνοιξε το σκορ στο 40΄με τον Γκουέλα. Η Καλαμάτα ως γηπεδούχος προσπάθησε να αντιδράσει και το κατάφερε στο 63ο λεπτό με τον Σπυριδάκη.

Το Σάββατο ο Θρασύβουλος κατάφερε να αξιοποιήσει πρώτη φορά φέτος την έδρα του. Με πέναλτι του Λεονάρντο στο 72' επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου. Νωρίτερα ο Ηλυσιακός αναγκάστηκε στην πρώτη του ισοπαλία για φέτος. Δράστης ο Πανσερραϊκός, ο οποίος έφυγε με το 1-1 από τα Ιλίσια και πλέον είναι τέσσερις αγωνιστικές αήττητος.

Tέλος, την Δευτέρα ο Αρης θα φιλοξενήσει την Καστοριά στο άδειο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου γνωρίζει πως δεν υπάρχει περιθώριο για νέες απώλειες απέναντι στους "γουναράδες" που διαθέτουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αλλά την περασμένη Κυριακή υπέστησαν την πρώτη τους ήττα από την Καλαμάτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK