7η αγωνιστική: Βαθμό στο Μπορντό η Λιόν

7η αγωνιστική: Βαθμό στο Μπορντό η Λιόν

Στην κορυφή της Ligue 1 διατηρήθηκε μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής η πρωταθλήτρια Λιόν. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο και έχοντας την εύνοια της διαιτησίας απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 από την ανώτερηΜπορντό. Από τ' άλλα παιχνίδια του Σαββάτου ξεχώρισε η νίκη της Λε Μαν. Η τελευταία βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ξεπερνώντας την αντίσταση της Σοσό με 2-1. Σαρωτική παρουσιάστηκε η Λιλ , 4-0 την Νις, ενώ και η Ναντ έφθασε στο τρίποντο με το 2-0 επί της Τουλούζ. Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν οι Νανσί και Μετς.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πέρασε η Σεντ Ετιέν. Η "στεφανουά" επιβλήθηκαν 3-0 της Παρί Σεν Ζερμέν χάρη στα τέρματα των Μεντί, Πικιόν και Φεϊντουνό και έφτασαν τους αντιπάλους τους στις πρώτες θέσεις με 13 βαθμούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν δεχθεί τέρμα στην έδρα τους για περίπου έντεκα μήνες, κάτι που μεταφράζεται από 1.231 αγωνιστικά λεπτά. Με αυτό το "όπλο" σκοπεύουν να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό "εισιτήριο" τη στιγμή που οι Παριζιάνοι δεν έχασαν επαφή με την κορυφή λόγω της ισοπαλίας της Λιόν.

Ο Ακης Ζήκος όχι μόνο είδε την ομάδα του να χάνει από την Ρεν, αλλά αντίκρυσε και την κόκκινη κάρτα. Ο Ελληνας μέσος αποβλήθηκε στο 54', με δύο κίτρινες, αφού διαμαρτυρήθηκε για μία απόφαση του διαιτητή, σε ένα φάουλ που του υπέδειξε. Λίγο αργότερα (66') τον ακολούθησε και ο Σκιλασί
Η Μονακό επιβεβαίωσε τον αγωνιστικό της κατήφορο. Οι Μονεγάσκοι είδαν την Ρεν να αλώνει το "Λουί Ντε", με 0-2 και να τους στέλνει στην 15η θέση. Από την πλευρά της η Μαρσέιγ μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε με 2-1 της Τρουά, ενώ η Οσέρ νίκησε 2-0 την Αζαξιό. Η Στρασμπούρ υποχρέωσε σε 1-1 την Λανς και δεν της επέτρεψε να περάσει 2η στην βαθμολογία.

Μπορντό - Λιόν 1-1

Σε έναν αγώνα που ευνοήθηκε αρκετά από την διαιτησία η Λιόν απέσπασε 1-1 στην έδρα της Μπορντό και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η 8η ισοπαλία στα τελευταία 12 παιχνίδια των ομάδων στο "Σαμπάν Νταλμάς" (άλλοτε "Λεσκίρ"), με τους πρωταθλητές να διατηρούν το αήττητο τους.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Σμίτσερ στο 6', με τον Τσέχο να εφορμά από το κέντρο και αφού κανείς δεν τον ενόχλησε πέρασε στην περιοχή και έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί δικαιολογημένα, τρία λεπτά πριν το γκολ, για πέναλτι του Κρις, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, τους το αρνήθηκε.

Στην επανάληψη οι πρωταθλητές έφεραν τον αγώνα στα ίσια με ένα πλασέ του Βιλτόρ στο 64' και μετά στηρίχθηκαν στον...άρχοντα του αγώνα, ο οποίος αρνήθηκε να υποδείξει την εσχάτη των ποινών σε δύο προσπάθειες με τον χέρι από τον Τιάγκο. Η αναμέτρηση είχε επτά κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων οι πέντε αφορούσαν παίκτες των φιλοξενούμενων.

Μπορντό: Ραμέ, Αφανού, Ζεμαλί, Ζουριετί, Πλανούς, Σμίτσερ (86' Φομπέρ), Ντενίλσον, Σεϊρού (70' Φερνάντο), Μαβουμπά, Νταρσβίλ (88' Περέα), Σαμάκ
Λιόν: Κουπέ, Ρεβεγιέρ, Μονσορό, Μπερτότ, Κρις, Μαλουντά (62' Φρεντ), Ντιαρά, Κλεμέντ (62' Τιάγκο), Ζουνίνιο, Κάριου, Γκοβού (62' Βιλτόρ)


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Μπορντό - Λιόν 1-1
(6' Σμίτσερ - 64' Βιλτόρ)

Λιλ - Νις 4-0

(5' Μακούν, 75' Ατσίμοβιτς, 79' Οντεμβίγκιε, 82' Σιγκά)

Λε Μαν - Σοσό 2-1

(30' Χατσέρ, 69' Ντε Μέλο - 62' Ιλάν)

Νανσί - Μετς 1-1
(1' Αντρέ Λουίζ - 74' Ρενουάρ)

Ναντ - Τουλούζ 2-0
(17', 32' Ντιαλό)

Οσέρ - Αζαξιό 2-0
(75' Ακαλέ, 85' Λουιντουλά)

Μαρσέιγ-Τρουά 2-1
(22' Ριμπερί, 35' Λαμουσί - 55' πεν. Γκρα)

Μονακό-Ρεν 0-2
(36' Κάστρομ, 59' Γκουρκούφ)

Στρασμπούρ-Λανς 1-1
(62' Παζί - 42' Αρούνα)

Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 3-0
(36' Μεντί, 52' Πικιόν, 78' Φεϊντουνό)

News 24/7

24MEDIA NETWORK