7os Όμιλος: Πανηγύρι για τρεις

7os Όμιλος: Πανηγύρι για τρεις
Ενας από τους πλέον αμφίρροπους ομίλους ο έβδομος, όπου Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μπέτις θα διεκδικήσουν δύο θέσεις πρόκρισης. Η Αντερλεχτ αναμένεται να παίξει το ρόλο του ρυθμιστή, τη στιγμή που η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η πρωταθλήτρια Αγγλίας και η πάντα δυνατοί Ισπανοί, θα "κονταροχτυπιούνται".

Manuel Ruiz de Lopera
Μπέτις-Λίβερπουλ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά την καλοκαιρινή περιπέτεια των τριών προκριματικών γύρων, έχει την υποχρέωση να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Αυτή η προσπάθεια αρχίζει από έναν ομολογουμένως δύσκολο όμιλο και με πρεμιέρα σε μία πολύ «καυτή» έδρα, το «Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα» της Μπέτις. Οι «βερδιμπλάνκος» κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην διοργάνωση των «μεγάλων» και η τύχη τους έφερε αντιμέτωπους με το νούμερο 1 της περσινής σεζόν.

Οι γηπεδούχοι έχουν αρχίσει σχετικά άσχημα, αφού η ήττα από τη Βαλένθια και η νίκη επί της Οσασούνα συνοδεύτηκαν από μέτριες εμφανίσεις. Οι υποχρεώσεις στην φετινή περίοδο είναι αυξημένες και ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ καλείται να κάνει σωστή κατανομή. Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ έχει παραμείνει στην εικόνα των τελευταίων χρόνων στο πρωτάθλημα, αφού μετά από τρεις αγώνες έχει δύο ισοπαλίες και μία νίκη.

Αυξημένα αστυνομικά μέτρα έχουν παρθεί στην Σεβίλλη για τον αγώνα, όπου αναμένονται 2.000 φίλοι των φιλοξενούμενων. Περίπου 500 αστυνομικοί α βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ στις δυνάμεις συμπεριλαμβάνονται και οκτώ εξειδικευμένοι σε καταστάσεις βίας Αγγλοι αξιωματούχοι.
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Φερέρ είδε τον Χόακιν να τραυματίζεται στον αγώνα με την Οσασούνα, ωστόσο ο νεαρός άσος είναι… αναγκασμένος να παίξει την Τρίτη, αφού αποτελεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Ο βραζιλιάνος μέσος Εντού και ο πλάγιος Λουίς Φερναντές θα λείψουν λογω τραυματισμού, ενώ ο μέσος Ριβέρα είναι τιμωρημένος από τα προκριματικά. Στον αντίποδα, ο Μοριέντες τραυματίστηκε με την εθνική Ισπανίας και δεν είναι στη διάθεση του Ράφα Μπενίτεθ, ωστόσο επιστρέφει ο Πίτερ Κράουτς, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Ισπανού κυνηγού.

Πιθανές συνθέσεις:
Μπέτις: Δόμπλας, Βαρέλα, Χουανίτο, Ρίβας, Οσκαρ Λόπεθ, Ασουνσάο, Αρθου, Χόακιν, Φερνάντο, Σίσκο, Ολιβέιρα
Λίβερπουλ: Ρέινα, Χοσέμι, Κάραγκερ, Χίπια, Ρίισε, Φίναν. Τσάμπι Αλόνσο, Χάμαν, Λουίς Γκαρσία, Σισέ, Κράουτς


Stamford Bridge
Τσέλσι-Αντερλεχτ

Η περσινή κυρίαρχος της Premiership Τσέλσι θα επιδιώξει αυτή τη χρονιά να μην μείνει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (όπως τις δύο προηγούμενες σεζόν), αλλά να κάνει το βήμα παραπάνω. Ο πρώτος αγώνας στον θεσμό φέρνει αντίπαλο την Αντερλεχτ, τους Βέλγους που πέρυσι δεν κατάφεραν να… σταυρώσουν άλλο αποτέλεσμα πλην της ήττας.

Οι Αγγλοι βρίσκονται και πάλι στην κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος, με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, χωρίς μάλιστα να έχουν δεχθεί γκολ. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό θα είναι το εκατοστό τέρμα που θα έχει δεχθεί η εστία των «μπλε» στην Ευρώπη. Στον αντίποδα, η Αντερλεχτ βρίσκεται μεν στην πρώτη θέση της Jupiler, ωστόσο στην Ευρώπη τα πηγαίνει άσχημα. Μετράει ήδη επτά συνεχείς νίκες και σε περίπτωση νέας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα σημειώσει αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μουρίνιο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ασιερ Ντελ Ορνο, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ. Από πλευράς Βέλγων, ο εξαιρετικός στόπερ Βενσάν Κομπανί είναι τραυματίας και μάλλον δεν θα αγωνιστεί, ενώ ο μέσος Νταν Μίτου τιμωρημένος. Αμφίβολος ο επιθετικός Ακίν, με πρόβλημα στην πλάτη.

Πιθανές συνθέσεις:
Τσέλσι: Τσεχ, Φερέιρα, Γκαλάς,Τέρι, Γκέρεμι,Λάμπαρντ, Μακελελέ, Γκούντιονσεν, Νταφ, Ρομπέν, Ντρογκμπά
Αντερλεχτ: Πρότο, Βαντεν Μπόρε, Χάσι, Τίχινεν, Ντεσάχτ, Γουίλχεμσον, Ζέτεμπεργκ, Βαντερχέγκε, Γκορ, Γέστροβιτς, Μπενζά

News 24/7

24MEDIA NETWORK