8 υπέροχα σκίτσα για τον Μαραντόνα στους ουρανούς

Το ταξίδι του Ντιέγκο Αρμάντο προς την αιωνιότητα αποτυπωμένο από το χέρι δημοφιλών ή μη καρτουνιστών. Με μπόλικο συναίσθημα.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '90
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '90 AP PHOTO/KREIFELT

Εν ζωή, σ' αυτά τα 60 χρόνια του, ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπήρξε πηγή έμπνευσης. Ήταν η ίδια η έμπνευση. Για εκφραστές της τέχνης, αλλά και τον απλό λαό. Φιγούρα θεϊκή και επουράνια, αλλά στη γη να ζει σταλμένη έγινε το κεντρικό πρόσωπο σε έργα σκηνοθετών, στιχουργών, λογοτεχνών και πάσης λογής δημιουργών που επιχειρήσαν ν' αποτυπώσουν είτε στο πανί είτε σε λέξεις την ανθρώπινη υπόσταση ενός αερικού. Ο αιφνίδιος θάνατος του μέγα Αργεντινού δεν θα 'ταν η εξαίρεση του θέσφατου. Η απώλειά του, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, συνδυαστικά με τις ποδοσφαιρικές ραψωδίες του στο γήπεδο, όπως στην Τούμπα, ενεργοποίησε τα ένστικτα των ανά των κόσμο σκιτσογράφων/καρτουνιστών και σε μια κόλλα χαρτί, δυο μολυβιές και λίγο χρώμα συμπυκνώθηκαν όλα εκείνα τα ισοπεδωτικά συναισθήματα που διαπέρασαν όσους πρόφτασαν να ταυτιστούν μαζί του.

Η συνάντηση με τους επαναστάτες

Ο Φιδέλ Κάστρο αναφωνεί 'χάσατε από την ομάδα μας' και οι Σόκρατες, Ούγκο Τσάβες και Ερνέστο 'Τσε' Γκεβάρα πανηγυρίζουν την άφιξη του Ντιέγκο στη γειτονιά των νεφών.

Θεός αν είναι

Η αποστολή επί γης έχει μόλις ολοκληρωθεί και ο Μαραντόνα εκπληρώνει μιαν υπόσχεση που ήταν σε ισχύ για 34 χρόνια. Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Ο δαίμονας με το '10' και οι φύλακες-άγγελοι

Γύρω του δεν βρίσκονται 6 Βέλγοι διεθνείς, αλλά φτερωτοί εκπρόσωποι του παραδείσου, μπροστά από την 'ιερά πύλη' που φυλάσσεται από τον Άγιο Πέτρο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK