8η αγ.: Σπουδαία νίκη του Αρη στη Βέροια

Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε για περισσότερο από 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο, ο Αρης πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας με 2-0. Εχασαν πέναλτι οι γηπεδούχοι με τον Γκουέλα, αποβλήθηκε και ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχθηκε αντικείμενο στο πρόσωπο.

8η αγ.: Σπουδαία νίκη του Αρη στη Βέροια


Βέροια – Άρης 0-2

(14΄Γκουγκούλιας, 86΄πεν. Παπαδόπουλος)

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του κατέκτησε ο Άρης, επικρατώντας στην Βέροια της ομώνυμης ομάδας με 2-0. Μια νίκη που έδωσε στους κίτρινους μια σημαντική βαθμολογική ανάσα, ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Πάρα το γεγονός οτι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 34ο λεπτό, λόγω αποβολής του Βαγγελή, δεν έχασαν σε καμία περίπτωση το πάθος τους παίρνοντας μια σημαντική εκτός έδρας νίκη. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη δεν κατάφερε παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα να κάνει αισθητή την παρουσία της σε ένα παιχνίδι το οποίο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς πριν την έναρξη του οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στην δωδέκατη θέση.

Πάντως ο Άρης δείχνει οτι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά ο κ. Αναστόπουλος θα πρέπει να δουλέψει στην υπομονή των παικτών, καθώς για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αλλά και να παίζουν σκληρά. Χαρακτηριστικό είναι οτι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε, με τον κ. Αθανασίου να έχει καταλογίσει 25 φάουλ! Παρά τον καλό ρυθμό η πρώτη φάση έγινε στο 14΄και μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Άρη.

Ο Γκουγκούλιας με κεκτημένη ταχύτητα από το τέρμα που σημείωσε την προηγούμενη Δευτέρα κόντρα στην Καστοριά, βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν μετά από σέντρα του Νεμπεγλέρα, στέλνοντας την μπάλα σε σημείο που ο Αποστολίδης δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο 62' αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε δεχθεί αντικείμενο κάτω από το δεξί του μάτι.

Εννιά λεπτά αργότερα ο Άρης έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Αποστολίδης απέκρουσε αυτή τη φορά το σουτ του Βαγγελή. Η απάντηση της βασίλισσας του βορρά ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Λαναρής επιχείρησε την σέντρα, αλλά ο Παπαδόπουλος έκοψε την τελαυταία στιγμή, πριν η μπάλα φτάσει στα πόδια του Αμαφούλε, διώχνωντας την σε κόρνερ.

Η φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο μετά το τέρμα του Γκουγκουλιά, ήρθε στο 34ο λεπτό. Ο Βαγγελή αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Αθανασίου, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για μια ακόμα φορά. Μια αποβολή η οποία δεν στοίχισε στον Άρη ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια κρατώντας το προβάδισμα του 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια. Ο Νουόσου που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε το πέναλτι από μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο Γκουέλα, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούτσεκ, καθώς ο Σλοβάκος τερματοφύλακας απέκρουσε, σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.

Αν και ο Άρης αγωνιζόταν με δέκα παίκτες ήταν αυτός που είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0. Στο 64΄ο Καβακάς έκανε το λάθος στην μεσαία γραμμή. Ο Κασέρες έκλεψε την μπάλα και έκανε μια κούρσα φτάνοντας απέναντι από τον Αποστολίδη. Ο Χιλιανός επιθετικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα η Βέροια ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ. Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας Λαναρής, έικανε την σέντρα. Η μπάλα πέρασε από αμυντικούς και επιθετικούς, με τον Βοσκαρίδη να πετάγεται στην πορεία της. Ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπούτσεκ μπλόκαρε την μπάλα. Στο 86ο λεπτό ο Άρης «κλείδωσε» την νίκη του με το πέναλτι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος, μετά από τον Νουόσι. Ο αμυντικός των «κίτρινων» ήταν αυτός που ανέλαβε να το εκτελέσει, νικώντας τον Αποστολίδη και διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Βέροια ήταν μια ευκαιρία σε σουτ του Γεωργιάδη, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπούτσεκ.


Βέροια: Αποστολίδης, Σεμερτζίδης, (46΄Νουόσι), Καβακάς, Σμαράς Β (72΄Γεωργιάδης), Σμαράς Δ, Ζαβαντίας (65΄Τσνακούδης), Εκουέμε, Γκουέλα, Λαναρής, Αμαεφούλε, Βοσκαρίδης

Άρης: Μπούτσεκ, Παπαδόπουλος, Αμπελάς, Κολτσίδας, Γόγολος, Νεμπεγλέρας, Ντομορό, Μωυσιάδης (87΄Ντεκάμς), Βαγγελή, Κάσερες (77΄Βελώνης), Γκουγκούλιας (53΄Τσγκαράκης)

Διατητής: Αθανασίου

Κίτρινες: 19΄Σαμαράς Β, 59΄Αμαεφούλε, 70΄Σαμαράς Δ, 85΄Νουόσι -21΄, 34΄Βαγγελή, 46΄Μωυσιάδης, 47΄Γκουγκούλιας

Κόκκινες: 34΄Βαγγελή


News 24/7

24MEDIA NETWORK