8η αγωνιστική: Συνήθεις ύποπτοι

Πάνω που είχαμε συνηθίσει τις εκπλήξεις των τελευταίων εβδομάδων, η 8η αγωνιστική κύλισε "αναίμακτα". Οι Λουτσιάνο και Μάντζιος για άλλη μια φορά πρωταγωνίστησαν στις νίκες της Ξάνθης και του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Την Δευτέρα το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Πανιώνιος-ΑΕΚ.

8η αγωνιστική: Συνήθεις ύποπτοι
Όλα τα ωραία κάποτε φτάνουν στο τέλος τους, καθώς. μετά από δύο ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες αγωνιστικές, επιστρέψαμε στα συνηθισμένα αποτελέσματα. Οι ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, πλην της ΑΕΚ που παίζει την Δευτέρα, προχώρησαν χωρίς βαθμολογικές απώλειες με αποτέλεσμα να μην αλλάξει η εικόνα της Α’Εθνικής.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις και παράπονα των φιλοξενούμενων, η Ξάνθη επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας της Λάρισας με 1-0. Ένα αποτέλεσμα που την διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος (ποιος άλλος;) ο Λουτσιάνο, ο οποίος σε κάθε αγωνιστική αποδεικνύει πως η «γριά κότα έχει το ζουμί». Αν και αυτές τις μέρες πρέπει να αποφεύγουμε τις αναφορές στις κότες…

O Πίνακας των Σκόρερ

5 γκολ: Λαμπριάκος (ΞΑΝΘΗ), Μαχλάς (ΟΦΗ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)
4 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Λουτσιάνο (ΞΑΝΘΗ), Τζόρτζεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
3 γκολ: Επαλέ (Ηρακλής), Ντα Κόστα, Μακόρ (ΙΩΝΙΚΟΣ), Κυπαρίσσης (ΛΑΡΙΣΑ), Κωνσταντίνου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μάντζιος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ)
2 γκολ: Σκαρμούτσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Λαγός (ΗΡΑΚΛΗΣ), Ουέλινγκτον (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ), Λαζανάς (ΚΑΛΛΙΘΕΑ), Αλωνεύτης, Διγκόζης (ΛΑΡΙΣΑ), Ρούσεφ (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Στολτίδης, Οκκάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Γκονζάλες, Γκέκας (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Φερνάντες, Όραβετς (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Φουτσίνι (ΠΑΟΚ)


Ένα βαθμό πιο κάτω βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος… θυμήθηκε πως είναι να κερδίζουν. Μετά από δύο σερί ήττες με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν αλώβητοι από την έδρα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση. Την σφραγίδα της νίκης των Πειραιωτών έβαλαν οι δύο Κύπριοι της ομάδας, Οκκάς και Κωνσταντίνου.

Στη τρίτη θέση μαζί με την ΑΕΚ, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε το πρώτο του φετινό ντέρμπι. Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι «πράσινοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 1-0 με τέρμα του Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος απολαμβάνει την πρώτη θέση των σκόρερ του Παναθηναϊκού.

Τι κρατάμε από την 8η αγωνιστική:

* Την επιμονή του Αλμπέρτο Μαλεζάνι να βάζει στην ενδεκάδα τον Βαγγέλη Μάντζιο και την δικαίωσή του από τα τέρματα που προσφέρει απλόχερα ο νεαρός.

* Τη νίκη του Ολυμπιακού στην Καλαμαριά που θα βοηθήσει στη συνέχεια –κυρίως- στον ψυχολογικό τομέα.

* Την παρθενική νίκη της Καλλιθέας στο φετινό πρωτάθλημα με την υπογραφή… Ντουμιτρέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήξερε όσο κανένας άλλος τον Ακράτητο και με τη σωστή μελέτη έφερε στο «Ελ Πάσο» τους πρώτους τρεις βαθμούς.

* Τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του Ηρακλή, ο οποίος δείχνει να βγαίνει από το τέλμα και να βαδίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Αυτό τουλάχιστον δείχνει στο Καυταντζόγλειο. Το θέμα είναι τι θα δείξει μακριά από αυτό.

* Από την 8η αγωνιστική κρατάμε… το πρόγραμμα της επόμενης, αφού το πρόγραμμα της 9ης ημέρας περιλαμβάνει δύο σπουδαία παιχνίδια. Στο γήπεδο Καραϊσκάκη έχουμε το ντέρμπι των πρωτοπόρων μεταξύ Ολυμπιακού και Ξάνθης, ενώ στη Κρήτη ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον ΟΦΗ. Το ενδιαφέρον επιστρέφει…

News 24/7

24MEDIA NETWORK