9 παίκτες της Άρσεναλ που πέρασαν από την Ελλάδα. Τους θυμάσαι όλους;

Μην σε παραπλανεί η κεντρική φωτογραφία του θέματος. Δεν ψάχνουμε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Στάθη Ταυλαρίδη ή τον Ντίνο Μαυροπάνο. Υπάρχουν κι άλλοι που συνδέουν την Άρσεναλ με την Ελλάδα.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος υπήρξε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, αλλά δεν ψάχνουμε αυτόν
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος υπήρξε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, αλλά δεν ψάχνουμε αυτόν © 2020 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Πόσο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, με τουλάχιστον μία καταγεγραμμένη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα κατά τη 'βασιλεία' του Αρσέν Βενγκέρ σε Χάιμπουρι ή Εμιρέιτς, να έχει αγωνιστεί σε ελληνική ομάδα; Όχι πολύ, αλλά όχι και αδιανόητο όπως επιβεβαιώνει το παρελθόν σε 9 περιπτώσεις της σύγχρονης εποχής.

Αυτές ακριβώς που αναζητούμε στο κουίζ έχοντας ψάξει και συγκεντώσει όσους παίκτες, μη Έλληνες (και όχι τον Στάθη Ταυλαρίδη, τον Ντίνο Μαυροπάνο, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ή όσους ξεπήδησαν από τις ακαδημίες του λονδρέζικου κλαμπ όπως ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης του Παναθηναϊκού ή ο Κώστας Μπαλογιάννης του ΟΦΗ), έλαβαν το χρίσμα του σοφού Αλσατού πριν καταλήξουν ή αφού ήρθαν στα μέρη μας. Μόνο ένας, βέβαια, εξ όλων αυτών ήταν βασικός και αναντικατάστατος για χρόνια στους 'κανονιέρηδες', χωρίς αυτό του το προνόμιο πάντως να είναι το ζητούμενο της συγκεκριμένης περίστασης.

Μπορείς να τους εντοπίσεις έναν προς ένας μέσα στον απαιτούμενο χρόνο ή θα παραδοθείς νωρίτερα;


News 24/7

24MEDIA NETWORK