ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

9η αγ.: Δεν άλλαξε η κορυφή, νίκη για Γιούβε, ο Νέστα έσωσε τη Μίλαν (vid)

Για λίγες ώρες ανέβηκε στην κορυφή του Καμπιονάτο η Σαμπντόρια, αφού η Ίντερ της "απάντησε" με νίκη επί της Κατάνια και έτσι το σκηνικό της κορυφής δεν θα αλλάξει μετά την 9η αγωνιστική. Επέστρεψε στις νίκες και εντός συνόρων η Γιουβέντους, έχασαν και οι δύο Ρωμαίοι. Στο φινάλε "χτύπησε" η Μίλαν και πέρασεμε διπλό από τη Βερόνα.

9η αγ.: Δεν άλλαξε η κορυφή, νίκη για Γιούβε, ο Νέστα έσωσε τη Μίλαν (vid)

“Κεφάτη” παρουσιάστηκε η πρωταθλήτρια στο πρώτο μέρος με την Κατάνια, όταν και ουσιαστικά εξασφάλισε το τρίποντο. Στο 13′ ο Μουντάρι σέντραρε, ο Ετό τινάχτηκε για να βρει την μπάλα και κατάφερε να μπερδέψει τον
αντίπαλο τερματοφύλακα για να γίνει το 1-0. Ένα εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Σνάιντερ διπλασίασε το προβάδισμα των πρωταθλητών
στο 31′ και κάπου εκεί οι παίκτες του Μουρίνιο σκέφτονταν τη βραδινή τους έξοδο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με πέναλτι του Μασκάρα (σ.σβρίσκει δίχτυα κόντρα στην Ίντερ)στο 84′, αλλά για καλή τύχη των Μιλανέζων
το 2-1 δεν άλλαξε ως το τέλος.

Οι “μπλουτσερκάτι” προηγήθηκαν στο 7’ με τον Πατσίνι στο 16’ ο σκόρερ έδωσε το γκολ στον Μανίνι για το 2-0. Ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ στο 33’, αλλά ενδιάμεσα ο Ζίγκλερ είχε βάλει και αυτός το όνομα του στη λίστα των σκόρερ. Το κακό για την Μπολόνια είχε γίνει ακόμα μεγαλύτερο στο 28’, όταν ο Μάρκο Ντι Βάιο πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Για τους φιλοξενούμενους ο Μόρας μπήκε στο 61’ στη θέση του Μπρίτος και στην επόμενη φάση ο Οσβάλντο διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Tην Κυριακή η Γιουβέντους ήταν (αρχικά)η μόνη από τις “μεγάλες” ομάδες που έκανε το καθήκον της. Ο Αμάουρι είχε να σκοράρει οκτώ μήνες, αλλά μέσα σε μία εβδομάδα το πέτυχε δύο φορές. Και αν αυτό δεν έφθασε στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα σε μία συνάντηση με σύλλογο από την Τωσκάνη (σ.σ Σιένα) αρκούσε για να επιστρέψουν οι “μπιανκονέρι” στις εντός των τειχών επιτυχίες.

Διπλό σοκ για τις ομάδες της Ρώμης, αν και η Ρόμα υπέστη το πιο ισχυρό. Ο Ταβάνο σκόραρε για τη Λιβόρνο στο 40′, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Ντε Λουκία, αλλά κράτησαν ένα μεγάλο διπλό μέσα στο “Όλίμπικο”. Στο Μπάρι δοκιμάστηκε η Λάτσιοκαι γνώρισε άλλη μία ήττα που την κρατά στην 15η θέση του πρωταθλήματος.

Η Νάπολι ήταν η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής, αφού πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη. Ο Μάτζιο αξιοποίησε το κενό της αντίπαλης άμυνας στο 88′ και διόρθωσε το λάθος του Κουαλιαρέλα που νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι. Με το ίδιο σκορ η Παλέρμο νίκησε στο τέλος την Ουντινέζε. Συνεχίζεται η κατρακύλα της Τζένοα, νίκη-ανάσα για την Αταλάντα.

Στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα της αγωνιστκής η Κιέβο προηγήθηκε στο 7′ με τον Πίντσι και επανέφερε τα σύννεφα πάνω από τους παίκτες της Μίλαν και τον Λεονάρντο. Έχοντας γυρίσει, προ ημερών,τα παιχνίδια με Ρόμα και Ρεάλ οι “ροσονέρι” κυνήγησαν το διπλό με υπομονή και δικαιώθηκαν. Στο 81′ ο Νέστα πήρε κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1 και στο τελευταίο λεπτό ο Ιταλός αμυντικός…έβγαλε κόπια του πρώτου του τέρματος και οδήγησε τους Μιλανέζους σε μία σπουδαία ανατροπή που τους έφερε στην 4η θέση, ανάμεσα σε ένα γκρουπ τριών ομάδων.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 24/10

Σαμπντόρια-Μπολόνια 4-1
(7’ Πατσίνι, 16’,33’ Μανίνι, 26’ Ζίγκλερ – 62’ Οσβάλντο)

Ίντερ-Κατάνια 2-1
(13′ Μουντάρι, 31′ Σνάιντερ – 84′ πεν. Μασκάρα)

Κυριακή 25/10

Αταλάντα-Πάρμα 3-1
(43′ πεν. Βαλντέζ, 52′ Τιριμπόκι, 84′ Πελούζο- 77′ Παλόσκι)

Μπάρι-Λάτσιο 2-0

(11′ Μπαρέτο, 69′ Μετζιορίνι)

Κάλιαρι-Τζένοα 3-2
(55′ Μπιαντίνι, 78′ πεν. Νενέ, 87′ Λατσάρι – 21′ Μέστο , 59′ Φλοκάρι)

Φιορεντίνα-Νάπολι 0-1
(88′ Μάτζιο)

Παλέρμο-Ουντινέζε 1-0
(87′ Μπόβο)

Ρόμα-Λιβόρνο 0-1
(40′ Λιβόρνο)

Σιένα-Γιουβέντους 0-1
(72′ Αμάουρι)

Κιέβο-Μίλαν 1-2
(7′ Πίντσι – 81′, 90′ Νέστα)


Σαμπντόρια – Μπολόνια 4-1

Ίντερ – Κατάνια 2-1

Ρόμα – Λιβόρνο 0-1

Σιένα – Γιουβέντους 0-1

Φιορεντίνα – Νάπολι 0-1

Μπάρι – Λάτσιο 2-0

Παλέρμο – Ουντινέζε 1-0

Aταλάντα – Πάρμα 3-1

Kάλιαρι – Τζένοα 3-2

Kιέβο – Μίλαν 1-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK