9η αγωνιστική: Γκουγκουλιάς... ο τρομερός!

Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του Άρη με την Καλαμάτα. Ο νεαρός επιθετικός με το τρίτο συνεχόμενο τέρμα του έδωσε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι σε μια ομάδα η οποία αποδείχτηκε σκληρό καρύδι.

9η αγωνιστική: Γκουγκουλιάς... ο τρομερός!
Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του Άρη με την Καλαμάτα. Ο νεαρός επιθετικός με το τρίτο συνεχόμενο τέρμα του έδωσε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος σκληρό καρύδι. Στο άδειο για μια ακόμα φορά «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Γκουγκουλιάς συνέχισε τις θετικές του παρουσίες, όταν στο 16ο λεπτό με πλασέ παραβίασε την εστία της Καλαμάτας κάνοντας το 1-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Νίκος Αναστόπουλος: "Είναι θετικό ότι κερδίσαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Το πρωτάθλημα όμως έχει ακόμη πολύ δρόμο και για αυτό θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Εσείς οι δημοσιογράφοι λέτε πως οπισθοχωρήσαμε μετά το 1-0. Οπισθοχωρήσεις έγιναν το 1821!".
Με την κατάκτηση των τριών πόντων η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέβηκε στους 14 βαθμούς και πλέον μπορεί να σκέφτεται και το κυνήγι της ανόδου, αφού μετά το πέρας της ένατης αγωνιστικής οι πρωτοπόροι δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Θα πρέπει να αναφερθεί οτι ο Νίκος Αναστόπουλος κάνει πολύ καλή δουλειά στον Άρη, καθώς μετά την έλευση του στην Θεσσαλονίκη οι «κίτρινοι» έχουν γνωρίσει μόλις μια ήττα σε πέντε αγώνες, έχοντας μια ισοπαλία και τρεις νίκες.


Άρης: Μπούτσεκ, Παπαδόπουλος, Αμπελάς, Κολτσίδας, Γόγολος, Νεμπεγλέρας, Ντομορό, Μωυσιάδης, Ντούρντεκ, Κάσερες, Γκουγκουλιάς

Καλαμάτα: Καλομοίρης, Καλαγκάνης, Βατσής, Σεντεμέντες, Μαρρής, Τάσιτς, Κατσόγλου, Σπυριδάκης, Μιχελής, Κοταρέλλος, Μιλόσκοβιτς


Με πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες του Πανηλειακού, η Κέρκυρα κατάφερε να αποδράσει από τον Πύργο, παίρνοντας τρεις σημαντικούς βαθμούς που την διατήρησαν στην κορυφή. Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 49ο λεπτό, όταν ο Ντασίλβα ανατράπηκε από τον Καρακούτση. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι, νικώντας τον τερματοφύλακα της ομάδας του Πύργου.

Πλέον οι «Φαίακες» βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς και ελπίζουν σε στραβοπάτημα του Εργοτέλη με την Νίκη Βόλου προκειμένου να απολαύσουν την μοναξιά της κορυφής. Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Νταλακούρας δεν θα πρέπει να αισθάνεται και ήσυχος, καθώς η προπονητολογία που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνδυασμό με την νέα απώλεια βαθμών κάνει την θέση του εξαιρετικά δύσκολη.
Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Παναχαϊκή – Προοδευτική 1-0
(80'πεν. Γκίτσης)

Άρης – Καλαμάτα 1-0
(19' Γκουγκουλιάς)

Ηλυσιακός – Βέροια 0-1
(77' Αμαεφούλε)

Πανηλειακός – Κέρκυρα 0-1
(49'πεν. Ντα Σίλβα)

Ολυμπιακός Βόλου – Καστοριά 1-0
(79' Γκεοργκίεφ)

Εθνικός Αστέρας – Πανσερραϊκός 1-1
(33' Τζιμπούρ- 45'πεν. Κύρου)

Ο νόμος του ποδοσφαίρου «μίλησε» και στην αναμέτρηση του Ηλυσιακού με την Βέροια. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να βρούν τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς πότε τα δοκάρια και πότε οι άστοχες επιλογές τους δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν κάποιο τέρμα.
Στο ποδόσφαιρο βέβαια ο άτυπος νόμος λέει οτι όποιος χάνει τις ευκαιρίες δέχεται γκολ. Κάτι που έγινε και στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αφού η Βέροια ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ στο 77ο λεπτό με τον Αμαφούλε παίρνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς από μια πολύ δύσκολη έδρα.

Η Παναχαϊκήείναι η ομάδα που έσπασε τοαήττητο της Προοδευτικής στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβ’ανοβιτς ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφερε να πετύχει το μοναδικό της τέρμα στο 80ο λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γκίτσης.

Όπως είπαμε και πιο πριν η Προοδευτική γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, από μια ομάδα η οποία παρά τα κάποια προβλήματα που είχε μέσα στην εβδομάδα παρουσιάστηκε αποφασισμένη για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πλέον η ομάδα της Πάτρας με 13 πόντους βρίσκεται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και θα προσπαθήσει και αυτή με τη σειρά της να κυνηγήσει την άνοδο στην Α΄Εθνική.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην Καισαριάνη, ο Εθνικός Αστέρας και ο Πανσερραϊκός. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 33΄με τον συνήθη ύποπτο Τζιμπούρ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντιδράσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Μουλόπουλος βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλλε τον αμυντικό του Αστέρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Κύρου εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι παίκτες του Πανσερραϊκού είχαν την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη με τον Λουμπόγεβιτς ο οποίος με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Λιούρδη.

Την πρώτη του νίκη έπειτα από πολύ καιρό κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό ήθελε πάση θυσία ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στην δυνατή Καστοριά. Κάτι που το πέτυχε με γκολ του Γκεοργκίεφ στο 79ο λεπτό.
Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι για ένα ακόμα παιχνίδι κινήθηκαν σε ρηχά νερά και δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος σε ότι αφορά το κυνήγι της ανόδου.







News 24/7

24MEDIA NETWORK