"Άχαστος" ο ΠΑΟΚ με Αρετόπουλο στην Τούμπα

Ο Τρικαλινός διαιτητής θα σφυρίξει την Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι. Σε πόσα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν παρών, ποια η εντός έδρας παράδοση του "Δικεφάλου", για ποιο άλλο ντέρμπι είχε επιλεγεί εφέτος.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Αρετόπουλος EUROKINISSI

Η κουβέντα για τη διαιτησία του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός αρχίζει με τον ορισμό του Αλέξανδρου Αρετόπουλου. Ο 38χρονος ρέφερι από τα Τρίκαλα επιλέχθηκε να είναι ο "άρχων" του μεγάλου αγώνα στην Τούμπα και να έχει την ευθύνη για την... δίκαιη και ισομερή κατανομή των σφυριγμάτων προκειμένου η διαμάχη για εύνοια ή μη να περιοριστούν πριν από τη σέντρα.

Αλήθεια είναι πως αφότου ο Αρετόπουλος προήχθη και σφυρίζει στην πρώτη κατηγορία, από το 2010-11, ο ΠΑΟΚ ουδέποτε έχασε στην Τούμπα μ' αυτόν παρόντα. Τις πρώτες δυο σεζόν δεν πήγε στην Τούμπα, πήγε όμως την τρίτη (ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 2-0) και την τέταρτη (ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 5-0).

Έχει επίσης στο ενεργητικό του από τη σεζόν 2015-16 τα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1, ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-0 και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (1-1, πλέι οφ). Συνολικά δηλαδή ο "Δικέφαλος" μετράει 4-1-0 στην έδρα του.

Ντέρμπι των δύο ομάδες θα διαιτητεύσει για τρίτη φορά - οι δύο προηγούμενες στο Φάληρο. Μια νίκη έχει μετρήσει ο ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2014-15, με το 2-1 επί Αναστασιάδη και μία ο Ολυμπιακός, πέρυσι, με το 2-1 προτού φύγει ο Μπέντο.

Εφέτος έχει επιλεχθεί σε οκτώ παιχνίδια - έξι πρωταθλήματος και δύο κυπέλλου. Ντέρμπι σφύριξε τον περασμένο Νοέμβριο όντως στο 1-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ματς στο οποίο έδωσε τρεις κόκκινες (Αραούχο, Σαμπράνο, Μπίσεσβαρ). Ήταν επίσης στο 1-0 του Ατρομήτου στο Καραϊσκάκη, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με το παράπονο του μη καταλογισμού πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάντσον στον Φορτούνη που ίσως έφερνε το 1-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK