"Αδειος" αγωνιστικά, "γεμάτος" στις κόκκινες

"Αδειος" αγωνιστικά, "γεμάτος" στις κόκκινες

Ενας ασύνδετος και νευρικός Παναθηναϊκός δε μπόρεσε να πάρει για άλλη μια χρονιά τη νίκη στη Νίκαια. Οι «πράσινοι» έμειναν στο 1-1 με τον Ιωνικό και παραμένουν χωρίς νίκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Με 9 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι. Άλλη μια κόκκινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό (τρίτη σε δύο παιχνιδια), με τον Αντονι Σέριτς να εγκληματεί κατά της ομάδας του στο κρισιμότερο χρονικό σημείο. Μακόρ και Γκονζάλες (πέναλτι) τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση.

Λίγο-πολύ αναμενόμενο ήταν το σχήμα που διάλεξε να παρατάξει στη Νίκαια ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Ιταλός προτίμησε ένα 4-3-3 –το οποίο διαμορφωνόταν σε 4-5-1 στην άμυνα- με τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βύντρα, Νίλσον, Γκούμα και Σέριτς στην οπισθοφυλακή, Κονσεϊσάο, Μπίσκαν και Γκονζάλες στα χαφ, Βόουτερ και Γκέκα στα άκρα και κλασικό προωθημένο τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Από την άλλη, ο Τσιώλης έβαλε τον Βουρεξάκη παρτενέρ του Πουλόπουλου στο κέντρο της άμυνας και έδωσε στους Ντα Κόστα, Μακόρ και Γκούτμαν την δυνατότητα να βοηθούν εκ περιτροπής τον Κοΐμπρα.

Με μια πρώτη ματιά, το συγκεκριμένο σχήμα έδειχνε επιθετικό ωστόσο επί... χόρτου κάτι τέτοιο δεν φάνηκε. Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους αξιόλογη φάση μπροστά στα καρέ του Μπεκιάι στο 17ο λεπτό με μακρινό και απελπιστικά άστοχο σουτ του Μπίσκαν.

Αντίθετα, ο Ιωνικός –ειδικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα- έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, μεταφέροντας το παιχνίδι στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Μάλιστα οι Νικαιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν αρκετά νωρίς και να μεταφέρουν το άγχος στον Παναθηναϊκό. "Δράστης" ο Μακόρ, ο οποίος στο 5ο λεπτό άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος το κενό της "πράσινης" άμυνας.

Ένα κενό που φάνηκε αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο, ενώ σε συνδυασμό με τη ριψοκίνδυνη λειτουργία του τεχνητού οφσάιντ, ο Ιωνικός θα μπορούσε να φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ.

Το γρήγορο γκολ του Ιωνικού όπως ήταν λογικό αιφνιδίασε τους παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι και να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα. Αυτό συνέφερε τους «κυανόλευκους» που έφερναν το παιχνίδι στα μέτρα τους και δίχως δυσκολία κρατούσαν το υπέρ τους 1-0.

Περίπου 100 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Νίκαιας και έγιναν αντιληπτοί όταν ο Εκι Γκονζάλες έκανε το 1-1. Μάλιστα, οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων αντέδρασαν στην άσεμνη χειρονομία του Εμανουέλ Περόνε την ώρα που αποχωρούσε από το γήπεδο μετά την αποβολή του.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση του ημίωρου, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι προχώρησε σε μια σημαντική εσωτερική αλλαγή, βάζοντας τον Γκέκα στα δεξιά και τον Βόουτερ στα αριστερά, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο επιθετικός ο Παναθηναϊκός. Η αλήθεια είναι ότι ο Βόουτερ βελτίωσε αισθητά την απόδοσή του δημιουργώντας –έστω και καθυστερημένα- "ρήγματα" στην πλευρά του.

Σε ένα από αυτά, στο 38ο λεπτό, οι "πράσινοι" έφτασαν μία ανάσα από το 1-1, δημιουργώντας την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος. Ο Ολλανδός γύρισε την μπάλα από τα αριστερά μέσα στην περιοχή για τον Μπίσκαν, ο οποίος από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Μπεκιάι, με τον Αλβανό να διώχνει και να διατηρεί το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή, βάζοντας στον αγώνα τον Κώστα Χαραλαμπίδη στη θέση του Ιγκόρ Μπίσκαν, ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο μέρος, δείχνοντας για άλλη μια φορά μακριά από τον καλό του εαυτό. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον Φλάβιο Κονσεϊσάο, του οποίου η εικόνα ήταν από αρνητική μέχρι κάκιστη με πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η ομάδα του "τριφυλλιού" ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αρκετά νωρίς, αποκτώντας παράλληλα αριθμητικό πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό ο Βόουτερ μπήκε μέσα στην περιοχή και ανετράπη από τον Μπεκιάι, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του ρέφερι. Την έσχατη των ποινών ανέλαβε ο Εζέκιελ Γκονζάλες, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Παίζοντας κυρίως από τα άκρα –ειδικά από την πλευρά του Χαραλαμπίδη- ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω και να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο η μεγάλη φάση δεν έγινε μπροστά στην εστία του Καντιμοίρη (του γκολκίπερ που ανέλαβε να αντικαταστήσει τον Μπεκιάι.)

Η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι έδινε μάχη με τον χρόνο, αφού το ρολόι κυλούσε και το 1-1 παρέμενε. Το παιχνίδι είχε μεταφερθεί πλέον στο μισό γήπεδο και στην περιοχή του Ιωνικού, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Και πώς να έρθει άλλωστε με τον τρόπο που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι;

Στο 78ο λεπτό οι παίκτες του Μαλεζάνι έχασαν το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Σέριτς. Ο αριστερός μπακ-χαφ δέχτηκε την φραστική επίθεση του Τσιμπλίδη όταν επεδίωξε να ξεγελάσει τον διαιτητή και να κερδίσει πέναλτι, και αντέδρασε απαράδεκτα χτυπώντας στο πρόσωπο τον παίκτη του Ιωνικού. Ακόμα ένα κρούσμα εκνευρισμού και απειθαρχίας στον αγωνιστικό χώρο από παίκτη του Παναθηναϊκού, μετά και την ενέργεια του Νασίφ Μόρις στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Να σημειωθεί πως ο Κροάτης θα έπαιρνε ούτως ή άλλως τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, καθώς ο ρέφερι του αγώνα ήταν έτοιμος να του δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για "θέατρο".

Τα τελευταία λεπτά αναλώθηκαν με τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού να πάρει το τρίποντο της νίκης και στις αντίστοιχες του Ιωνικού να διατηρήσει το αποτέλεσμα, που μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Πάντως, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν έριξαν το βάρος μόνο στην άμυνα, αφού μέσω των αντεπιθέσεων απείλησαν τους "πράσινους" με την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν με τον Περόνε του Ιωνικού να δέχεται την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Βύντρα και να αφήνει τον Ιωνικό στις καθυστερήσεις με εννέα παίκτες απέναντι στους δέκα του Παναθηναϊκού.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Σάντορ Τόργκελε με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Ούγγρος μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Εμάνουελ Ολισαντέμπε, αλλά στον χρόνο που αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα της επιθετικής γραμμής και να βοηθήσει την ομάδα του.


Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες: Γκούτμαν, Μακόρ, Ντα Κόστα, Περόνε-Σέριτς, Γκονζάλες

Κόκκινη: 50' Μπεκιάι, 89' Περόνε-78' Σέριτς

ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Τσιμπλίδης, Ντα Κόστα, Μελαμπιανάκης, Πουλόπουλος, Λετιέρι, Βουρεξάκης, Γκούτμαν (50' Καντιμοίρης), Μακόρ, Κωνσταντινίδης (53' Παχουέλο), Κοΐμπρα (80' Περόνε).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σέριτς, Μπίσκαν (46' Χαραλαμπίδης), Γκούμας, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Νίλσον, Βόουτερ (86΄ Δάρλας), Γκονζάλες, Γκέκας, Ολισαντέμπε (69' Τόργκελε).


News 24/7

24MEDIA NETWORK