ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-2 (vid)

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από την πολύ καλή Λάρισα, η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 στο ΟΑΚΑ και με 4 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην βαθμολογία των πλέι οφ.

ΑΕΚ-ΑΕΛ 3-2 (vid)
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Όταν στα πρώτα 24 λεπτά έχουν μπει τρία γκολ, τότε δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να καταλάβεις ότι στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς σκοπιμότητες και αμυντικά πλάνα… κακοποίησης του ποδοσφαίρου.

Βέβαια, σκοπιμότητα υπήρχε αφού τόσο η ΑΕΚ όσο και η Λάρισα δεν θα έλεγαν όχι σε μία ενδεχόμενη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσω μάλλον η Λάρισα που κατέβηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να συνεχίσει τις καλές της εμφανίσεις από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και γιατί όχι να φύγει με τη νίκη.

Το γκολ του Πάρα στο 9ο λεπτό και αυτό του Ιλιτς στο 24ο, έδειξαν ότι η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αναμένεται να κρίνει πολλά στη διαδικασία των πλέι οφ. Τα γκολ των Παυλή στο 14ο και Μαντούκα στο 40ο λεπτό έδειξαν ότι η ΑΕΚ έχει λύσεις στην επίθεση, αλλά προβλήματα στην άμυνα.

Φάσεις και Γκολ:

9ο λεπτό: Γκολ για τη Λάρισα! Ο Πάρα “έσπασε” το οφσάιντ και “εκτέλεσε” τον Σάχα, για να κάνει το 0-1!
14ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! Σέντρα του Μπλάνκο, ωραία κεφαλιά του Παυλή και 1-1!

24ο λεπτό: Γκολ για τη Λάρισα! Φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, σουτ του Σαρμιέντο στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Ιλιτς με προβολή κάνει το 1-2!
30 λεπτό: Σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ.
40ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! Με θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή, ο Μαντούκα ισοφαρίζει 2-2!
45ο λεπτό: Στην αντεπίθεση η ΑΕΛ με τον Γιαννακόπουλο να βγάζει τετ α τετ τον Μετίν με τον Σάχα, αλλά ο Τούρκος σημάδεψε τον Αργεντινό τερματοφύλακα.
47ο λεπτό: Ωραίο σουτ του Σκόκο, η μπάλα λίγο άουτ!
79ο λεπτό: Ο Νταμπίζας έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπλάνκο ανέλαβε την εκτέλεσή του και έκανε το 3-2!
83ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, σε τετ α τετ του Εντίνιο με τον Κοτσόλη. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έδιωξε την μπάλα.

Αυτό το κατάλαβε ο Μπάγεβιτς, ο οποίος είδε πως το πείραμα με τον Ενσιαμπαφούμου στο άκρο της άμυνας δεν έπιασε γι’αυτό κι έσπευσε να βάλει τον Γεωργέα στο δεύτερο μέρος.

Επιθετικά, όμως, δεν είδαμε καμία σπουδαία βελτίωση, τουλάχιστον από πλευράς γηπεδούχων. Διάθεση και κίνηση υπήρχε, αλλά ο Κοτσόλης -αν εξαιρέσουμε ένα καλό σουτ του Σκόκο- δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Στο 78ο λεπτό η λύτρωση για την Ενωση ήρθε δια χειρός Νταμπίζα. Ο αρχηγός της Λάρισας έκανε ένα ανόητο χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής ορθώς έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μπλάνκο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεσή του, έκανε την ανατροπή, δίνοντας προβάδισμα στο σκορ.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ απέφυγε το πάθημα του τελικού κυπέλλου και κράτησε το 3-2 μέχρι τη λήξη. Μάλιστα, αν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες και συγκεκριμένα οι Εντίνιο και Σκόκο, θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ, διώχνοντας και το τελευταίο ίχνος άγχους.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις στις δύο φορές που η Λάρισα προηγήθηκε. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει πως οι ποδοσφαιριστές άκουσαν τον Θανόπουλο όταν του τόνισε πως στόχος είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί ήρθε μία εβδομάδα μετά τον χαμένο τελικό.

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

Παναθηναϊκός: 5
ΑΕΚ: 4
ΠΑΟΚ: 3
Λάρισα: 0

MVP:

Ο Παυλής έχει δείξει κι άλλες φορές ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες. Δεν είναι μόνο το γκολ που έβαλε, αλλά η γενικότερη εικόνα του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Ο Ενσιαμπαφούμου πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπάγεβιτς. Εμοιαζε χαμένος και απίστευτα τρακαρισμένος. Το πείραμα απέτυχε.

Διαιτητής: Μ.Κουκουλάκης
Βοηθοί: Π.Τρύφων, Κ.Βλάχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ