ΑΕΚ-ΑΕΛ: Ο killer Ανσαριφάρντ απογείωσε τη ραψωδία του Μαχαίρα

Μια 'αναγκαστική' αλλαγή που... τιμωρήθηκε προσωρινά, μια επιβεβλημένη που δικαιώθηκε, ο 'έχω πάθει Ρονάλντο' Σιμόες και ο ταλαιπωρημένος Γαλανόπουλος, έγραψαν την ιστορία στο τελικό 4-1 της ΑΕΚ επί της ΑΕΛ στη Ριζούπολη.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας πανηγυρίζει το τέρμα με το οποίο άνοιξε το σκορ στο τελικό 4-1 της ΑΕΚ επί της ΑΕΛ, για την 9η αγ. της Super League Interwetten | 22/11/2020
Ο Θεοδόσης Μαχαίρας πανηγυρίζει το τέρμα με το οποίο άνοιξε το σκορ στο τελικό 4-1 της ΑΕΚ επί της ΑΕΛ, για την 9η αγ. της Super League Interwetten | 22/11/2020 EUROKINISSI SPORTS

Το ρολόι σημάδευε το 55ο λεπτό της αναμέτρησης ΑΕΚ-ΑΕΛ στη Ριζούπολη, που ήταν κολλημένο στο 0-0, όταν οι Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ και Λιβάγια πήραν εντολή από τον πάγκο της Ένωσης να ξεκινήσουν ζέσταμα. Ένας από τους παίκτες που θα άφηνε τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Θεοδόσης Μαχαίρας. Φευ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο 20χρονος εξτρέμ, με άψογο στοπάρισμα και σουτ σε πρώτο χρόνο με το αριστερό άνοιγε το σκορ για τους γηπεδούχους, δίνοντας λύση στο γρίφο του γκολ.

Σε ένα ζόρικο για την ΑΕΚ ξεκίνημα της σεζόν, με ορισμένα άσχημα αποτελέσματα, το θέμα συμβολαίου των Λιβάγια - Ολιβέιρα να σέρνεται, την γνωστή μουρμούρα για τον Μάνταλο και με προβλήματα τραυματισμών, ο Μαχαίρας είναι μια όαση αισιοδοξίας. Είχε χρησιμοποιηθεί βασικός στα ματς με την Λαμία, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ, όλα νικηφόρα για την ομάδα του, αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Είχε καταφέρει μια ασίστ, έψαχνε το γκολ, αλλά πότε τα δοκάρια και πότε οι αντίπαλοι γκολκίπερ τον άφηναν... νηστικό. Γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση, χωρίς φόβο να πάρει πρωτοβουλίες αλλά και με τις εμπειρίες -φυσιολογικά- να του λείπουν, ο Μαχαίρας διαθέτει την πρώτη ύλη πάνω στην οποία μπορεί να χτίσει το υπόλοιπο ποδοσφαιρικό του προφίλ.

Χτυπημένη σφοδρά από τον κορονοϊό αλλά και τους τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα, η ΑΕΚ είχε απουσίες αλλά και κάποιες σημαντικές επιστροφές ενόψει της αναμέτρησης. Όπως αναμενόταν είχε και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Καρέρα να έχει έχει δύο βασικά τρικ. Ένα στην αριστερή πλευρά, όπου ο Μάνταλος δρούσε παρέα με τους Λόπες - Μαχαίρα 'χτίζοντας' υπεραριθμίες, και έναν στη δεξιά όπου ο Αλμπάνης άφηνε την πλευρά για να πατήσει στην περιοχή με τον Παουλίνιο να δίνει το επιθετικό πλάτος. Όταν δεν ήταν ο Νάγκι (18' Αλμπάνης, 37' Μάνταλος) με εντυπωσιακές επεμβάσεις, ήταν ο Μπέρτος (32' έδιωξε προ της γραμμής σε πλασέ του Σάκχοφ) που έδινε τις λύσεις και όταν δεν υπήρχε η παρεμβολή αντιπάλου ήταν η αστοχία των 'κιτρινόμαυρων' που τους στέρησε το γκολ στο πρώτο μέρος.

Για την ΑΕΛ, ο Γρηγορίου στερήθηκε των υπηρεσιών του Πινακά, δηλαδή των 4 εκ των 5 τερμάτων που έχει πετύχει η ομάδα του στη διοργάνωση. Ο προσανατολισμός των 'βυσσινί' ήταν ξεκάθαρος και αφορούσε πρωτίστως την ανασταλτική λειτουργία, με την ελπίδα να κάνουν τη ζημιά στην κόντρα. Απείλησαν δύο φορές στο δίλεπτο 11'-12', όταν σε μια σουρεάλ αποτύπωση της φάσης ο Σβάρνας πήρε την μπουκιά από το στόμα του Πλατέλλα και ακολούθως ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν κατάφερε να απειλήσει επί της ουσίας τον Τσιντώτα.

Νωρίς στην επανάληψη, το 'χτύπημα' του Μαχαίρα άλλαξε τις ισορροπίες και έβαλε στον 'πάγο' την επικείμενη αλλαγή του 20χρονου εξτρέμ, που όμως πραγματοποιήθηκε 12 λεπτά αργότερα, όταν άφησε τη θέση του στον Λιβάγια. Λες και το ποδόσφαιρο ήθελε να τιμωρήσει την επιλογή του Καρέρα, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Κροάτη στο ματς, ο Σπαρβ με έναν κεραυνό εντός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1! Η αλήθεια ωστόσο είναι πως ο 20χρονος εξτρέμ είναι 'προγραμματισμένος' για να βγάζει γύρω στα 60 λεπτά αγώνα αυτή την περίοδο.

Ωστόσο, μια άλλη αλλαγή που έπρεπε να γίνει, έδωσε το φιλί ζωής στην ΑΕΚ. Ο Ανσαριφάρντ στο μεσοδιάστημα είχε πάρει την θέση του Ολιβέιρα και στα 12 λεπτά παρουσίας του στο χορτάρι κατάφερε ότι δεν μπόρεσε ο Πορτογάλος σε 1 ώρα αγώνα. Να βρεθεί σε θέση βολής. Πήρε την κάθετη του Μάνταλου και εκτέλεσε άψογα στην κίνηση τον Νάγκι, για το 2-1 στο 72'. Το ματς τελείωσε όταν ο Σιμόες που έχει πάθει... Ρονάλντο φέτος, έπιασε ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής -όπως αυτό με τη Βόλφσμπουργκ- αφήνοντας εμβρόντητο τον γκολκίπερ της ΑΕΛ, για το 3-1 στο 78'. Ο Γαλανόπουλος, που τόσο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τους προηγούμενους μήνες, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 89'.

Η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο μετά από την 'κόντρα' δύο αλλαγών. Ευτυχώς για εκείνη, αυτή του Ανσαριφάρντ 'ξέπλυνε' εκείνη του Μαχαίρα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK