ΑΕΚ-Απόλλων: Ο Ανσαριφάρντ φρόντισε για το περιτύλιγμα

Το δώρο που... απαίτησε έλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανήμερα των 70ων γενεθλίων του, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να φροντίζει για το... περιτύλιγμα. Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση στον Βόλο και επικράτησε με σκορ 2-0 του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ, με τον Ιρανό φορ να σκοράρει τα γκολ της νίκης.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με δύο γκολ οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI)
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με δύο γκολ οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 2-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Η αποκαρδιωτική εμφάνιση στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Βόλο και η ήττα με 1-0 μπορεί να μην στέρησε την πρόκριση στην ΑΕΚ, γέννησε ωστόσο έντονο προβληματισμό. Δεν ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν, ήταν όμως το πρώτο σοβαρό καμπανάκι επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός και οι παίκτες του έδωσαν μια πρώτη απάντηση στο ματς με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten και μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Δεν εντυπωσίασε η ΑΕΚ παρά τη νίκη της. Άλλωστε θα ήταν και δύσκολο κάτι τέτοιο για μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος αγωνιστικά. Από τις επιλογές παικτών, την αλλαγή προπονητή, τους τραυματισμούς, τα αποτελέσματα. Οβιδιακή μεταμόρφωση δεν μπορεί να υπάρξει εν μέσω υποχρεώσεων και πρόκειται ουσιαστικά για μια προοπτική που ελπίζουν οι φίλοι της ομάδας για το καλοκαίρι.

Ωστόσο στόχοι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο υπάρχουν, έστω και λιγότερο σημαντικοί από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εξ ου και η επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη την Πέμπτη (5/3) στον Μανόλο Χιμένεθ, που μόνο εθυμοτυπικού χαρακτήρα δεν ήταν. Προφανώς και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει το δικό του, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της φετινής σεζόν. Αυτό που είδε όμως στον Βόλο δεν ήταν απόρροια επιλογών που συνδέονται με το αγωνιστικό. Μια ΑΕΚ μπλαζέ, χωρίς διάθεση και δίχως κίνητρο έμοιαζε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μια εικόνα που δεν δικαιολογούσε καν το "ναι, αλλά προκρίθηκε".

Το μήνυμα της επίσκεψης του Δημήτρη Μελισσανίδη μεταφέρθηκε άμεσα στον Μανόλο Χιμένεθ και από εκεί στους παίκτες της ομάδας. Κάμποσοι από αυτούς δείχνουν ανήμποροι να συμβάλλουν σε μια ΑΕΚ πρωταγωνίστρια, αλλά δεν φέρουν ευθύνη σε αυτό. Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν. Όμως αυτό το γεγονός δεν μπορεί να τους επιτρέπει την μετριοπάθεια, ή ακόμη και την αδιαφορία. Άλλωστε δεν μπορεί πάντα να την πληρώνουν οι προπονητές.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε κόντρα στον Απόλλωνα. Ξεκινώντας από τις επιλογές του Χιμένεθ που έμοιζαν πολύ ορθολογικές σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στον Βόλο και καταλήγοντας στην διάθεση των παικτών που πάτησαν στο χορτάρι. Την προηγούμενη, ΠΑΟΚ και Άρης είχαν μείνει στο 2-2 του ντέρμπι της Τούμπας, έτσι για την ΑΕΚ ήταν πλέον ορθάνοιχτος ο δρόμος να πιάσει τους 'κίτρινους' στην δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον 'Δικέφαλο'.

Με δύο γρήγορα γκολ του Ανσαριφάρντ έγινε η δουλειά. Ο Ιρανός φορ είχε να σκοράρει από τις 11/1 και την αναμέτρηση με τη Λαμία, βιώνοντας μια μακρά περίοδο αφλογιστίας. Έβαλε τέλος σε αυτή σκοράροντας στο 8' και το 25', φτάνοντας τα 11 τέρματα στη σεζόν, 10 εκ των οποίων στην Super League Interwetten.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης περισσότερο η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε ένα τρίτο τέρμα παρά ο Απόλλων στο γκολ που θα τον έβαζα ξανά σε διεκδίκηση αποτελέσματος. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με το τελικό 2-0 να ανάβει για τα καλά την μάχη της δεύτερης θέσης ενόψει playoffs.

Ανήμερα των 70ων γενεθλίων του Δημήτρη Μελισσανίδη θα ήταν αγένεια να εμφανιστούν χωρίς δώρο οι παίκτες της ΑΕΚ, έστω κι αν αυτό ήταν απόρροια... απαίτησης του μεγαλομετόχου. Το ερώτημα είναι αν αυτή η απαίτηση θα εξακολουθήσει να συνοδεύει τις προσπάθειες των 'κιτρινόμαυρων' ή θα ξεφτίσει στο πέρασμα των ημερών...


News 24/7

24MEDIA NETWORK