ΑΕΚ-Απόλλων: Οι 5 μεταγραφές Ιανουαρίου της ΑΕΚ τα πήγαν περίφημα

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στην ενδεκάδα με 5 πρόσωπα που 'δεν υπήρχαν' μέχρι τον Δεκέμβριο και επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα στον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι της ΑΕΚ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Απόλλωνα για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι της ΑΕΚ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Απόλλωνα για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον 1ο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας (σε 2 εβδομάδες η ρεβάνς), απόρροια της έντονης μεταγραφικής δραστηριότητά της τον Ιανουάριο. Ή στο περίπου. Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε μια ομάδα γεμάτη με... άγνωστους παίκτες για τη φετινή σεζόν και δικαιώθηκε.

Τρανό παράδειγμα ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος, Ντάμιαν Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο ο Μάσιμο Καρέρα δεν τον εμπιστεύτηκε όταν αποθεραπεύτηκε (φέτος έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο κόντρα στον Βόλο τον Δεκέμβριο), παρότι η Ένωση ξόδεψε περίπου 1.300.000 ευρώ το καλοκαίρι για να τον κρατήσει στο ρόστερ της, ύστερα από το τέλος του δανεισμού του. Ο 25χρονος διεθνής έπαιξε πιο μπροστά από όσο θα έπρεπε βάσει των χαρακτηριστικών του (ο Γεβγέν Σάκχοφ έμεινε πιο πίσω) και η επιλογή αυτή τον οδήγησε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, όταν κλήθηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά στο 7' για το 1-0.

Παρεμφερή ρόλο είχε ακόμα ένας νεαρός μέσος που υπέστη σοβαρό τραυματισμό, επέστρεψε, αλλά δεν έπεισε τον Ιταλό τεχνικό. Όταν ανέλαβε ο Χιμένεθ, όμως, ο Κώστας Γαλανόπουλος πήρε τις ευκαιρίες του στο βασικό σχήμα κι εν προκειμένω προσέφερε με τις κούρσες του στον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα.

Τα δύο 'μηχανάκια' είχαν την ευθύνη και για την προστασία της άμυνας. Όταν τους ξέφευγε κάτι, αναλάμβανε ο καλύτερος στόπερ της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, ο 18χρονος Ζίγκα Λάτσι. Ο Σλοβένος ποδοσφαιριστής βρέθηκε για 3η φορά μέσα σε 6 μέρες στο βασικό σχήμα των 'κιτρινόμαυρων' και ήταν ξανά μεταξύ των διακριθέντων, κόβοντας επιθέσεις και προλαβαίνοντας κινδύνους.

Δεξιά του δεν υπήρχε ούτε ο Μιχάλης Μπακάκης ούτε ο Παουλίνιο ούτε ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος ούτε καν κάποιο στόπερ που επιστρατεύτηκε για τη θέση. Ο μοναδικός δεξιός μπακ που δεν είχε πάρει ευκαιρίες σε μια θέση που 'πονάει' η ομάδα ήταν ένας 19χρονος Βόσνιος, ο οποίος δεν είχε κάνει ακόμα ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο! Ο Βένταντ Ραντόνια πήρε το χρίσμα και δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την πλευρά του.

'Μεταγραφή Ιανουαρίου' δεν θα ήταν άδικο να θεωρηθεί και ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο 26χρονος επιθετικός, ο οποίος πάντα προσφέρει ό,τι έχει, μετρούσε 147 λεπτά μέχρι την Πρωτοχρονιά και μέσα στο 2021 έχει 156 ήδη, με το 90λεπτο κόντρα στην πρώην ομάδα του. Μπορεί να μη σκόραρε, ωστόσο βοήθησε στην αναστάτωση της άμυνας των φιλοξενουμένων, ειδικά στο 1ο ημίχρονο.

Πέντε πρόσωπα διόλου γνώριμα τη φετινή σεζόν πήραν φανέλα βασικού και δικαίωσαν τον προπονητή τους. Με την αρωγή του εξαιρετικού Μουαμέρ Τάνκοβιτς και του Λιβάι Γκαρσία που σημείωσε το 2ο γκολ στο 88', έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν, αρκεί κάποιους να τους εμπιστευτεί. Φώναξαν 'παρών' με την απόδοσή τους, κάποιοι όχι μόνο για τέτοια παιχνίδια κυπέλλου, αλλά και για το προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK