ΑΕΚ - Άρης: Τα ποσοστά του ενός αδικούν τον άλλον

Η ΑΕΚ νίκησε τον Άρη στο άδειο ΟΑΚΑ με αργεντίνικο άρωμα και... μπασκετικά ποσοστά ευστοχίας, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς ακόμα αναζητούν το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα μετά από την επιστροφή στη Super League.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μέχρι και την 7η αγωνιστική της Super League, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε χρησιμοποιήσει στην ίδια ενδεκάδα της ΑΕΚ τους Εσεκιέλ Πόνσε και Λούκας Μπογέ. Γενικά, την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε κόντρα στον Άρη στο 'ψυχρό' ΟΑΚΑ, δεν την έχουμε δει ξανά. Μέσα ο Γκάλο, μέσα ο Μιχάλης Μπακάκης, μέσα οι δύο Αργεντινοί, έξω Πέτρος Μάνταλος, Τάσος Μπακασέτας.

Το γρήγορο γκολ του Μπογέ μόλις στο 5ο λεπτό ερχόταν σαν δικαίωση για τις επιλογές του Έλληνα προπονητή. Γρήγορο συμπέρασμα σε ένα παιχνίδι που είχε 85 λεπτά μπροστά του, αλλά το τέρμα αυτό διαφοροποιούσε την κατάσταση και έβαζε εξ αρχής δύσκολα στον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς, με την επιστροφή τους στη Super League, δεν έχουν κάνει ακόμη το μεγάλο αποτέλεσμα για να πάρουν τα πάνω τους. Σαν τον ΟΦΗ, ας πούμε, που την προηγούμενη αγωνιστική έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό και πήρε τα πάνω του.

Ο Άρης, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, ίσως έχει πάρει λιγότερα σε σχέση με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, προερχόταν από το σοκ με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Με την ΑΕΚ υπέστη δεύτερο σοκ όταν αναγκάστηκε να κυνηγά το σκορ από το 5'. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πάκο Ερέρα έβαλε την μπάλα κάτω και με δύναμη το κέντρο όπου εμφάνισε υπεραριθμίες, δημιούργησε 6 τελικές, οι 2 εξ αυτών προς την εστία. Τι πήρε; Τίποτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε ακριβώς ό,τι έκανε στο πρώτο. Ο Πόνσε αυτή τη φορά πήρε τη σκυτάλη από τον συμπατριώτη του και έκανε το 2-0 στο 56ο λεπτό. Ήταν η τέταρτη φορά που οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν τελική στα αντίπαλα καρέ, φτάνοντας στο 50% της ευστοχίας. Ούτε στο μπάσκετ δηλαδή.

Κάπου εκεί ο Άρης φάνηκε να παρατά το παιχνίδι. Σαν την ξενέρα που σου έρχεται όταν προσπαθείς για κάτι και μένεις με άδεια τα χέρια. Η ΑΕΚ είχε πάρει περισσότερα από αυτά που 'έπρεπε' να της δώσει το παιχνίδι και είχε καταφέρει να το κάνει δικό της. Ξάφνου όλα διαφοροποιήθηκαν και η ομάδα του Ουζουνίδη δεν είχε απέναντί της αντίπαλο, παρά μόνο ένα συγκρότημα παικτών που είχαν μείνει στα αποδυτήρια, στην ανάπαυλα των δύο ημιχρόνων.

Στο 62' ο Πόνσε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα, την ώρα που ο τεχνικός του Άρη προσπαθούσε να σταματήσει από τα αριστερά τον Μπογέ, αλλάζοντας δεξί μπακ. Το... αργεντίνικο σόου σκοραρίσματος 'σταμάτησε' ο Λιβάγια, ο οποίος πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το γκολ, βέβαια, είχε πάλι λάτιν χρώμα, αφού η ασίστ προήλθε από τον Μπογέ με 'αλήτικο' τρόπο, πασάροντας με το 'εξωτερικό'.

Το οξύμωρο είναι ότι η ΑΕΚ έφτασε στο 4-0 χωρίς η εικόνα της συνολικά να είναι για τέτοιο σκορ. Το θετικό είναι ότι ο Ουζουνίδης είδε μία διαφορετική -σε σχέση με τα άλλα ματς- ομάδα να είναι αποτελεσματική, με υψηλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά με μεγάλο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και δη στο ανασταλτικό κομμάτι. Το λυπηρό πάει στον Άρη, που βάσει της εικόνας στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο στον αγώνα. Και να πάρει το αποτέλεσμα που λέγαμε στην αρχή του κειμένου.

Αυτό, δηλαδή, που πήρε ο Ατρόμητος στη Νέα Σμύρνη, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο. Οι Περιστεριώτες έχουν 'χτίσει' από πέρυσι μία νοοτροπία που δύσκολα θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι τους τελείωσες, ακόμα κι αν έχει μόλις ένα λεπτό πριν από το τελευταίο σφύριγμα. Ο Πανιώνιος έκανε το 2-1 λίγο πριν το τέλος και στην ποδοσφαιρική λογική αυτό 'σκοτώνει' τον αντίπαλο.

Όχι, όμως, τον Ατρόμητο που πήρε στις καθυστερήσεις τον βαθμό της ισοπαλίας και παρέμεινε αήττητος μετά από 8 αγωνιστικές. Δεν ξέρω αν το διαβάσατε σωστά, αλλά 8 αγωνιστικές χωρίς ήττα την ώρα που ΑΕΚ και Ολυμπιακός μετρούν ήδη απώλειες, ο Παναθηναϊκός μετρά τις... περσινές και ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το ντέρμπι με τους 'πράσινους', δεν το λες και λίγο πράγμα. Και όσο δεν χάνει τόσο 'μπαίνει στο μάτι' των 'μεγάλων' που αναγκαστικά θα ασχοληθούν και με την περίπτωση του Ατρόμητου.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK