ΑΕΚ - Ατρόμητος: Ο Μάνταλος δεν είπε την τελευταία κουβέντα του

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στη νίκη πρόκριση εις βάρος του Ατρομήτου στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με δύο γκολ, ένα δοκάρι και έξαλλο πανηγυρισμό.

ΑΕΚ - Ατρόμητος: Ο Μάνταλος δεν είπε την τελευταία κουβέντα του
EUROKINISSI

Στοπάρισμα με το στήθος και γρήγορο 'τσίμπημα' της μπάλας, που πρόφτασε κάθε αντίδραση του άπειρου Χρήστου Θεοδωράκη. Ήταν το πρώτο γκολ του Πέτρου Μάνταλου απέναντι σε ομάδα του Big-5 από τον Σεπτέμβριο της περσινής σεζόν και το γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ήταν το πρώτο τέρμα του από τα δύο στον αγώνα, το γκολ με το οποίο ουσιαστικά 'κλείδωνε' την πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εις βάρος του Ατρομήτου. Το τελικό 3-0 του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν -επιτέλους- ένα έργο δικό του, ενός παίκτη που αγαπήθηκε, εξυψώθηκε, αλλά και μισήθηκε όταν δεν κατάφερε να υπερπηδήσει τον πήχη των προσδοκιών.

Το 2-0 στο 51' ήταν το... ξεμούδιασμα του αρχηγού της Ένωσης, το 3-0 στο 72' με κοντινό πλασέ ήταν η... κάθαρση μετά από μέρες έντονης κριτικής για την απόδοσή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', όπου η συντριβή της ομάδας με 1-4 οδηγεί και στην απώλεια της 2ης θέσης στη Super League.

Η... αναγέννηση είναι βαριά λέξη γι' αυτό που εκτυλίχθηκε στο (ξανά άδειο) Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Τρίτης. Εξάλλου, υπήρχαν αρκετοί ευνοϊκοί παράγοντες για να διακριθεί ένας επιθετικογενής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ όπως ο διεθνής μέσος.

Αρχικά, δεν υπήρχε... Ατρόμητος, η ομάδα που βρίσκεται 3 πόντους πίσω από την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα της Super League. Υπήρχε μία άλλη ομάδα. Ο βασικός τερματοφύλακας Μπάλας Μέγιερι τραυματίστηκε και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν που απομένει, ενώ οι Ντάβιντ Κορτ, Μάντσον και Κυριάκος Κιβρακίδης έμειναν εκτός αποστολής λόγω απόφασης του Νταμίρ Κάναντι.

Ο 37χρονος Χαβιέρ Ούμπιδες, που αγωνίστηκε 90λεπτο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης προ ημερών, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει και σε αυτό το παιχνίδι, όπως και ο Ρόλαντ Ουγκράι που προέρχεται από 3μηνη απουσία λόγω τραυματισμού.

Απέναντι σε αυτήν τη μισή ομάδα, με αρκετούς άπειρους παίκτες και ορισμένες ρεζέρβες, ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την Ένωση σε σχηματισμό 3-5-2, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυριαρχία της ομάδας του στη μεσαία γραμμή και την απελευθέρωση του Μάνταλου.

Πάντως, αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε πολλά οφείλονται όχι στον αρχηγό της ΑΕΚ, ούτε στους αναπληρωματικούς του Ατρομήτου, αλλά στους Σπύρο Ρισβάνη και Δημήτρη Χατζηισαΐα που συγκρούστηκαν στον αέρα στο 11' κι έδωσαν την ευκαιρία στον Εσεκιέλ Πόνσε να πιάσει ένα πανέμορφο βολέ για να κάνει το 1-0 με το 17ο φετινό τέρμα του.

Η διαφορά των δύο ενδεκάδων άρχισε να κάνει την εμφάνισή της. Οι Περιστεριώτες είχαν ορισμένες ευκαιρίες, ωστόσο όντες δύο γκολ μπροστά μετά από το 1-0 του πρώτου αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους. Σε αντίθεση με τα δοκάρια, που ως είθισται, στάθηκαν εμπόδιο στις προσπάθειές τους.

Μόλις στο 5' ο Γκάλο εκτέλεσε υπέροχα ένα φάουλ που χτύπησε δύο φορές στον Θεοδωράκη και μία στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 43' ο Μάρκο Λιβάγια έπιασε ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα χτύπησε ξανά στο ίδιο σημείο. Στο 55' ο Μάνταλος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ατρομήτου.

Νωρίτερα είχε κάνει το 2-0. Αργότερα, έκρυψε την μπάλα με τον Λιβάγια για το 3-0. Ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ και μάλιστα με αιτία. "Όταν φτάνεις τέλος Φλεβάρη και ο μοναδικός στόχος που σου έχει απομείνει είναι το κύπελλο, θες να αποδείξεις ότι δεν ήσουν τυχαία πέρυσι πρωταθλητής. Βγάζεις εγωισμό", εξήγησε μετά από το τέλος του αγώνα.

Η εμφάνιση του Μάνταλου διασφάλισε τη συνέχιση του σερί του Χιμένεθ, ο οποίος έχει 11/11 προκρίσεις σε νοκ άουτ του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήδη έχει 3 τελικούς στη διοργάνωση και οδεύει για τον 4ο στην 4η συμμετοχή του, αν διατηρήσει το σερί και στα νοκ άουτ των ημιτελικών.

"Γνωρίζαμε ότι έχουμε ένα δύσκολο ματς. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Σήμερα θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Μπήκαν πιο δυνατά οι παίκτες της, ήταν πιο δυνατοί στις μονομαχίες και αυτό θα πρέπει να το αναλύσουμε", παραδέχθηκε ο Κάναντι στον αντίποδα.

Μάλιστα, με τη δεύτερη σερί ήττα των Περιστεριωτών, η ΑΕΚ τους ξεπέρασε στις νίκες μετά από τον μεταξύ τους τελικό κυπέλλου του 2011. Τότε, η ομάδα του Χιμένεθ είχε επικρατήσει με 3-0. Ο Ισπανός αποχώρησε, επέστρεψε, ξαναέφυγε και ο Ατρόμητος είχε 6 νίκες σε 16 αγώνες για πρωτάθλημα και κύπελλο. Όταν επέστρεψε, οι 'κιτρινόμαυροι' έφτασαν τις 7 νίκες σε αυτά τα 18 παιχνίδια και εξαφάνισαν κάθε ελπίδα του Ατρομήτου για νέο τελικό.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK